Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΣΥNΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ DIABLERY ΣΤΟ METAL VIEW

Οι Diablery, είναι σίγουρα μια, από τις πλέον ανερχόμενες Ελληνικές black metal μπάντες, γεμάτη όρεξη και μεράκι για αυτό που κάνει.


Φέτος κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full-length  album, το "Architect" και ο κιθαρίστας τους, Nimerius, μίλησε στο Metal View και στον Γιάννη Χαρτζανιώτη, για να λύσει απορίες και να μάθουμε και εμείς περισσότερα πράγματα για αυτούς..


Καλησπέρα,αρχικά θα ήθελα να μας πεις από πότε υπάρχετε σαν μπάντα και από ποια άτομα αποτελείστε..

Nimerius: Είμαστε μπάντα από το 2008 και πλέον αποτελούμαστε από 5 άτομα,  τον Setesh σε φωνή και κιθάρα τον Desaster στο μπάσο τον Nazfell στα Synth τον Beleth στα drums και τον  Nimerius στην κιθάρα.

Φέτος κυκλοφορείτε το album "Αrchitect", θα ήθελα να μας πεις λίγα λόγια για το πρώτο σας πόνημα;
 
Nimerius: Είναι τόσα που μπορώ να πω γι' αυτό το album, εικόνες, στιγμές, σκέψεις, κούραση, αφοσίωση, ικανοποίηση. Το ιδιαίτερο με το "Architect" είναι ότι είναι ένα album φτιαγμένο κατά μεγάλο ποσοστό από εμάς μιας και ο Setesh είναι ηχολήπτης και εγώ γραφίστας με αποτέλεσμα να γλιτώσουμε αρκετά χρήματα, βέβαια χαλάσαμε και πολλά για άλλες ανάγκες, επίσης υπήρχε μεγαλύτερος έλεγχος του τι κάνουμε. O δίσκος αποτελείται από 10 κομμάτια τα οποία γράφτηκαν σε περίοδο 3 χρόνων. Αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε το "Architect" μόνοι μας, μετά από ένα εξάμηνο συνομιλιών με εταιρείες, όπου δε καταλήξαμε σε κάτι αξιόλογο. Όσον αφορά τη μίξη και το mastering του δίσκου έγιναν στο Toproom studio, με τον Børge Finstad όπου η δουλειά του είναι αναγνωρισμένη μιας και έχει δουλέψει με μπάντες όπως Mayhem, Tristania, Ulver, Arcturus, Borknagar, Enslaved.

Όπως είπες και εσύ η μίξη και το mastering τα έχει κάνει ο Børge Finstad, πως διαλέξατε το συγκεκριμένο άτομο, είστε απολύτως ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα;
 

Nimerius: Τον Børge Finstad, όπως προείπα, τον γνωρίζαμε από άλλες δουλειές που έχει κάνει έτσι αποφασίσαμε να του στείλουμε. Οι προσδοκίες μας ήταν πολύ χαμηλότερες από το αποτέλεσμα του Børge, οπότε ναι, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και σκοπεύουμε να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον.
 

Πως αποφασίσατε να βάλετε το "Αrchitect" για τίτλο του δίσκου;
 
Nimerius: Σχετίζεται με την ιδιότητα του ανθρώπου που μπορεί να δημιουργεί και να καταστρέφει. Είναι η επιλογή της κατάπτωσης ή της ανόδου, της θέασης της "φωτιάς" ή του "φωτός". Ο εαυτός μας είναι ο Δημιουργός και αυτό που μένει είναι να τον ανακαλύψουμε μέσα μας.
 


Με τι θέματα έχετε καταπιαστεί στιχουργικά στο δίσκο σας;
 
Nimerius: Με την Φιλοσοφία το Διάστημα το Άγνωστο,την Επιστήμη,την Αντίληψη,την Ψυχολογία

Πως σκεφτήκατε την πρόσθεση τσέλου στην μπάντα σας;

Nimerius: Θεωρήσαμε ότι θα δέσει ωραία με το όλο concept και πιστεύω το αποτέλεσμα μας επιβεβαίωσε.

Ποιες θα λέγατε είναι οι κύριες σας επιρροές ως συγκρότημα;

Nimerius: Ο καθένας μέσα στη μπάντα είναι διαφορετικός χαρακτήρας, έχει δικές του επιρροές οπότε μπορώ να πω μόνο για τις δικές μου. Emperor, Watain, Arcturus, Deathspell Omega, Windir, Ulver είναι μερικές από τις μπάντες που μου αρέσουν πολύ αν και ασχολούμαι και με άλλα είδη μουσικής, από ρεμπέτικο μέχρι ambient κλπ. Βεβαίως δεν υπάρχουν μόνο ακουστικές επιρροές, αλλά και επιρροές όπου προέρχονται από τις υπόλοιπες αισθήσεις μας και είναι εξίσου σημαντικές και αξιόλογες και αυτός είναι και ο λόγος που φτιάξαμε το studio μας σε ορεινή τοποθεσία

Πιστεύετε πως η Ελληνική black metal σκηνή βγάζει νέα ονόματα, ποιες θεωρείται τις αγαπημένες σας μπάντες σε αυτό το είδος στην Ελλάδα;

Nimerius: Η Ελλάδα πάντα είχε αξιόλογες black metal μπάντες, από τις αρχές του '90 και μέχρι σήμερα συνεχίζει να γεννάει νέες μπάντες με τρομερές ιδέες. Μερικές από αυτές που προτιμώ είναι οι Shadowcraft, Aenaon, Hail Spirit Noir, Nethescerial.

Ίσως είναι λίγο νωρίς, αλλά ετοιμάζετε κάτι νέο δισκογραφικά;

Nimerius: Προς το παρόν προωθούμε το "Architect" αλλά όποτε μας βγαίνει γράφουμε και νέες ιδέες, δε θα πω ότι ετοιμάζουμε κάτι αλλά σίγουρα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας η ιδέα για νέο δίσκο. Δεν θα γίνει κάτι βεβιασμένα, ό,τι βγει.

 

Τα επόμενα σχέδια σας; Κάποια πλάνα για live?

Nimerius: Εστιάζουμε στο να κλείσουμε κάποια live για την επόμενη σεζόν και είμαστε ανοιχτοί για προτάσεις. Επίσης, θα κυκλοφορήσουμε άλλο ένα merch item μέχρι το χειμώνα που θα έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία.

Αυτά από εμένα,ευχαριστώ πολύ..ο επίλογος δικός σας..

Nimerius: "Blessed are those aware of the Cosmic Channel and worthy to enter the Congregation"


Για το Metal View
Γιαννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: