Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

SABATON-ELUVEITIE-WISDOM Live @ Athens (16/3/13-Fuzz Club)





Σάββατο απόγευμα και έξω από το Fuzz έχει αρχίσει να μαζεύεται ήδη αρκετός κόσμος..ο λόγος?
Η πολυαναμενόμενη συναυλία των Sabaton με τους Eluveitie φυσικά.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30 και λίγο πριν τις 20.00 εμφανίζονται στην σκηνή οι Ούγγροι Wisdom.
Μπορώ να πω πως γρήγορα μας καθήλωσαν με την μουσική και την σκηνική παρουσία τους,παίζοντας αδάμαστο classic power που φέρνει έντονα σε 80s metal και σε Helloween.
Παίζοντας κομμάτια από όλη την δισκογραφία τους,ακόμα και αν κάποιος δεν τα ήξερε άνετα παθιαζόταν καθώς έπαιξαν και μια αρκετά καλή διασκευή το “Wasted Years” των Iron Maiden.
Νομίζω πως η παρθενική τους εμφάνιση στην χώρα μας τους άφησε ικανοποιημένους με το κοινό μας,μιας και οι περισσότεροι από εμάς ευχαριστηθήκαμε την επαγγελματική παρουσία μιας νέας σχετικά μπάντας!!!
(8/10)

Λίγα λεπτά πριν τις 21.00 ανεβαίνουν στην σκηνή οι Ελβετοί folk/death metallers Eluveitie.
Εγώ προσωπικά δεν είμαι μεγάλος fan ούτε της μπάντας ούτε αυτού του είδους,αλλά η δικιά μου άποψη είναι μηδαμινή μπροστά στο υπόλοιπο κοινό που περίμενε με ανυπομονησία την εμφάνιση τους.
Στημένοι στην εντέλεια,οι Ελβετοί βγήκαν με έναν πολύ καλό ήχο(που στο τέλος μας τα χάλασε λίγο), ο Chrigel έδωσε πολύ πόνο στα φωνητικά του, καθώς και στα όργανα που έπαιζε σε μερικά κομμάτια και άνετα θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε την ηγετική μορφή της μπάντας σε εκείνο το live,χωρίς βέβαια να μειώσουμε το υπόλοιπο συγκρότημα που φαινόταν πόσο παθιασμένο ήταν και μας ευχαρίστησαν άπειρες φορές. Δυστυχώς η απουσία της Anna Murphy από το live ήταν αισθητή και η μπάντα έκανε ότι μπορούσε για να την αναπληρώσει,χωρίς βέβαια να τα πάνε και άσχημα μιας και οι οπαδοί της μπάντας πιστεύω ότι άκουσαν αυτό που πραγματικά ήθελαν σε κομμάτια όπως το Helvetios,Neverland,Inis Mona και Havoc,που εμένα προσωπικά με εξέπληξαν ευχάριστα.
Τέλος έχω να σημειώσω το μεγάλο pit που άνοιξε το κοινό με την προτροπή του Chrigel και το πόσο πολύ ευχαριστηθήκαμε την εμφάνιση τους.!!!


 
(8,5/10)









Και η στιγμή που περιμέναμε πως και πως εκείνο το Σαββατόβραδο ήρθε,έπειτα από τους ήχους του κλασσικού κομματιού των συμπατριωτών τους Europe,το “Final Countdown”,βγαίνει έξω ο πρώτος της παρέας,ο μέγας drummer Snowy Shaw ,το κοινό διψασμένο για show φωνάζει ρυθμικά,σαν πολεμικές ιαχές το όνομα του συγκροτήματος,και με το που βγαίνει και ο Joakim ξεκινάει το μακελειό με το “Ghost Division” και έπειτα με το “Gott mit Uns”.
H συνέχεια θεαματική με το “Carolus Rex” και με το επικό “Cliffs Of Gallipoli”.
Ύστερα ήρθε η σειρά να μιλήσει το κοινό όταν ρωτήθηκε αν προτιμάει το “Into The Fire”(το οποίο υπερίσχυσε) ή το “Attero Dominatus” (το οποίο εγώ προτιμούσα).Το ολοκαύτωμα συνεχίστηκε,headbanging και moshpits έδιναν και έπαιρναν σε κάθε κομμάτι και ειδικά στους ύμνους “40:1” και “Primo Victoria” έγινε της πουτανας.
Βέβαια δεν έλειψαν και άλλα ωραία κομμάτια όπως το “Uprising”,”Swedish Pagans” και “A Lifetime of War”,το οποίο το τραγούδησε στα Σουηδικά με τον τίτλο “En Livstid I Krig”.
Kαι φυσικά λίγα κομμάτια πριν το τέλος έπαιξαν και το αγαπητό σε όλους μας “Coat Of Arms” το οποίο αφενός μεν δεν συμπεριλαμβάνεται στο setlist της υπόλοιπης περιοδείας,αλλά θα ήταν ντροπή αν δεν το έπαιζαν εδώ!!!
Με πρόλογο “φίλοι μου σήμερα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και νιώθω ευλογημένος που τελικά κατάφερα να πάω σε ένα από τα τρία πιο πολυπόθητα για εμένα μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο.Είχα την τιμή να βρεθώ το πρωί στις Θερμοπύλες,στο σημείο που βρίσκεται το Μνημείο του Λεωνίδα!”
Και πήρε μια ελληνική σημαία στα χέρια του και ξεκίνησε όοοοοολη η Κόλαση.
Μια συναυλία γεμάτη πάθος,ένταση και ΔΥΝΑΜΗ...For The Glory Of Hellas!!! \m/..

 












 (10/10)


Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: