Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

NIGHTRAGE-INSIDIOUS(album review)

Οι Ελληνο-Σουηδοί melodic Death-Metallers κυκλοφόρησαν το πέμπτο full length album τους, το οποίο έχει μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών καλεσμένων(μερικοί από τους οποίους συνέβαλαν και στην μπάντα τα πρώτα χρόνια της .)
Ο δίσκος περιέχει 15 κομμάτια τα οποία είναι ομοίομορφα το ένα με το άλλο έχοντας κλασσικό σουηδικό ακραίο ήχο σε συνδυασμό με heavy/technical solos μελωδία καθώς και στοιχεία από Iron Maiden.
Έχοντας μια παγωμένη μπύρα στο χέρι και στο full τα ηχεία μας,ξεκινάμε να ακούμε το απαλό μελωδικό “So Far Away” το οποίο είναι ένα instrumental intro ενός λεπτού.Έπειτα μπαίνουμε καλύτερα στο “ψητό” ακούγοντας τα πρώτα σολαρισματα του “Delirium Of The Fallen”,ένα μελωδικά σκληρό κομμάτι που σε κάνει να λιώνεις από την πώρωση μέχρι να ακούσεις την ήρεμη φωνή του Apollo(Firewind,Spritual Beggars) και μετά να ξανά κοπανηθείς με τα καφριλίκια του Anders και τα καθαρά melo-deathάδικα riffs(τα οποία είναι ένας συνδυασμός κλασσικού death με μελωδικές φόρμες Dark Tranquility και κλασσικού old school heavy metal).
Σειρά έχει το ομώνυμο “Insidious” το οποίο φέρει την ανεξίτηλη σφραγίδα του True Death Metal σε ένα πολύ καλό πάντρεμα του μοντέρνου και του μελωδικού μαζί με τα φωνητικά του πρώην μπροστάρη της μπάντας Tomas Lindberg(At The Gates).
Τέταρτο το “Wrapped in Deceitful Dreams”,ένα τραγούδι με πολύ καλό μουσικό ύφος,ένα εκπληκτικό σόλο από τον Gus G(o οποίος ήταν ένα από τα πρώτα μέλη της μπάντας),ωραία clean vocals από τον Tom Englund(Evergrey) καθώς και με πολύ καλό στιχουργικό νόημα,αφού αναφέρεται στην σκοτεινιά μας και τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα όνειρα μας.
Πέμπτο κομμάτι το”Hate Turns Black” ένα καθαρό Nightrage κομμάτι,με όλα τα στοιχεία που έχει βάλει η μπάντα στην μουσική της όλα αυτά τα χρόνια(θυμίζοντας λίγο περισσότερο το “Wearing A Martyr's Crown”) ένα κομμάτι για πολύ χτύπημα!!!!!
Έκτο το “Sham Piety” με απαλή εiσαγωγή και χαλαρά σολο(στυλ Maiden) και στην συνέχεια καθαρή αλλαγή ύφους...ΠΟΝΟΣ....πολύς πόνος και τα φωνητικά του Lindberg να σε εκστασιάζουν!!!
Μετά ακούμε ένα ωμό βαρύ και ιδιαιτέρως ρυθμικό “Cloaked In Wolf Skin” που έχει επίσης πολύ καλή μουσική και solos,ταιριαστά με τα υπόλοιπα κομμάτια και για άλλη μια φορά με νόημα στους στίχους με κύριο θέμα την εγωπάθεια.
Έπειτα ακούμε το “This World Is Coming To An End”(που εμένα προσωπικά μου άρεσε περισσότερο απ'όλα) με πολύ ωραίο ρυθμό και την φωνή του Apollo να σε κάνει να ανατριχιάζεις και να καταλαβαίνεις την βαθύτερη έννοια του κομματιού ....και το τέλος του κόσμου έρχεται και ευθυνόμαστε ΜΟΝΟ εμείς!!!!
Στην συνέχεια ένατο το “Utmost End of Pain” ένα συνηθισμένο ευάκουστο κομμάτι με το χαρακτηριστικό στοιχείο της μπάντας και ένα φανερό μίσος και οργή μέσω της όλης σύνθεσης και των φωνητικών.
Δέκατο το”Poignant Memories” στο ίδιο ύφος αλλά και λίγο πιο διαφορετικό,με στοιχεία (εκτός του death metal φυσικά,όπου εννοείται) είναι γενικά τα ακραία και τεχνικά,ακόμη και σε ένα χαλαρό στυλ black σε μερικά σημεία θα μπορούσαμε να πούμε!!!!
Εντέκατο το “Hush Of Night” με δυνατό drumming και solos άλλα πάνω κάτω τίποτα το διαφορετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Με πιο melodic/power ύφος μας έρχεται το δωδέκατο “Poisoned Pawn” με βαρύ ήχο φωνητικά που σε κάνουν να φτύσεις αίμα και κοφτερά solos!!!!
Έπειτα έρχεται το πάαααρα πολύ απαλό και επικό instrumental “Solar Eclipse”,σε σύνθεση του John K.(Biomechanical) το οποίο δίνει πολύ άμεσα και εύστοχα πάσα στο δέκατο τέταρτο κομμάτι το "Solar Corona" (που θα ήταν instrumental αν δεν υπήρχε το ένα και μοναδικό τετράστιχο που ερμηνεύει ο Tom Englund) ένα δυνατό κομμάτι με ιδιαίτερη τεχνικότητα και στυλ καθώς και ενάλλαγες στα solos μεταξύ του Μάριου και του Gus.
Τέλος το outro “Emblem Of The Night” το οποίο μοιάζει σαν μια κλασσική επικήδεια μουσική σύνθεση που δείχνει ξεκάθαρα το τέλος!!!!

Μια πολύ καλή δουλειά από το συγκρότημα γεμάτη επαγγελματισμό και μεράκι,αν και εγώ προσωπικά θα ήθελα στο συγκεκριμένο album λίγο πιο δυνατά τύμπανα και μπάσο.

(8.5/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: