Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Rotting Christ, Disolvo Animus, Quadra live @Πατρα live report



Το πρώτο μέρος της παγκόσμιας περιοδείας των Rotting Christ για το νέο τους μεγαλειώδες δίσκο “Κατά τον δαίμονα εαυτού” έκανε την ελληνική του πρεμιέρα στην Πάτρα στο “Πολιτεία Live Bar”, σχεδόν παράλληλα με την κυκλοφορία του άλμπουμ. Στην παρέα τους ήταν οι Quadra και οι Disolvo Animus.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, πρώτοι εμφανίστηκαν μπροστά σε ένα διψασμένο για metal κοινό οι Progressive Metallers Quadra και είχαν αρκετά καλό ήχο, αλλά δυστυχώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους και την αγάπη τους για τους Dream Theater, που ήταν εμφανής στην μουσική τους, αλλά και για ακούσματα τύπου Queensryche, που ήταν εμφανή σε T-Shirt τους, δεν κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό σχεδόν ποτέ, διότι είχε έρθει με πιο άγριες διαθέσεις και γι αυτό το αποτέλεσμα ήταν κουραστικό.
Όταν οι Αθηναίοι Black Metallers Disolvo Animus πάτησαν το πόδι τους στην σκηνή, άρχισε το κοινό να ζωντανεύει, άρχισαν όμως παράλληλα και τα προβλήματα στον ήχο, πράγμα που έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να καταλάβουν ότι μάλλον ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για τέτοιου τύπου live. Οι Disolvo Animus όμως δεν πτοήθηκαν και με κατάλληλο στήσιμο, διαολεμένη διάθεση και εκπληκτική ορμή, παρουσίασαν κατά κύριο λόγο την Full- Length δουλειά τους “Aphesis” αφήνοντας για το φινάλε την διασκευή “The Pentagram Burns” από Satyricon και το “Πολιτεία Live Bar” πήρε φωτιά, παραδίδοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την σκυτάλη στους ηγέτες της ελληνικής σκηνής Rotting Christ!!!
Ο ήχος όπως είπαμε πριν ήταν απαράδεκτος αλλά η “τρέλα” του κόσμου ήταν τέτοια, που δεν άφησε τίποτα να τους εμποδίσει από το να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους μπάντα live, η καινούρια τους σύνθεση έδωσε μια νέα πρωτοφανή ώθηση στην μπάντα, έχοντας πλέον τον George Emmanuel στην δεύτερη κιθάρα δημιουργώντας με τον Σάκη ένα απίστευτο δίδυμο και το “θηρίο” Vag να “καταπίνει” το μπάσο και να ταρακουνάει την Πάτρα με τα φωνητικά του. Θέμης και Σάκης τα γνωστά, απλά με την εμπειρία τους μπορούν να παίζουν σερί για μια εβδομάδα, με τον τελευταίο να έχει περισσότερη διάθεση ακόμα και απ’ όταν έγραφε το “Thy Mighty Contract”.
Όσο για το Setlist απ’ όλα είχε το μενού, από “The Forest Of NGai”, “Transform All Suffering Into Plugs”, “Shadows Follow” κ.α. από την πρώτη ένδοξη εποχή τους, “Nemesis”, “Athanatoi Este” και “Noctis Era” από τον κατάλογο των σύγχρονων επιτυχιών και φυσικά τα νέα τους τραγούδια όπως τα: “In Yumen- Xibalba”, “Welcome To Hel” και το ομότιτλο να κλέβουν την παράσταση για την ποιότητα και το επίπεδο τους εν έτη 2013!!! Κερασάκι στη τούρτα, η διασκευή “Societas Satanas” από Thou Art Lord. Άντε με το καλό για το επόμενο live τους… Hail!

Για το Metal View
Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια: