Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

GUS G-I AM THE FIRE(Album Review)

Ο Gus G, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, όλοι ξέρουμε για την λαμπρή καριέρα του με τους Firewind και την τιμή που του έχει γίνει να είναι κιθαρίστας του Ozzy, όπως επίσης ξέρουμε και για το παρελθόν του στους Dream Evil, Nightrage και στους Mystic Prophecy

Ο Gus λοιπόν, αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την μπάντα του και να ασχοληθεί με το solo project του, το οποίο πατάει περίπου στα μονοπάτια της solo καριέρας του Slash. Έτσι λοιπόν, όπως κάθε μεγάλος κιθαρίστας που σέβεται τον εαυτό του έτσι και ο Κώστας, εν έτει 2014 κυκλοφορεί το ντεμπούτο του με τον αλά Firewind τίτλο "I Am The Fire".

Στο συγκεκριμένο album, πέρα από το εναρκτήριο "My Will Be Done" ή την μπαλάντα του "Just Can't Let Go" τα οποία κάλλιστα θα ταίριαζαν σε έναν δίσκο των Firewind, τα υπόλοιπα κομμάτια βγάζουν προς τα έξω άγνωστες σχετικά μουσικές πτυχές του Gus με διάφορα blues ή hard rock περάσματα, διάφορα ακουστικά σημεία όπως στην συγκινητική μπαλάντα που προαναφέραμε ή στο "End Of The Line", όπως επίσης ακόμα και πιο αργά και σκοτεινά κομμάτια σαν το "Eyes Wide Open" ή πιο νεο-rock σαν το ομότιτλο με τους Devour The Day.
  
Επίσης μια ευχάριστη έκπληξη και μουσικά αλλά και φωνητικά είναι οι συνεργασίες με τον Michael Starr στο "Redemption" ή το "Summer Days" με τον Jeff Scott Soto και το "Dreamkeeper" με τον Σουηδό Tom S. Englund.

Βέβαια απαρατήρητα δεν μπορούν να μείνουν το αρκετά συμπαθητικό με Evanescence φόρμες "Long Way Down" με την Alexia Rodrigues πίσω από το μικρόφωνο ή τα καταπληκτικά και τεχνικά 2 instrumental που έχει το album, το "Vengeance" και το "Terrified" που το μπάσο αναλαμβάνουν ο Dave Ellefson και ο Billy Sheehan αντίστοιχα. 

Να πω την αλήθεια ο πρώτος solo δίσκος του με άφησε αρκετά ικανοποιήμενο, έχοντας μέσα πολλά highlights, πολύ συναίσθημα και πάθος και εννοείται πολύ ταλέντο και από τον ίδιον το Gus G αλλά και από τους υπόλοιπους μουσικούς και πιστεύω ότι η επιλογή να έχει σαν βασικό τραγουδιστή στα περισσότερα κομμάτια τον Mats Leven ήταν πραγματικά εύστοχη.

Ανυπομονούμε για το νέο του προσωπικό πόνημα, καθώς επίσης και για ακόμη μια κυκλοφορία με Firewind και Ozzy.

(8,5/10) 

 Για το Metal View: Γιάννης Χ.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: