Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

DARKTHRONE-THE UNDERGROUND RESISTANCE(Album Review)

Darkthrone, ένα συγκρότημα-θεμελιωτής στο Νορβηγικό black metal των 90s,που μετά το “The Cult Is Alive” του 2006,μπορούμε να πούμε πως άλλαξε πορεία και ξεκίνησε να συνδυάζει το metal των 80s με το punk.

Εν έτει 2013 λοιπόν και έπειτα από 3 λιγότερο black metal albums(που αν τα έκανε άλλη μπάντα του είδους θα την ψάχναμε στα αζήτητα), το ντουέτο Nocturno Culto και Fenriz ως γνήσιοι οπαδοί του underground αλλά και γενικότερα του 80s metal,ετοίμασαν έναν δίσκο για όσους έχουν την ιδία αγάπη στην μουσική,όπως αυτοί.
Το album έχει 6 μόνο κομμάτια όπου τα 3 από αυτά(Dead Early,Lesser Man και Come Wafare,the Entire Doom) έχουν γραφτεί από τον Nocturno και τα άλλα 3 (Valkyrie,The Ones You Left Behind και Leave No Cross Unturned) έχουν γραφτεί από τον Fenriz.

O δίσκος λοιπόν ξεκινάει με ένα καθαρά underground riff(που μοιάζει με ήχο απο demo στην αρχή)
και μετά ξεδιπλώνονται τα heavy/thrash και speed riffs του Nocturno μαζί με την ψιλο thrash/black φωνή του,το Dead Early λοιπόν,είναι μια καλή πρώτη γεύση για τον δίσκο γεμάτη πάθος και ωμότητα και έτσι ακριβώς χωρίς μεγάλες διαφορές στον ήχο είναι και το τρίτο κομμάτι του δίσκου “Lesser Man”,το οποίο βέβαια έχει και ένα ιδιαίτερα speed guitar solo προς το τέλος που φέρνει αρκετά σε Venom και Possessed.
Το “Valkyrie” τώρα είναι ένα ιδιαίτερα επικό στην θεματολογία κομμάτι,με ένα μουσικό ύφος που θα έφερνε στο μυαλό λίγο από το “Walls Of Jericho” των Helloween σε μερικά σημεία,αλλά και πολλά thrash/speed μέρη.Ένα κομμάτι που αναδεικνύει πέρα από τις μουσικές ικανότητες της μπάντας και την επιβλητική φωνή του Fenriz. Ένα κομμάτι που όντως θα κεντρίσει την προσοχή των ακροατών και σίγουρα θα μπει στο replay τουλάχιστον καμιά δεκαριά φορές,επίσης είναι ένα κομμάτι που άνετα θα μπορούσε να είναι και σε κάποιο album των Isengard.
Τέταρτο κομμάτι το “The Ones You Left Behind” στο οποίο μειώνονται οι επιρροές από το power/speed και έρχονται τα πιο punk-ικά περάσματα στην εισαγωγή αλλά και το Old school thrash του 80'.
Το πέμπτο “Come Wafare,the Entire Doom”, ξεκινάει με μια σκοτεινή και doom εισαγωγή που φέρνει πολύ σε Black Sabbath και Saint Vitus,τα φωνητικά του Nocturno πιο καφρικά σε σχέση με τα προηγούμενα κομμάτια και τα κιθαριστικά μέρη και solos είναι βαρβάτα,ωμά και αρκετά τεχνικά,ένα 8λεπτο κομμάτι που ξεφεύγει από τα προηγούμενα του δίσκου.
Και τέλος το έκτο κομμάτι στον δίσκο με τίτλο “Leave No Cross Unturned”,ίσως αυτό το κομμάτι το έχετε ακούσει οι περισσότεροι μιας και βγήκε προς τα έξω αρκετό καιρό ριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου. Ένα κομμάτι που στην αρχή η μουσική φέρνει πολύ κλασσικό heavy/thrash και σε King Diamond/Mercyful Fate,όπως και τα φωνητικά και οι τσιρίδες του Fenrizκαι στην πορεία μερικά από τα riffs αλλάζουν και μας φέρνουν στο μυαλό λίγο Celtic Frost,όπως και το solo του Nocturno.
Ένα πολύ καλό και δυνατό κλείσιμο του δίσκου(αν και αρκετά τραβηγμένο στον χρόνο) που μας δείχνει στα μούτρα ότι η παρέα αυτών των δύο κάνει καθαρά ότι γουστάρει και αν δεν αρέσει τότε λένε απλά Fuck Off And Die.

Ένας εξαιρετικός δίσκος αυτής της μπάντας που δείχνει καθαρά ότι ακόμα είναι ζωντανή και ας έχει ξεφύγει από το ύφος που είχαν στις αρχές τους.

(9/10)

Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: