Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

OUTLOUD-LET'S GET SERIOUS (Album Review)

Μερικοί θα αναρωτηθείτε τη σχέση έχει ένας γνωστός Έλληνας πληκτράς/κιθαρίστας, μαζί με έναν death metal drummer, και τον Φοίβο. Οι Έλληνες melodic/hard rockers μας έχουν την απάντηση...και αυτή η απάντηση είναι το τρίτο full-length studio album τους με τίτλο "Let's Get Serious".


Ο δίσκος, έχοντας σαν βασικό drummer τον "δικό'' Γιώργο Κόλλια από τους Nile, προσθέτει σε αυτό τον μελωδικό ήχο, επηρεασμένο από τα 80s ένα πιο έντονο και δυνατο groove-άρισμα που το καταλαβαίνουμε ήδη από την έναρξη του στο "Death Rock"...που από την μία έχουμε τα "death" drums και από την άλλη τα τρελά rock-αρίσματα στις κιθάρες.

Μετά την δυναμική αρχή συνεχίζουμε με το κομμάτι που μας οδηγεί στα πιο μελωδικά μονοπάτια της μπάντας, το "Ι Was So Blind" όπου μαζί με τα "Bury The Knife", "Like A Dream" και "Another Kind Of Angel" μας θυμίζει έντονα όλες τις μεγάλες μπάντες του 80 όπως τους Foreigner ή τους Europe όπως επίσης και κάτι ψιλά από τους Journey.  

Όπως έχει γίνει επίσης γνωστό το "One More Time", το έχει γράψει ο γνωστός συνθέτης Φοίβος (οι true μεταλάδες συνεχίστε να κράζετε,μπορείτε). Εδώ ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός μας ξεπροβάλλει μια άγνωστη πλευρά για το ευρύ κοινό, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό AOR κομμάτι που μας μένει για τα καλά στο μυαλό μας.

Επίσης άξια αναφοράς είναι και η ακουστική μπαλάντα του δίσκου, το "It Really Doesn't Matter" η οποία βγάζει προς τα έξω πολλά συναισθήματα, ενώ στην αντίπερα όχθη έχουμε το πολύ δυνατό ομότιτλο instrumental, κάτι που δε συνηθίζεται και ιδιαίτερα στο εν λόγω μουσικό είδος όπως επίσης και το επίσης δυνατό "Toy Soldiers" με το guest solo του Mike Orlando των Andrenaline Mob. Kαι καθώς φθάνουμε προς το κλείσιμο του δίσκου, έτσι για το τέλος μας περιμένει η πολύ καλή διασκευή στο pop "Εnola Gay" των OMD .

Οποιος ακούσει αυτό το album, ειλικρινά δε θα μείνει απογοητευμένος, η μουσική παρόλο πιο δυνατή σε σχέση με τους προκατόχους του, έχει ακόμα το στοιχείο των Outloud, ενώ και ο Bob σε πλήκτρα και κιθάρες αλλά και ο Chandler Mogel στα φωνητικά, φαίνεται πως έχουν γεννηθεί για αυτό το πράγμα.

(8,5/10)    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: