Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Οι Eosphorus κυκλοφορούν δεύτερο δίσκο

Η Σουηδική satanic black metal μπάντα Eosphorus υπέγραψαν παγκόσμια συμφωνία για την κυκλοφορία του δεύτερυ δίσκου τους "Winds Of Apep" μέσω της Wormholedeath/Aural Music.
Οι Eosphorus σχηματίστηκαν το 2006 στην Στοκχόλμη. Το όνομα της μπάντας προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά (Εωσφόρος) και σημαίνει «αυτός που φέρνει την αυγή» (Lucifer). Η θεματολογία της μουσικής και των στίχων της μπάντας έχουν περιγραφεί από άλλους ως: “Απόλυτο σκότος”, “καταθλιπτικοί και αυτοκτονικοί”. Τα μέλη των Eosphorus το έχουν αποκαλέσει μόνο “Σατανικό”. Ηχογράφησαν μερικά demo και τα έστειλαν σε όλο τον κόσμο, αλλά με μικρή επιτυχία. Μετά από αυτό, η μπάντα απομονώθηκε τελείως για τρία χρόνια προκειμένου να συνθέσει και να ηχογραφησει το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο 'We who've seen the darkness'. Το φθινόπωρο του 2010 το άλμπουμ κυκλοφόρησε και ήταν θετικά αποδεκτό από το κοινό, και δέχτηκε φοβερές κριτικές. Ακολούθησε ένα μικρό tour της μπάντας στην πατρίδα τους, Σουηδία.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2013 η μπάντα απομονώθηκε για ακόμη μια φορα για την κάλύτερη δημιουργία τους, 'Winds of Apep'. Έγιναν μερικές παρουσιάσεις προκυκλοφορίας υλικού του δίσκου, με πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Οι Eosphorus δεν υπήρξαν ποτέ πιο έτοιμοι για τον κόσμο.



Οι Eosphorus είναι οι:
Oliver Spetze (κιθάρα και φωνή)
Markus Svantessson (κιθάρα)

Joel Haegerström (μπάσο)
Victor Parri (ντράμς)


Tracklist δίσκου:
INTO THE NIGHT
SATAN REDEEMER
INFERNAL LIGHT
DIVINA POTESTATE SATANAE
WINDS OF APEP
LIBER ANIMA
INTO ASHES
STAND BY MY SIDE
ON THE CIRCLE'S EDGE
WOKEN
PATH OF THE DEAD. 


Οι Eosphorus δήλωσαν:
“Το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η black metal, είναι και πάντα ήταν ένα υπόγειο περιβάλλον. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, στο φως της φωτιάς και περιτριγυρισμένη από τη μυρωδία του θανάτου. Μια στο τόσο πολύ λίγοι εκλεκτοί αποκτούν πρόσβαση στον τύμβο που αποκαλούμε σπίτι. Και όταν η Wormholedeath μας προσέγγισε και μας μίλησε για την κυκλοφορία ενός δίσκου που θα τους 'αφηνε όλους ικανοποιημένους, ενδιαφερθήκαμε πολύ για αυτά που είχε να πει. Κι έτσι βρεθήκαμε σ' αυτό το σημείο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την επικοινωνία και την κατανόηση που μας έχει δείξει η  WHD. Μας έχουν δείξει πως δεν φροντίζουν μόνο τους εαυτούς τους αλλά και για την μπάντα με την οποία θέλουν να συνεργαστούν.”
 

Η  Wormholedeath δήλωσε:“Η black metal βρίσκεται εκεί που όλα ξεκίνησαν για' μένα, το 1992. Το 1996 όλα είχαν ήδη τελειώσει και ακόμα και οι αληθινοί πρωτοπόροι όπως οι Darkthrone, οι Emperor, οι Absu, οι Marduk, οι Blasphemy, οι Dark Funeral, οι Gorgoroth, οι Ragnarok, οι Dissection και κάποιες άλλες μπάντες αποφάσισαν να “παλέψουν” ενάντια στην χριστιανική θρησκεία και τη συμμόρφωση, για εμένα ο στόχος της black metal είχε ήδη επιτευχθεί. Μετά από επτά χρόνια με την παλιά μου δισκογραφική, χωρίς να έχουμε συνεργαστεί με καμία black metal μπάντα, βρήκα μία μπάντα με την οποί μπορούσες στα σοβαρά να νομιμοποιήσεις την επιλογή να συνεργαστείς με μια black metal μπάντα. Οι  Eosphorus είναι αυθεντικοί, είναι αυτοί που μπόρεσαν να επαναφέρουν την black metal στις ρίζες και της αξίες της. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν πως μπορείς να πείς “black metal” με το χαμόγελο στα χείλη. Λυπάμαι αλλά αυτό δεν είναι black metal... Η black metal ξεκίνησε ως πραγματικός πόλεμος, και ο πόλεμος είναι σκληρός, όχι καλός, οπότε ξέρω πως αυτό θα είαι το πρώτο και τελευταίο black metal άλμπουμ που θα κυκλοφορησει η  Wormholedeath. Εντάξει λοιπόν, τώρα τσεκάρετε όλοι τους Eosphorus!” 

Σύνδεσμοι αναφοράς:
www.reverbnation.com/eosphorus
www.facebook.com/eosphorusofficial
www.wormholedeath.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: