Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

KATATONIA,SCAR OF THE SUN,MAPLERUN,ME AND MYSELF @Gagarin 205-Athens (Live Report)

Παρασκευή,22/2/13,μια μέρα που έμοιαζε σαν να μην ξημέρωσε ποτέ μιας και από πολύ νωρίς ο ουρανός ήταν στις “μαύρες” του, υποδέχοντας έτσι τους Σουηδούς άρχοντες της μελαγχολίας!!!
Μέσα στην κακοκαιρία και την βροχή,αρκετός κόσμος,όπως και εγώ πήγε από πολύ νωρίς για να παρακολουθήσει ένα πολυαναμενόμενο live και να υποστηρίξει και τις 3 ελληνικές μπάντες που έκαναν support.









 




Οι πόρτες ανοίγουν γύρω στις 19.30 και οι Me And Myself μόλις είχαν τελειώσει το soundcheck τους . Λίγο πριν τις 20.00,και με τον χώρο του Gagarin σχεδόν άδειο(μιας και μόνο οι πρώτες σειρές είχαν γεμίσει μόνο) βγαίνουν οι Me And Myself,το συγκρότημα αρκετά καινούριο και έχοντας βγάλει μια δουλειά μέχρι στιγμής ,μας εντυπωσίασε και μας συνεπήρε με τον μοντέρνο female fronted rock/metal ήχο τους καθώς είχαν μαζί τους και δυο καλεσμένους,τον Johnny Camp(ex-Closer) και τον George Prokopiou(Poem).Η μπάντα πραγματικά αρκετά δεμένη,και δυναμική,μαζί με την παρουσία και την φωνή της Δήμητρας Βίντσου,σίγουρα μας άφησε ικανοποιημένους και ελπίζουμε σε κάποιο επόμενο live να τους δούμε ακόμα πιο δεμένους και λιγότερο αγχωμένους!!! (7,5)








Σειρά είχαν οι Maplerun,μια καλοκουρδισμένη μηχανή που άφησε συντρίμμια στο πέρασμα της. Ένα συγκρότημα που ενώνει το κλασσικό hard rock/metal με το stoner,το groove καθώς και με το progressive αλλά και με τους S.O.A.D !!!!
Μια παρέα πολύ ενεργητική στην σκηνή(ιδιαίτερα ο μπασίστας που στην κυριολεξία “ξεβιδώθηκε”),που ξεσήκωσε το κοινό και με τα δυνατά τους αλλά και με τα πιο απαλά τους κομμάτια(ειδικά με το Golden Cage),πραγματικά δεν ξέρω τι να πω για τα παιδιά..απλά ΜΠΡΑΒΟ και καλή συνέχεια σ ε ότι κάνουν...αααα και ένα ΜΕΓΑΛΟ RESPECT,σε αυτό που είπαν στο τέλος “Support στην ελληνική σκηνή”.. (8,5)


Την σκυτάλη πήραν οι Scar Of The Sun, μια μπάντα που έχει μια καλή παρουσία στην ελληνική σκηνή και κάνει περιοδείες στην Ευρώπη.
Αεράτοι με τον frontman τους γραβατομένο και έτοιμο για live, ξεκίνησαν παίζοντας κομμάτια τους που βασίζονταν σε έναν συνδυασμό του μελωδικού heavy μαζί με death,gothic,doom και progressive.
Δυστυχώς για αυτούς,ο ήχος δεν ήταν τόσο καλός αλλά άνετα μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι τα παιδιά(ειδικά οι 2 κιθάρες) έχουν μπόλικο ταλέντο και έχουν αποκτήσει αρκετή εμπειρία.
Βέβαια σε σκηνική παρουσία,πέρα από μερικές μικρές κινήσεις του τραγουδιστή και του ενός κιθαρίστα η μπάντα θέλει ακόμα δουλειά.
Τέλος,θέλω να πω για τα 2 ακυκλοφόρητα κομμάτια που έπαιξαν με τίτλο “The Truth About The Lies” και “An III-Fated Wonder” ήταν αρκετά δυνατά και πολυδιάστατα που λογικά θα μου κινήσουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον στο μέλλον..
(8)

Κατά τις 22.45,και καθώς όλα είναι έτοιμα από πριν, ακούγεται το intro του “The Parting”,ο Jonas βγαίνει μόνος του αρχικά τραγουδώντας τους θλιβερούς στίχους του κομματιού,χαμένος στον δικό του κόσμο,μέσα στην πλάση της μελαγχολίας και με την συνοδεία των υπόλοιπων μελών να κάνιυν την ατμόσφαιρα ψυχρή και γκρίζα σαν το εξώφυλλο του “Dead End Kings”,η συνέχεια με τα καινούρια κομμάτια όπως το “Buildings” και το “Racing Heart”,ήταν ιδιαίτερα ζεστή από το κοινό όπως και από την μπάντα που φαινόταν ότι το απολάμβανε και δεν έλειψε να μας υπενθυμίζει συνέχεια την αγάπη της προς την χώρα μας και τους οπαδούς!!!
Οι ύμνοι της βραδιάς δεν έλειψαν, και κομμάτια όπως το “July”, “My Twin”, “Sweet Nurse”, “Soil's Song” και το πασίγνωστο “Deliberation”να λάμπουν δια της παρουσίας τους στο setlist.



Επίσης το καινούριο τους “ Lethean” και η κομματάρα “Ghost Of The Sun” μας πήραν και μας σήκωσαν που μέχρι και moshpit ανοίξαμε για πάρτη τους!!!

Και μετά από όλο αυτόν τον πανικό και καθώς το ρολόι είχε ήδη δείξει μεσάνυχτα,το συγκρότημα φεύγει για λίγο,για το καθιερωμένο Encore της,και βγαίνει για ένα τέταρτο περίπου που έπαιξαν τα “Dead Letters”, “Forsaker”(Ο Χαμός!!!) και “Leaders”.

Έπειτα από όλο αυτό το πανηγύρι της θλίψης και της μελαγχολίας,παντού βρίσκαμε ευτυχισμένα και ικανοποιημένα βλέμματα,βλέματα που πέρα από τα βάσανα και την κούραση χόρτασαν και γούσταραν με το παραπάνω τους ΚΑΤΑΤΟΝΙΑ.

Απλά υπέροχοι..ελπίζω να μην σας απογοητεύσαμε κύριοι!!!

Στη σελίδα μας στο facebook θα βρείτε όλες τις φωτογραφιες απο τη συναυλία.

(10)


Για το Metal View: Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: