Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

EXARSIS-THE BRUTAL STATE(Album Review)

Οι Exarsis,ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και top ονόματα της ελληνικής metal σκηνής,κυκλοφόρησαν φέτος τον Μάρτιο, το δεύτερο και πιο επαγγελματικό(μέχρι στιγμής) πόνημα τους με τίτλο “The Brutal State” .

Σε αυτό το album πέρα από το επαγγελματικό ύφος σε παραγωγή και ηχογράφηση που υπάρχει,ακόμα πιο εμφανέστατη αλλαγή υπάρχει και στα φωνητικά του Αλέξη που είναι ιδιαίτερα τσιριχτά και έχουν γίνει αφορμή για πολλές θετικές...αλλά και αρνητικές συζητήσεις.
Αυτές οι τσιρίδες λοιπόν φέρνουν πολύ σε Bay Area φάση και λιγότερο σε Γερμανικό thrash(πέρα από μερικά περάσματα από Destruction).
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια χαρά και ότι πρέπει για αυτό τον δίσκο.

Στα του δίσκου λοιπόν Bay Area thrash περισσότερο στις επιρροές του συγκροτήματος και κυρίως κοντά σε ονόματα όπως οι Nuclear Assault, Vio-Lence και λίγο σε Slayer,στο μουσικό ύφος γενικά, η μπάντα περνάει στον ακροατή μια άρτια, τεχνική και ακραία κατάσταση καθώς επίσης και μεράκι και πάθος σαν μια live εκτέλεση κομματιών.
Ειδικά κομμάτια όπως “Vote For Crisis”,”Dying Earth”,“Apathy Ignorance and Oblivion” και “Under Destruction” έχουν τόσα σολαρίσματα.riffs-ατσάλι και οι τσιρίδες του Αλέξη να βγάζουν χολή!!!
Επίσης ένα πολύ καλό κομμάτι είναι και το γνωστό πλέον σe όλους “Toxic Terror”,που ναι μεν πλέον,τόσες φορές που το έχουμε ακούσει το έχουμε ψιλοβαρεθεί,αλλά είναι όντως ένα metal hit που θα κάνει θραύση σε Live και όλοι μαζί θα γινόμαστε ένα στο κοπάνημα.
Επίσης τα ίδια έχω να πω και για τα “Μind Poisoning” και “Surveillance Society”,τα οποία είναι κομμάτια σε κλασσική thrash φόρμα γεμάτα πάθος και οργή,κομμάτια-αφορμή για ΞΥΛΟ!!!
Τέλος,να πω δυο λόγια και για την εισαγωγή του album “Annihilation...Proceed” το οποίο ξεκινάει με μια ατμοσφαιρική,μυστηριακή και μελωδική εισαγωγή και συνεχίζει με τα λόγια του John F. Kennedy,ένας πρόλογος που άνετα μπορεί να μας κάνει να φανταστούμε ότι οι στίχοι θα έχουν αναφορές στις συνωμοσίες,μασονίες,καταστροφολογίες,λεφτά,πολιτική και πλύση εγκεφάλου...ανησυχίες ενδιαφέρουσες που οι Exarsis σου λένε “ΞΥΠΝΑ!”.

Exarsis,μια μπάντα που αξίζει πολλά,και με σκληρή δουλειά συνεχίζει για ψηλά ανεβάσματα.
Βέβαια θέλουν λίγη δουλειά ακόμα πιστεύω μέχρι να βρουν τον προσωπικό τους ήχο,αλλά το ζουμί το έχουν πιάσει και προχωρούν ακάθεκτοι.
Χαλαρά δίσκος που ανήκει στο top 10 των thrash κυκλοφοριών του 2013 το “The Brutal State”,και το mosh συνεχίζει...

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΙΔΕΣ!!!

(9/10)

Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: