Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

DECEPTION-BREAK THE SILENCE(EP Review)

Σουηδία,μια χώρα που φημίζεται για το metal και για τις μεγάλες μπάντες που έχει παράξει αυτή η χώρα.

Εν έτει 2013 λοιπόν μια καινούρια σουηδική thrash metal μπάντα με το όνομα “Deception” κυκλοφορεί το νέο της ΕΡ με το όνομα “Break The Silence”.
Το συγκεκριμένο ΕΡ περιέχει 4 κομμάτια τα οποία έχουν ένα μοντέρνο ύφος με μερικά τεχνικά,old-school και crossover thrash περάσματα,αλλά και με αρκετά μελωδικά,power και classic metal στοιχεία.
To πρώτο κομμάτι είναι το ομότιτλο “Break The Silence”, ένα πολύ δυνατό και ζεστό metal κομμάτι με κοφτές και βαριές κιθάρες και πολλά μελωδικά και τεχνικά μέρη στα solos,ένα κομμάτι που δίνει μια πολύ θετική πρώτη εντύπωση για την μπάντα.
Δεύτερο κομμάτι το “Bury The Sinners” που ξεκινάει με μια δυνατή και μελωδική εισαγωγή από τις κιθάρες που πέρα από το thrash στυλάκι τους ξεφεύγουν και πάνε σε πιο classic/power style και τα φωνητικά του frontman να παίρνουν κεφάλια!!!
Σειρά έχει το “Fragile” ένα κομμάτι που έχει πολλά groove στοιχεία μέσα, λίγο παλιό hradcore και διάφορα old-schoolιάρικα μέρη, διάσπαρτα στις κιθάρες.Ένα κομμάτι που στα live της μπάντας θα δημιουργεί πανικό και τα pits θα δίνουν και θα παίρνουν!!!
Και τελευταίο κομμάτι του δίσκου το “Make A Deal With The Reaper”,το οποίο έχει ένα technical ύφος στις κιθάρες τα μπάσα γίνονται πιο δυνατά και τα φωνητικά του frontman γίνονται αρκετά καφρικά που σε μερικά σημεία death-ίζουν επικινδύνως και αυτό σε κάποια μέρη ξενίζει αρκετά από τα προηγούμενα κομμάτια,αλλά δεν το κάνουν και απαράιτητα άσχημο σαν τραγούδι.
Γενικά,κατά την άποψη μου το συγκρότημα ξέρει περίπου που βαδίζει και προς τα που έχει προσανατολιστεί,ένα ΕΡ το οποίο είναι πολύ ώριμο,φτιαγμένο από άτομα που ξέρουν τι θέλουν και γουστάρουν να παίζουν,με μια πολύ καλή παραγωγή και μίξη που δείχνει πόσο επαγγελματικά κάνουν αυτό το πράγμα.
Βέβαια τα φωνητικά διαφοροποιούνταν αρκετά από κομμάτι σε κομμάτι και αυτό είναι ένα μείον γιατί και αυτά πρέπει κάπου να σταθεροποιηθούν,επίσης θα προτιμούσα σε μερικά σημεία λίγο πιο δυνατά τα τύμπανα,αλλά OK πιστεύω ότι αυτά στην πορεία θα φτιάξουν!!
(88/100)
Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: