Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Οι Ideogram υπογράφουν με τη Wormholedeath και κυκλοφορούν το πρώτο τους κομμάτι με τίτλο “Falling Snow”



Η Wormholedeath ανακοινώνει με περηφάνια την συνεργασία της με την avantgarde metal  μπάντα Ideogram.Το πρώτο τους κομμάτι "Falling Snow" -το οποίο προέρχεται από το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Life Mimics Theatre"- μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: 



Σχετικά με τη μπάντα:
 

Το πρότζεκτ Ideogram δημιουργήθηκε στα τέλη του 2012. Στόχος του ήταν να να ενώσει μία πειραματική και πρωτοποριακή μουσική εισήγηση με μία δυνατή εννοιολογική οπτική τέχνη, που θα ενώνει τα καλύτερα στοιχεία της underground σκηνής της Νότιας Ιταλίας υπό μία νέα, μοναδική και φιλόδοξη μορφή.


Στις αρχές του 2013 η μπάντα κυκλοφόρησε το demo  “ Raise the Curtain” και το  video clip "Theatre of the Absurd". Αυτά τα 2 είναι που ετοίμασαν το έδαφος για την πρώτη περιοδεία στην Ιταλία , φανταστικές κριτικές και  τελικά την υπογραφή συμφωνίας γα δίσκο με τη  Wormhole Death Records στο τέλος του ίδιου χρόνου. Αυτή η συμφωνία οδήγησε στην υλοποίηση του πρώτου full length “Life Mimics Theatre” που έδειξε έναν πιο μοντέρνο και ηλέκτρικό ήχο από την προηγόυμενη δουλειά των Ideogram.

Τα δύο κύρια θέματα του πρότζεκτ είναι:

 

 1.    Θέατρο, η μεταφορά της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα ονόματα των μελών της μπάντας.
 

 2.    Ο ανθρώπινος νούς, με τις πολλαπλές μάσκες, πλευρές και αποχρώσεις του.
 

Με αυτό τον τρόπο τα μέλη της μπάντας αντιπροσωπούν την ολότητα της ζωής και των ανθρώπων με τον ίδιο τρόπο που το ιδεόγραμμα αντιπροσωπεί το άθροισμα όλων των κομματιών του, ξεχωριστά είναι σχεδόν άμορφα και χωρίς νόημα, αλλά μαζί έχουν νόημα και υψηλή συμβολική αξία.

Τι συμβαίνει όταν πέφτουν οι μάσκες;
 

Τι θα συνέβαινε αν οι κρυφές πλευρές της ύπαρξής μας έρχονταν σε αντιπαράθεση με τις μάσκες που φορούσαμε για χρόνια;
 

Οι Human Being είναι ένας και εκατό, αντιφατικοι και πολυστρωματικοί και το πρότζεκτ Ideogram χρησιμοποιεί τρείς φωνές για να απεικονίσουν την πολυπλοκότητα που όλοι έχουμε μέσα μας. Μια είναι η κύρι φωνή, γλυκιά και αθώα. Οι άλλες είναι πιο σκοτεινές, προέρχονται από την κατάμαυρη άβυσσο της ψυχής, φτήνοντας βία και μίσος. Αλλά είναι αυτό που φαίνονται; Τα φαινόμενα απατούν. Αυτή η σκοτεινή φωνή θα μπορούσε να είναι ένας καλός φίλος που σε προειδοποιεί για την γλυκύτητα της “αθώας” φωνής. Όλα εδώ είναι αλληγορικά και ασαφή, τα θέματα είναι ενδοσκοπικά και η αναζήτηση της  φύσης του ανθρώπινου γένους και τα σκοτεινά μυστικά που παραμονεύουν σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή όπου η μουσική οδηγεί δίχως όρια. Η μουσική ρέει ελεύθερα και είναι ασταμάτητη, ανακατεύοντας τα σωθικά του ακροατή.

Το Ιδεόγραμμα
 

Το Ιδεόγραμμα συμβολίζει την ένωση πολλών σημαδιών που προφανώς δεν έχουν νόημα. Η ένωση των οποίων δίνει ζωή και σημασία σε κάτι που διαθέτει υψηλή εννοιολογική αξία. Αν αφαιρέσεις ένα σημάδι, ακόμα και το μικρότερο από το σύνολο, τότε η έννοια αλλάζει ριζικά, πέρα από κάθε αναγνώριση. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους. Ο καθένας είναι ένα σύμπλεγμα ψυχών και προσωπικοτήτων που είναι περισσότερο ή λιγότερο συνειδητοποιημένες. Κάποιες από αυτές είναι τόσο σκοτεινές  που τα μυαλά μας δεν μπορούν να τις αποδεχτούν και τις κρύβουν κάτω από βαριές μάσκες για να μην αποκαλυφθούν πότε. Το δικό μας ιδεόγραμμα είναι μια αναπαράσταση του ανθρώπινου γένους όπως χαρακτηρίζεται από το κινέζικο ιδεογραμμικό σύστημα γραφής. Θέλουμε να βρούμε την πραγματική μας φύση και να την ελευθερώσουμε, ανεξαρτήτως το πόσο σκοοτεινή ή σοκαριστική μπορεί να είναι.

Η μπάντα δήλωσε:
 

“Είμαστε βαθύτατα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που σας ανακοινώνουμε τη συμφωνία μας για δίσκο με την WormHoleDeath/Aural Music! Αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, από το ξεκίνημα της μπάντας, κοπιάσαμε πολύ και κάναμε πολλές θησείες αλλά καθέ δυσκολία που αντιμετωπίσαμε  μας βοήθησε να επιτύχουμε τον στόχο μας: "Life Mimics Theatre" το οποίο, χάρη στη δισκογραφική μας, σύντομα θα ακούγεται σ' όλο τον κόσμο! Είμαστε χαρούμενοι που η Wormholedeath αποφάσισε να στοιχηματίσει σ' εμάς, ειδικά επειδή μιλάμε για μία πολύ ανοιχτόμυαλη εταιρεία που μπόρεσε να κατανοήσει, περισσότερο από τον καθένα, την ιδέα που περιβάλλει τον κόσμο των Ideogram. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε την τέχνη μας με όλους τους  Metal fans στον κόσμο και είμαστε απόλυτα σίγουροι πώς η συνεργασία μεταξύ WormHoleDeath και Ideogram θα δημιουργήσει πολλές συναρπαστικές εκπλήξεις.”

Σχετικά με το άλμπουμ:
 

Το "Life Mimics Theatre", παραγωγή του Wahoomi Corvi στα Realsound Studio θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2014 μέσω της ομάδας WormholeDeath/Aural Music.

Λεπτομέρειες σχετικά με το εξώφυλλο και την  tracklist θα ανακοινωθούν λείαν συντόμως.

Σύνδεσμοι αναφοράς:
 

http://www.ideogram.it 
https://www.facebook.com/ideogramofficialpage 
http://www.wormholedeah.com

Μετάφραση και Επιμέλεια κειμένου: Άννα Φραγκάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: