Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

5+5 κομμάτια των Paradise Lost

Ήταν 2015 όταν οι Paradise Lost, έκαναν την τελευταία headline εμφάνιση τους στην Αθήνα.  Πλέον, τρία χρόνια μετά, οι άρχοντες του σκοτεινού ήχου, από το Χάλιφαξ, επιστρεφουν στην Ελληνική πρωτεύουσα που και οι ίδιοι αγαπούν, για να μας παρουσιάσουν τον τελευταίο τους δισκο, αλλά και να μας γυρίσουν πίσω, στις διάφορες φάσεις που πέρασαν ανά τα χρόνια. Σχετικά με τις πολυδιάστατες μουσικές κατευθύνσεις της μπάντας, το Metal View, παρουσιάζει παρακάτω δέκα χαρακτηριστικά κομμάτια της καθαρής τους, metal ταυτότητας, αλλά και της πιο περίεργης και παρεξηγημένης εποχής τους, η οποία άφησε βέβαια ένα ανεξίτηλο σημάδι στα δρώμενα του σύγχρονου ήχου.Αποτέλεσμα εικόνας για paradise lost 2017



Τα κομμάτια που αγαπήσαμε είναι πάρα πολλά, όπως επίσης και τα κλασικά τους άλμπουμ όπως το μνημειώδες "Draconian Times", ή το "Gothic" και το "Icon". Φυσικά με το πισωγύρισμα τους τα τελευταία χρόνια, ακόμα και το τελευταίο τους πόνημα, "Medusa" θα μπροούσε ηχητικά να ταιριάξει με τ ύφος των κλασικών τους κυκλοφοριών, με μια σειρά από κομμάτια βαριά, ακραία, μελαγχολικά και κυριως κολλητικά. Παρακάτω ακολουθεί μια μικρή λίστα με την ιδανική πενταδα των Βρετανών.

1) FOREVER FAILURE-Draconian Times, 1995 (κρίμα που σταμάτησαν να το παίζουν live)


2) TRUE BELIEF-Icon, 1993


3) AS I DIE-Shades Of God, 1992


4) FAITH DIVIDES US DEATH UNITE US-Faith Divides Death Unites Us, 2009

5) BLOOD AND CHAOS-Medusa, 2017


Φυσικά, από τη στιγμή που αναφερόμαστε σε ένα συγκρότημα σαν τους Paradise Lost, θα ήταν κρίμα να μην αναφερθούμε σε κομμάτια από δίσκους οι οποίοι λογοκρίθηκαν ουκ ολίγες φορές από το μεταλλικό κοινό, αλλά παρόλα αυτά χάραξαν το δικό τους μονοπάτι στην πορεία τη μπάντα, και δημιούργησαν και νέους πυρήνες οπαδών. Πάνω σε αυτό, φέτος το συγκρότημα επανακυκλοφόρησε δύο παραδειγματικά άλμπουμ του εναλλακτικού τους ήχου, τα "Host" και "Belive In Nothing" σε remixed και remastered μορφή μέσω της Nuclear Blast.

1) ONE SECOND-One Second, 1997 


2) ERASED-Symbol of Life, 2002


3) FOREVER AFTER-Paradise Lost, 2005


4) I AM NOTHING-Believe In Nothing, 2001


5) NOTHING SACRED-Host, 1999


Το συγκρότημα που έχουν αγαπήσει οι Έλληνες fans, εδώ και πάνω  από δύο δεκαετίες, επιστρέφει έπειτα από ενάμιση χρόνο στο σανίδι του Pireaeus 117 Academy, και θα παιχτούν για πρώτη φορά στη χώρα μας και κομμάτια από το πιο πρόσφατο έργο τους "Medusa." Οι Paradise Lost, θα βρίσκονται στην Αθήνα, το Σάββατο στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ τον πρόλογο της βραδιάς θα κάνουν οι συμπατριώτες μας, doom metallers, Sorrows Path.
Σχετική εικόνα

Τιμή προπώλησης: 30
Ticket House,
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς),
τηλ. 210 3608366

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:

www.tickethouse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: