Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

GLORYFUL-CULT OF SEDNA (Album Review)

 Αν και στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί, οι Gloryful, επέστρεψαν με νέο άλμπουμ μετά από τρία χρόνια. Έχοντας ήδη μπει στο mood του 2019, οι Γερμανοί heavy/power metallers έρχονται με μια από τις πρώτες κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς και φέρει το όνομα "Cult Of Sedna".
 Αποτέλεσμα εικόνας για cult  of sedna gloryful


Με σκληρούς και επικούς, γεμάτους ρυθμό, ήχους μας υποδέχεται το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ, δίνοντας πάσα στο "The Oath" με τα βροντερά του διπεταλίδια και τις μελωδικές του κιθάρες καθ'όλη τη διάρκεια. Το "Brother In Arms" στη συνέχεια, έρχεται πιο στακάτο και γεμάτο ενέργεια, με τα φωνητικά να βγάζουν γρέζι, κυρίως στο ρεφρέν που οι ιαχές ξεσηκώνουν το σύμπαν ενώ η μαγεία του κλασικού metal δε μένει εκεί καθώς τα "Void Of Tomorrow" και "The Hunt" ξεφεύγουν από το μεγαλοπρεπές και πιο power-άδικο ύφος των Gloryful θυμίζοντας αρκετά Manowar, ενώ τα τύμπανα ακούγονται σαν αντικρουόμενα ξίφη στη μάχη.

Το "True Till Death" που συναντάμε στην πορεία θα μπορούσε να αποτελέσει ύμνο για όλους του χατζήδες του ήχου τα τελευταια χρόνια, αν και εδώ οι Γερμανοί ενώνουν τον παλιομοδίτικο και επικό κλασικό ήχο με πιο σύγχρονα στοιχεία και μια europower αισθητική. Με αυτό το στυλ συνεχίζουν και τα "When The Union Calls On Me" και "My Sacrifice", σε αντίθεση με το "Desert Stranger", και "Sinners & Saints" που πατούν σε πιο αργά μονοπάτια με μια 70ιλα στο ύφος, και πολλά όμορφα σολιστικά σημεία.
Τέλος, το "Into The Next Chapter", που θα μπορούσε να μας προλογίσει τον διάδοχο του, σε κάποιο χρονικό διάστημα από τώρα, κλείνει το άλμπουμ με ένα ορχηστρικό όργιο, γεμάτο solos εκκωφαντικές μπασογραμμές και τύμπανα που ενώνουν τα πολεμικά χαρακτηριστικά με το αγνό heavy metal.

Oι Gloryful, χωρίς να ξεφεύγουν από τα χαρακτηριστικά που οι fans τους ξέρουν, εδώ αποκτούν πιο έντονα το πορσωπικό τους στοιχείο, ενώ για ακόμα μια φορά οι μάχες, η φαντασία και το μεταφυσικό αποτελούν τη νικηφόρα τριπλέτα για το "The Cult Of Sedna". Το τέταρτο τους άλμπουμ μέσα σε μια οχταετία, δείχνει την ωριμότητα της μπάντας, που θα μπορούσε να κερδίσει ακόμα πιο πολλούς οπαδούς με το πλευρό τους, ενώ σίγουρα αυτός ο δίσκος αποτελεί ένα δυναμικό ξεκίνημα για τη χρονιά που έρχεται.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: