Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

MYSTIC PROPHECY-WAR BRIGADE (Album Review)

Οι Mystic Prophecy έχουν διανύσει μια αξιοπρεπή καριέρα τα τελευταία 16 χρόνια στο power metal στερέωμα, με τον Δημήτρη Λιαπάκη πίσω από το μικρόφωνο καθ'ολη την πορεία της μπάντας και εν έτει 2016 παρουσιάζουν το γεμάτο δυναμική "War Brigade''.


Το album ανοίγει με το "Follow The Blind", το οποίο αποτελεί ένα ιδανικό ξεκίνημα, χωρίς να εντυπωσιάζει, ακολουθώντας τις κλασικές power φόρμες, θυμίζοντας σε πολλά σημεία τους Helloween ή τους Gamma Ray!

H συνέχεια γίνεται με το "Metal Brigade", το οποίο είναι δυνατό μελωδικό και ιδιαιτέρως επικό, με πολλές εναλλαγές, ανεβοκατεβάσματα στο tempo και ακουστικά parts καταμεσίς του κομματιού.
Το "Burning Out" κρατάει τον μελωδικό χαρακτήρα της μπάντας προσθέτοντας όμως πιο πολλά άγρια και γρήγορα σημεία με thrash επιρροές, τα οποία στα αυτιά μου ακούγονται σαν metal ύμνος.

Τα "Pray For Hell", "Crucifix" και "Good Day To Die", τα θεωρώ τα πιο καλογραμμένα κομμάτια του δίσκου, με πολλές επικές στιγμές και δυναμισμό, χωρίς να κάνουν πουθενά κοιλιά. Το τελευταίο μάλιστα αποπνέει έναν ηρωικό χαρακτήρα, αναφερόμενο στους Σπαρτιάτες πολεμιστές.


Το "Fight For One Nation" βέβαια από την άλλη, παρόλο τον δυναμισμό και το άρτιο solo του, φαίνεται λίγο κουραστικό, ενώ το "War Of Lies" με τις ιαχές και τα μελωδικά riffs, στο ρεφρέν σε παρασέρνει να σιγοτραγουδήσεις μαζί!

Τέλος, δεν έχω να πω πολλά για την διασκευή στο "Sex Bomb" του Tom Jones, απλά εκπληκτικό και κεφάτο! Το έφεραν στα μέτρα τους, το έκαναν δικό τους κρατώντας την κλασική μουσικότητα του πρωτότυπου!

Το "War Brigade" δεν μπορώ να πω ως είναι ότι καλύτερο έχει γράψει το συγκρότημα, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά καλά σημεία, η φωνάρα του Λιαπάκη και εξαιρετικά κιθαριστικά σόλο που μπορούν να θεωρηθούν highlights για τους Mystic Prophecy.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζνιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: