Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

SVART LOTUS-SVART LOTUS (EP Review)


Οι Svart Lotus μας έρχονται από την Νορβηγία, με αρχηγό τον Tor Stavenes( Seidemann) από τους 1349. Φέτος κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ΕΡ και μας δείχνουν το σκοτεινό κια ψυχρό ύφος που επικρατεί στην Σκανδιναβική χώρα.


Το Svart Lotus ξεκινάει με το "Ferdamann", το οποίο αποτελείται από ψυχρά, ξυστά riffs και σκοτεινά tempos τα όποια στη μέση του κομματιού τα διαδέχονται χορωδιακά μέρη σε συνδυασμό με την μελωδική μπασογραμμή. Σε πιο σκληρό και ακραίο ύφος βρίσκουμε το "Vi Som Venter I Dypet", το οποίο συνεχίζει σε μέτρια tempos θυμίζοντας λίγο τους Taake, σίγουρα ένα κομμάτι που θα λατρέψουν οι φίλοι του black metal!

To "3rd Rite" ξεφεύγει τελείως από τα δύο προηγούμενα, κρατώντας ίδια μόνο τα φωνητικά. Ακουστική αλα Opeth εισαγωγή, μελωδικά riffs και σκοτεινά ατμοσφαιρικά parts πλήκτρων στα κοψίματα της κιθάρας. Πολύ καλό και πειραματικό, αλλά αρκετά μακριά από το ύφος των δύο προηγούμενων.

Από την άλλη, το τέταρτο και τελευταίο κομμάτι του ΕΡ, "Castle Freak", σε πιο αργούς ρυθμούς, έναντι των προηγουμένων συνδυάζει την μελωδία με την μαυρίλα, έχοντας ένα απαλό solo στο τέλος.

Οι συνθέσεις των κομματιών είναι πολύ καλές και άρτια δουλεένες, αλλά δεν υπάρχει συνοχή μεταξύ τους, κάτι το οποίο με ξένισε αρκετά. Κατά τα άλλα σαν φανατικός black μεταλάς, μπορώ να πω πως οι Svart Lotus έχουν τα φόντα για να προχωρήσουν και σε ένα full length ανώτερο του παρόντος αποτελέσματος!

(7,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: