Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

WAR DEVICE-THE ANGER(EP Review)

H Ελλάδα δυστυχώς δεν φημίζεται για το metal της, όπως άλλες χώρες πιο βόρεια από εμάς,αλλά φημίζεται για το σουβλάκι,το τζατζίκι και το μουσακά.
Βέβαια η Ελληνική σκηνή σαν ένα καζάνι που βράζει πετάει προς τα έξω, πάνω από 20 χρόνια τώρα πολλές καλές μπάντες,μεγάλες αλλά και πιο μικρές που έχουν μέσα κάτι πολύ σημαντικό....ΠΟΙΟΤΗΤΑ!!!

Μια τέτοια μπάντα λοιπόν είναι και οι War Device από τις Σέρρες,που με το ατόφιο old school thrash metal τους μας ανατινάζουν το κεφάλι και μας παίρνουν και μας σηκώνουν με το ΕΡ τους, “The Anger”.

H συγκεκριμένη κυκλοφορία αποτελείται από 6 κομμάτια που έχουν κύριες επιρροές από old school thrash της δεακαετίας του 80',και φέρνουν πιο κοντά στο ύφος των Kreator και των Slayer όπως επίσης και των Sodom.

Κομμάτια όπως το “Evil,Death and Hell” και “War Device” βγάζουν προς τα έξω ένα κλίμα πόνου και καταστροφής,τα μέρη από το ατσαλένιο Τεκτονικό thrash είναι εμφανή και το solo της κιθάρας στο “War Device” ,μου έφερνε έντονα σε shred-ιλίκια των Death.
Το ομώνυμο του δίσκου φέρνει έντονα σε σκληρό,βαρύ και ασήκωτο thrash με φωνητικά πιο κοντά σε death metal ύφος αλλά και λίγο σε Sepultura,επίσης αρκετά groove περάσματα έχουν την τιμητική τους και το bass intro πραγματικά δίνει μια ξεχωριστή πνοή στο σύνολο του κομματιού!!
Το M.I.P επίσης,είναι ένα κομμάτι που ενώνει το πιο groove με το κλασσικό και αγαπημένο old school και τα μπάσα μαζί με τα σολαρίσματα,φαίνεται πως είναι αγαπητά στο συγκρότημα όντας αναπόσπαστο κομμάτι στο μεγαλύτερο μέρος του τραγουδιού.

Και τέλος,μετά από το ολοκαύτωμα που μας προκάλεσαν με τα προηγούμενα κομμάτια τους τα παιδιά,μας κάνουν ένα με το χώμα με την τρομερή διασκευή τους στο κλασσικό κομμάτι των Kreator “Under The Guillotine”,ειλικρινά μια τέλεια εκτέλεση που χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός,και ο ίδιος ο Mille θα ζήλευε...δεν γράφω άλλα,απλά ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ!!!!


Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που βλέπω την ελληνική metal σκηνή τόσο ζωντανή και δεν πτοείται από τίποτα,και θέλω να συγχαρώ για δυο λόγους τους War Device,ο πρώτος είναι για το εξαιρετικό ΕΡ που βγάλανε,και ο δεύτερος λόγος είναι για το support που θα κάνουν στο live των Rotting Christ στις 4 Απριλίου στις Σέρρες,μάγκες μπράβο,και περιμένομε και για το full-length με το καλό!!

(9/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: