Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

SUICIDAL ANGELS-DIVISION OF BLOOD (Album Review)


Οι Έλληνες "άγγελοι", είναι σίγουρα το νέο αίμα στην παγκόσμια thrash metal σκηνή, μετρώντας ήδη 6 δίσκους, μαζί με το ολόφρεσκο και διαολεμένο "Division Of Blood", που ο χαρακτηρισμός "Pure Fucking Holocaust" δεν αποτελεί υπερβολή.


To εν λόγω άλμπουμ, ακούγεται στα αυτιά μου, πιο τσιτωμένο, κοντά στην riff-ολογία του Bloodbath, που το θεωρώ και μια από τις πιο καλές δουλειές τους, αλλά με μια τεχνικότερη προσέγγιση στα σολιστικά μέρη χάρη στον νεοσύλλεκτο Gus Drax.

Ήδη με την έναρξη του "Capital Of War", καταλαβαίνουμε πως η δίψα τους για μουσική δεν έχει σβήσει, ίσα ίσα καταφέρνουν χαλαρά να δημιουργήσουν μακελειό, όπως και με το ομώνυμο "Division Of Blood".

To "Eternally To Suffer", που μυρίζει old-school από χιλιόμετρα δίνει την προδιάθεση πως στα live θα πέσει ανελέητο mosh, μαζί με την βοήθεια του "Image Of The Serpent", που το θεωρώ ως ένα από τα πιο επιθετικά κομμάτια που έχουν γράψει ποτέ. Μια ανάμιξη των Τευτόνων Kreator με τους σκληροτράχηλους Slayer, ίσως να ακούγεται βαρύς χαρακτηρισμός, αλλά πρόκειται να είναι αλήθεια.

Το "Bullet In The Chamber", στα αυτιά μου ακολουθεί μουσικά πιο death metal μονοπάτια, χωρίς να ξεφέυγει όμως από το γενικότερο στυλ του δίσκου, και χωρίς να με χαλάει αυτή η αίσθηση, ενώ από την άλλη ακολουθούνται πάλι γρήγορα και θανατηφόρα tempos κυρίως στο "Cold Blood Murder" και το "Οf Thy Shall Bring The Light", που στα αυτιά μου ακούγεται σαν το απόλυτο επικό thrash κλείσιμο, με στακάτα riffs και ένα καταλυτικό κιθαριστικό solo.


Σίγουρα στο "Division Of Blood", δε θα βρεθούν πειραματισμοί, αλλά ούτε επαναλλήψεις, μιας και πρόκειται ο ακροατής να ακούσει 9 τελείως διαφορετικά κομμάτια. Το πάθος τους λάμπει και καίει σαν φωτιά στην δάδα, ενώ ο επαγγελματισμός τους υπάρχει ξεκάθαρα από τις αρχές της καριέρας τους (δεν είναι τυχαίο κιόλας που έχουν πάρει συγχαρητήρια από τόσα ονόματα της thrash σκηνής).
Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πω άλλα, δυναμώστε τα decibel και ακούστε το!

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: