Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

SEPTIC FLESH-TITAN (Album Review)

Οι Septic Flesh έχουν ξεπεράσει όλα τα άκρα στον ήχο τους, οι Έλληνες πρωτοπόροι του death metal, έχουν ανεβάσει τόσο ψηλά τον πήχη μετά από τις 2 προηγούμενες κυκλοφορίες τους, "Communion" και "Great Mass" όπου οι απανταχού οπαδοί της μπάντας είχαν την αγωνία για το ποιο θα είναι το επόμενο της βήμα.




Οι Septic Flesh μας λύνουν κάθε απορία και μας δείχνουν πως κάνουν ξανά ένα ΤΙΤΑΝΙΟ βήμα, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν το 9o κατά σειρά studio album τους, με τίτλο "Titan".

Ήδη στο internet, είχαν διαρρέυσει κάποια κομμάτια του δίσκου, που πολλούς ακροατές τους ξένισε ο σχετικά διαφορετικός ήχος που δημιούργησαν, κυρίως στο "Burn" και το "Prototype" μιας και η χροιά του Σωτήρη έχει γίνει διαφορετική, και μάλιστα δεν την συναντάμε τόσο συχνά σε κομμάτια αυτή την φορά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες.

Επίσης, μπορούμε να πούμε πως ο δίσκος είναι ακόμα πιο γρήγορος και ακραίος κάτι που συναντάμε και στα drums-"πολυβόλα" του Φώτη, και στις κιθάρες αλλά και στην συμφωνική ορχήστρα της Πράγας, που συνεργάζεται για τρίτη συνεχόμενη φορά με τους Septic Flesh, και έχει γίνει θα λέγαμε κάτι σαν μέρος αυτού του group. Πέρα όμως από την ταχύτητα και την ακρότητα του δίσκου, παρατηρούμε και τα σκοτεινά και πιο heavy μονοπάτια, στα οποία ευθύνεται ο παραγωγός Logan Mader με τον τρόπο που έχει βάλει πιο μπροστά τις κιθάρες χωρίς να αλλοιώνει την ορχήστρα που βάζει τις μελωδικές παραστατικές πινελιές της στον δίσκο.


Στο "Protoype" που προανέφερα και πιο πάνω, ακούμε και το πιο πρωτότυπο (όπως είναι και ο τίτλος!!) πράγμα που έχει κάνει το συγκρότημα, να βάλει παιδική χορωδία κάτι που μάλιστα δένει απόλυτα με την γενική σύνθεση του τραγουδιού και μας παίρνει το μυαλό ενώ το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου, το "War In Heaven" βγάζει προς τα έξω το πιο απόκρυφο, σκοτεινό και μυστηριώδη εαυτό των Setic Flesh, ένα κομμάτι που θα ακουγόταν τέλειο στα live τους μαζί με το "Ground Zero", το "Dogma" και το λυρικό, επικό και μακροσκελές "Prometheus".

To εξώφυλλο το έχει φιλοτεχνήσει ο Seth, ο frontman της μπάντας, και σίγουρα μπορούμε να πούμε πως καλύπτει καλλιτεχνικά την ατμόσφαιρα που βγάζει μουσικά το "Titan

Τελειώνοντας, μπορώ να πω πως το εν λόγω συγκρότημα, που όπως φαίνεται λατρέυει τα πειράματα στον ήχο του, πέρα από το άλμα που έκανε μετά το "Great Mass", έχει προσθέσει πολλά στοιχεία από το πιο μακρινό παρελθόν τους της εποχής του "Sumerian Demons" και του "Revolution DNA".

Βέβαια δεν μπορώ πως ξεπέρασαν τελείως την τελειότητα του "Great Mass", αλλά σίγουρα στάθηκαν στο ύψος τους για να βγάλουν ακόμη έναν αξιοπρεπέστατο και καλοδουλεμένο δίσκο γεμάτο έντονες στιγμές, πάθος και εκπλήξεις!!!
  


(9/10)       

Δεν υπάρχουν σχόλια: