Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

VENOM-STORM THE GATES (Album Review)

Γιορτάζοντας μια δεκαετία με το τωρινό line up, οι θρύλοι του πρώτου κύματος του black metal, Venom επέστρεψαν με το δέκατο πέμπτο τους άλμπουμ. Το "Storm The Gates" έρχεται να διαδεχτεί το "From The Very Depths" του 2015, φέρνοντας μαζί του όλη την παρακαταθήκη των παλαιών ημερών!
 Αποτέλεσμα εικόνας για storm the gates venom


Με την παλιομοδίτικη εισαγωγή του "Bring Out Your Dead", οι Venom ανοίγουν τον νέο τους δίσκο με ενέργεια, πάθος και κολασμένη διάθεση που thrash-άρει, ενώ στη συνέχεια το "Notorious" κάνει ένα επιθετικό μπάσιμο με πιο φρέσκια αντίληψη, με τις κιθάρες του Rage να δίνουν στοιχεία πιο καθαρά blackίζοντα.

Φυσικά μιλώντας για τους Venom, δε θα μπορούσε μέσα στην μεταλλική ακρότητα, να μην μπουν και οι ανάλογες punk πινελιές, έτσι πάνω σε αυτό το στυλ, έρχονται τα "Destroyer", "Thy Mighty Have Fallen" και το πιο συναυλιακό και αργό "We The Loud". 
Από την άλλη, ενώνοντας αυτά τα στοιχεία με το προσωπικό τους ύφος, έρχονται τα "Beaten To A Pulp" και "Over My Dead Body", ενώ ένα από τα πιο ωραία κομμάτια στο εν λόγω άλμπουμ, το "100 Miles To Hell" βγάζει την αύρα από το ντεμπούτο των βρετανών θρύλων, "Welcome To Hell".

To "Ι Dark Lord" αλλάζοντας λίγο πλευρά αποκτά μια αβυσσική και σκοτεινή διάθεση, δίνοντας πάσα με αυτό το μοτίβο στα "Dark Night (Of The Soul)", "Suffering Dictates" και "Immortal", το οποίο μάλιστα υποδέχεται το κλείσιμο αυτού του δίσκου με το ομώνυμο "Storm The Gates", με την κατάλληλη ερεβώδη ατμόσφαιρα και φυσικά το απαιτούμενο βάρος για έναν επίλογο όπως αξίζει στους Venom.

Συνοψίζοντας, με τους Venom, να ξανανεβαίνουν στην καριέρα τους, και με το φετινό τους άλμπουμ αλλά και με τον προκάτοχο του, τα δίνουν πάλι όλα στον σκληρό ήχο. Σε αντίθεση βέβαια με τον δίσκο που κυκλοφόρησε πριν τρία χρόνια, τώρα οι νονοί του black metal, κάνουν μια βουτιά στο παρλεθόν και συλλέγουν όλα όσα αγάπησαν τις πρώτες μέρες και φυσικά κάθε τι που επηρρέασε τον Cronos μέσα από τα έγκατα της Κόλασης.

(7,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: