Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ SEDUCE THE HEAVEN ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΕ BURNING SEA FESTIVAL ΚΑΙ METAL DAYS FESTIVAL! ΨΗΦΙΣΤΕ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Έλληνες death metallers SEDUCE THE HEAVEN είναι υποψήφιοι μεταξύ άλλων συγκροτημάτων για να παίξουν σε δύο πολύ μεγάλα καλοκαιρινά Ευρωπαϊκά φεστιβάλ: στο BURNING SEA FESTIVAL το οποίο θα διεξαχθεί 5-8/6/2013 στο ZADAR της Κροατίας με headliners τους KING DIAMOND, ICED EARTH κ.ά. και στο METAL DAYS FESTIVAL το οποίο θα διεξαχθεί 21-27/7/2013 στο TOLMIN της Σλοβενίας με headliners τους IN FLAMES, SONATA ARCTICA, MESHUGGAH, SOILWORK, OVERKILL, MAYHEM κ.ά.
Για να βοηθήσετε τη μπάντα να παίξει στα παραπάνω φεστιβάλ, πηγαίνετε στις σελίδες των φεστιβάλ στο Facebook στα παρακάτω λίνκ που παραθέτουμε και ψηφίστε!

BURNING SEA FESTIVAL

METAL DAYS FESTIVAL

Η ψηφοφορία διαρκεί μέχρι την 1η Μαρτίου 2013!

Οι SEDUCE THE HEAVEN δημιουργήθηκαν το 2009 από τον κιθαρίστα και πρώην μέλος της ελληνικής progressive metal μπάντας Fragile Vastness, Alex Flouros και τη λυρική σοπράνο Elina Laivera. Το ντεμπούτο της μπάντας στο stage πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2012 στο πλευρό των EPICA στην Αθήνα ενώ η χρονιά έκλεισε θεαματικά με τη συμμετοχή τους στο διεθνές METAL FEMALE VOICES FESTIVAL στο Βέλγιο κοντά σε μπάντες-μεγαθήρια του χώρου όπως ARCH ENEMY, LACUNA COIL, EPICA, XANDRIA, DELAIN κ.α.

Με τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο ”
Field Of Dreams” κάνουν ένα εξαιρετικά δυναμικό ντεμπούτο στη δισκογραφία. Το ”Field Of Dreams” ηχογραφήθηκε στα Soundflakes Studios, με συν-παραγωγούς τους Αλέξη Φλούρο και Νίκο Παπαδόπουλο.
Κυκλοφόρησε επίσημα στις 15 Ιανουαρίου 2013 με διανομή στον υπόλοιπο κόσμο (εκτός Ιαπωνίας) από την βέλγικη εταιρεία
FYB records. Περιέχει 10 κομμάτια το ύφος των οποίων κινείται στα πλαίσια του metal συνδυάζοντας στοιχεία απο τη σουηδική μελωδική death metal σκηνή, το metalcore, progressive, το symphonic/power ιδίωμα καθώς και jazz αρμονίες, 80’s και gothic στοιχεία. Από τα μουσικά μονοπάτια σχημάτων όπως οι PANTERA στα καταιγιστικά χνάρια του NWOAM (New Wave Of American Metal) κινήματος, με ξεχωριστό στοιχείο την ισόποση εναλλαγή αντρικών brutal και καθαρών γυναικείων φωνητικών που κινούνται με ευελιξία από rock σε πιο λυρικά μονοπάτια συντελώντας σε ένα πληθωρικό αποτέλεσμα συνοδευόμενο από τον άκρατο δυναμισμό του rhythm section. Μέχρι στιγμής εγκωμιαστικές κριτικές για το δίσκο "Field Of Dreams" έχουν φιλοξενηθεί σε πάμπολλα περιοδικά και webzines του εγχώριου και διεθνούς τύπου, μεταξύ αυτών και του Metal Hammer Greece κ.ά. Πρόσφατα η μπάντα ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου με την Ιαπωνική εταιρεία SPINNING RECORDS (IN THIS MOMENT, THE AGONIST κ.ά.) και στις 20 Φεβρουαρίου 2013 κυκλοφορεί ο πρώτος τους δίσκος “Field Of Dreams” και στην Ιαπωνία. 

Περισσότερα νέα καθώς και πληροφορίες για την μπάντα
και τις κινήσεις της μπορεί κανείς να βρεί στο

Δεν υπάρχουν σχόλια: