Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

WEB-MY STORM UPON YOU (EP Review)

Οι Έλληνες W.E.B είναι πλέον από τις πιο αναγνωρίσιμες μπάντες στην χώρα μας,σε ότι αφορά τον ακραίο ήχο. Θα λέγαμε πως είναι μια πολυδιάστατη μπάντα μιας και δεν είναι επηρεασμένη μόνο από ένα είδος του metal(καθώς έχει επιρροές από black,dark,atmospheric,death,industrial,gothic κτλ).
Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει πριν αρκετό καιρό 2 full-length,επέστρεψαν με ένα πολύ καλό ΕΡ.
Η συγκεκριμένη κυκλοφορία αποτελείται από 6 κομμάτια,τα οποία είναι αναλυτικά τα εξής:
Πρώτο κομμάτι είναι το ομότιτλο του ΕΡ το οποίο έχει γυριστεί και σε video clip και έχει μια ακραία black/dark και industrial ατμόσφαιρα και είναι ένα πολύ καλό νέο κομμάτι της μπάντας που μας κάνει να περιμένουμε την επόμενη κυκλοφορία της μπάντας.
Δεύτερο κομμάτι είναι μια ένωση 2 κομματιών των Septicflesh (Annubis/Faust),πραγματικά μια άριστη διασκευή και ένωση αυτών των δύο σκοτεινών ύμνων σε συνεργασία με τις μαγευτικές φωνές των Niki-Rosa Frei και Ανδρονίκης Σκουλά.
Τρίτο το πιο μελαγχολικά όμορφο και λυπηρό “Full Of Sadness”,ένα κομμάτι που βρισκόταν στο ντεμπούτο του συγκροτήματος και εδώ το συναντάμε σε μια ακουστική version με την συγκινητική και γεμάτη συναίσθημα φωνή της Αγγελικής Καρατσάμη.
Επόμενο,μια studio-live ηχογράφηση από πρόβα του συγκροτήματος στο κομμάτι “Blessed Blood” το οποίο υπάρχει και σε video στο YouTube,ένα κομμάτι ιδιαίτερα ακραίο, δυνατό και γρήγορο που σε μερικά σημεία φέρνει σε SepticFlesh και σε μερικά άλλα λίγο από Cradle Of Filth.
Σιγά-σιγά,λίγο πριν φτάσουμε στο τέλος μας περιμένει μια λίγο ακραία αλλά πάρα πολύ σκοτεινή και μυστηριακή ορχηστρική εκδοχή του “Enthroned”(Jesus Heist album) που είναι πραγματικά κατάλληλη για να την ακούει κάποιος βράδυ (και γαμώ τις ατμόσφαιρες λέμε)!!!!
Και έπειτα από αυτή την τελετουργική ας πούμε ατμόσφαιρα του “Enthroned”,έρχεται η κάπως cyber-gothic/industrial και dark μορφή του “Cockroach”,επίσης από το ντεμπούτο τους. Σε σχέση με την original version του κομματιού δεν υπάρχουν πολλές διαφορές,ίσα ίσα που σε πολλά σημεία είναι μοιάζει πολύ (πέρα από τα δυνατά και γεμάτα κιθάρες ,μέρη) και η μελωδία είναι ακριβώς ίδια,πολύ καλό!!!
Γενικά οι W.E.B δεν είναι μπάντα που φτιάχνει προχειρότητες,ίσα ίσα ότι κάνει το κάνει με μεράκι και κόπο,και αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα του παρόντος ΕΡ.
Νομίζω πως αυτό είναι ένα καλό προβάδισμα και μια καλή “αναμονή” για τον επόμενο δίσκο!!!
Καλή συνέχεια παίδες και περιμένουμε για κάτι καινούριο και πιο σκοτεινό!!!
(8/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: