Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

SABATON-HEROES(Album Review)

Οι αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό, Σουηδοί, Sabaton, μάχημοι όπως πάντα, κυκλοφορούν φέτος, μέσα στα 9 χρόνια πορείας τους το 7ο studio album τους με τον επιβλητικό τίτλο "Heroes".

Η δημοτικότητα και η ζήτηση τους μετά τα καταπληκτικά "Coat Of Arms" και το πλατινένιο "Carolus Rex" έφτασε στα ύψη, και έτσι συνεχίζουν ακάθεκτοι αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα σαν να είναι μια μεγάλη πρόκληση.  

Το ύφος τους μουσικά πιάνει για ακόμη μια φορά το επικό,power συναίσθημα που βγάζουν προς τα έξω τόσα χρόνια ενώ οι μελωδίες και τα riffs παίρνουν φωτιά σαν πολυβόλα. Τα ρεφραίν για ακόμη μια φορά είναι επίσης επικά και πομπώδη σαν να είναι ύμνοι πολέμου.  

H εμβατήρια εισαγωγή στο "Night Witches" μας δείχνει τι να περιμένουμε στην συνέχεια της ακρόασης ενώ οι παραδοσιακές,απαλές μελωδίες στα "Immate 4859" και στο "Το Hell And Back" βγάζουν ένα ωραίο folk πάντρεμα με το metal. Επίσης το "Soldier Of 3 Armies" έχει ένα πολύ καλό tempo, ενώ μπορώ να πω πως το "The Ballad of Bull" δεν με ενθουσίασε καθόλου.

Το στιχουργικό μέρος για ακόμη μια φορά αναφέρεται σε στρατούς,μάχες και πολέμους του 20ου αιώνα αφήνοντας έτσι πίσω την Σουηδική Ιστορία, με την οποία καταπιάστηκαν στο προηγούμενο τους δίσκο. 

Τέλος μπορώ να πω πως σαν album, το "Heroes" έχει πολύ καλές στιγμές χωρίς όμως βέβαια να θεωρηθεί ο δίσκος της χρονιάς ή να ξεπεράσει το απόλυτο δεκάρι της καριέρας τους, το "Coat Of Arms". Οι Sabaton, αξίζουν την διασημότητα που ήδη έχουν μιας και μπορουν να θεωρηθούν ένα από τα καλύτερα power metal groups της δεκαετίας.  

(8/10) 
Για το Metal View: Γιάννης Χ.     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: