Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

PARTHIAN SHOT-EP2012 (EP review)

Οι Parthian Shot είναι ένα νέο όνομα στην ελληνική σκηνή,μια παρέα από την Αθήνα που γεμάτη πάθος και μεράκι παίζουν ένα στυλ γεννημένο από το hard rock,το melodic heavy metal,progressive καθώς και το επικό ήχο.
Το παρόν EP (που είναι και η μοναδική της δουλειά μέχρι στιγμής) κυκλοφόρησε φέτος και περιέχει 4 κομμάτια τα οποία πιο αναλυτικά είναι:

1)Placebo: ένα κομμάτι που μόλις το ακούς σε βάζει στην πώρωση και το πάθος,σε αγριεύει και σε στέλνει αλλού...δυνατό και βαρύ και παράλληλα μελωδικό με πολλά τεχνικά μέρη και solos και βαριά φωνητικά που σε κάνουν να νομίζεις πως αρχικά είναι μια power μπάντα.
2)Old Enough:ένα πιο epic και μελωδικό κομμάτι που δεν φέρνει και πολύ στο προηγούμενο κομμάτι,πλην της τεχνικότητας στις κιθάρες,κομμάτι απαλό αργό με χαλαρά φωνητικά και ένα σολο στο 3.40 που έχει επιρροές από,blues,μελωδικό metal,progressive,power και γενικά ότι έχει σχέση με την απαλότητα και την μελωδία στον σκληρό ήχο!!!
3)Stolen Back Life: βαρύ σε στυλ hard rock ,power και κλασσικού metal το συγκερημένο τραγουδάκι είναι ότι πρέπει για να αρχίσεις τις μπύρες και τα ξύδια...μουσικούλα και ποτό και ΟΛΑ ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ,ένα πολύ καλό κομμάτι της μπάντας.
4)ControVersus:τελευταίο κομμάτι του ΕΡ πολύ πιο δυνατό και μερακλίδικο σε σχέση με τα υπόλοιπα με καθαρά epic/power φόρμες...ένα κομμάτι με πολύ πόνο..έτσι επανάσταση,αντίσταση και τα μυαλά στα κάγκελα..από το 2.40 περίπου μπαίνουν και τα πιο μελωδικοαπαλά και folk στοιχεία που πάνε προς το σόλο και μετά σιγά σιγά προς το τέλος......

Μια καλή και άξια προσπάθεια της μπάντας γεμάτη αγάπη και ευαισ8ησία για την μουσική(αυτό φαίνεται άλλωστε και από το παίξιμο),αλλά εγώ προσωπικά θα προτιμούσα μια καλύτερη συνοχή μεταξύ των κομματιών και αν όλες οι επιρροές της μπάντας ενωθούν μαζί τότε θα ωγει ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
Μπράβο παιδιά,καλή συνέχεια και με το καλό μια ολοκληρωμένη δουλειά!!!
(7,5/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: