Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

DARK FUNERAL-WHERE SHADOWS FOREVER REIGN (Album Review)


Οι Dark Funeral, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του Σουηδικού black metal ήχου, καθώς το underground attitude τους και η ατμόσφαιρα της μουσικής τους, τους κάνει ξεχωριστούς, έχοντας κυκλοφορήσει αρκετές κλασικές black metal δουλειές.

Aπό την τελευταία τους δουλειά πέρασαν οχτώ ολόκληρα χρόνια, και στη στρατιά της μπάντας, ο  Heljamadr διαδέχτηκε τον προγούμενο frontman Emperor Magus Calligula, κυκλοφορώντας μαζί το φετινό "Where Shadows Forever Reign".

Με το εναρκτήριο "Unchain My Soul", καταλαβαίνουμε πως ο Heljamadr, είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους Σουηδούς, καθώς ο επηρρεασμένος αλά Νορβηγία ήχος, ταιριάζει απόλυτα με την ψυχρή χροιά του, κάτι που συναντάμε και στην πορεία με το αγαπημένο του γράφοντα "The Eternal Eclipse".

Τα "Αs One We Shall Conquer" και "Beast Above Man", θυμίζουν στα αυτιά μου λίγο τους συμπατριώτες τους Watain, καθώς ο ήχος τους φαίνεται σκοτεινός και απόκοσμος, ενώ σε μερικά ξεσπάσματα ο τραγουδιστής τους θυμίζει τους Dimmu Borgir των 90s.
To "As I Ascend", με τις πένθιμες καμπάνες για εισαγωγή, είναι ψυχρό, με συνεχόμενα και στακάτα riffs, που η ατμόσφαιρα του παραπέμπει στο "Attera Totus Sanctus".

Τα "Temple Of Ahriman" και "Nail Them To The Cross", θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι τα hits του album, καθώς ήταν και τα πρώτα singles, έναν χρόνο πριν, ενώ και το ομώνυμο "Where Shadows Forever Reign", όντας πιο μελωδικό και καθαρό, θα μπορούσε να είναι μέσα στα highlights. Σίγουρα όμως είναι ένας πολύ καλός επίλογος.

Σίγουρα με αυτό το album οι Σουηδοί black metallers δεν ανακαλύπτουν τον τροχό, αλλά αν ήθελαν να πετυχούν μια σκοτεινή και ψυχρή ατμόσφαιρα, τα κατάφεραν.
Οι die-hard οπαδοί της μπάντας θα το λατρέψουν, και πιστεύω πως το καλύτερο χαρτί για το αποτέλεσμα του δίσκου,πέρα από τα riffs του Lord Ahriman, είναι ο νέος frontman, που έκανε ένα αρκετά δυνατό ντεμπούτο με τους Dark Funeral.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: