Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

PHASE-IN CONSEQUENCE(album review)

Οι Phase είναι μια progressive/psychedelic rock μπάντα από την Λάρισα(μην σας ξεγελάει ότι είναι από επαρχία και αρχίσετε να τους σνομπάρετε πριν τους ακούσετε γιατί είναι πολύ καλοί).
Το συγκρότημα αποτελείται από τον Θάνο,Δάμο,Μάριο και Βασίλη,μέχρι στιγμής έχουν παρουσιάσει μόνο το συγκεκριμένο ντεμπούτο album που κυκλοφόρησε το 2010 και αποτελείται από 9 κομμάτια.
Μαζί με μια μικρή και απαλή εισαγωγή ξεκινάει ο δίσκος και μετά σιγά σιγά ακούμε τις πρώτες τεχνικά δυνατές μελωδίες του “The Smile”,ένα πολύ καλό κομμάτι με δυνατά power/progressive σημεία και μια άριστη σύνθεση.
Μετά με πιο ηλεκτρονικούς και industrial ήχους ,αλλά καλά δεμένο μαζί με το προηγούμενο κομμάτι, ακούμε το “Perdition” που είναι πιο alternative και computerιστικο σαν τραγούδι,που είναι και λίγο υπερβολικό σε μερικά σημεία.
Τρίτο το “Transcendence” ένα επίσης alternative κομμάτι,απαλό,χαλαρό λίγο μελαγχολικό με διάφορες επιρροές από ψυχεδελικά και κλασσικά rock κομμάτια καθώς και από πιο διαφορετικούς και σύγχρονους ήχους ,συνδυάζει μια χαρά τα μοντέρνα στοιχεία με τα δυνατά και ποικίλα solos.
Τέταρτο το επίσης computerιστικο στην αρχή “Ibidem” ,το οποίο μετά γίνεται πιο normal και πιο rock και έχοντας σε μερικά σημεία ακόμα και ένα μικρό και απαλό doom και μελαγχολικό ύφος.
Το πέμπτο “Evening on my Dark Hillside” είναι ένα δυνατό ακουστικό instrumental γεμάτο από “πρωτόγονο rock” και κάπως folk ύφος που μου αρέσει πάρα πολύ και μου θυμίζει λίγο Doors ακόμα και Socrates(Mountains συγκεκριμένα).
Στην συνέχεια της “αυτιάς” μας και καθώς χάνεται ο ήχος από το προηγούμενο κομμάτι,προσγειωνόμαστε στο παρόν και συνεχίζουμε με το heavy και με το fullαρισμένο από industrial/electro/alternative στοιχεία “Hypoxia” το οποίο είναι μια χαρά κομμάτι και ταιριάζει απόλυτα με το τρίτο και το τέταρτο κομμάτι του δίσκου.
Έβδομο το “A Void” το οποίο θα ήταν μια πολύ καλή συνέχεια του instrumental κομματιού καθώς έχουν τις ίδιες φόρμες και βάσεις και στο στυλ μοιάζουν ιδιαιτέρως...και τα φωνητικά σε στυλ απαγγελίας ΤΑ ΣΠΑΝΕ!!!
Όγδοο το “Static”,ένα πολύ καλό κομμάτι με την κλασσική εναλλακτική και ψυχεδελική μορφή του δίσκου με πολύ επαγγελματισμό,πάθος και μια καμουφλαρισμένη από τους σχετικα δυνατούς ήχους,μελαγχολία..ένα κομμάτι που αξίζει!!!
Ένατο κομμάτι το “Next Illusion to Fade” το οποίο έχει πολύ μαστουρωτικές και depressive φόρμες ,ένα τραγούδι γεμάτο νόημα το οποίο πραγματικά σε πάει σε μια out of space φάση μέχρι το τέλος...
Το ντεμπούτο της μπάντας πραγματικά έχει έναν πολύ φρέσκο και μοντέρνο αέρα συνδυάζοντας πολλά είδη μουσικής μαζί με το rock style των παιδιών,άριστες συνθέσεις και τεχνικές και με πολύ καλά φωνητικά.
Εγώ προσωπικά ξεχωρίζω απο τον δίσκο τα “Evening on my Dark Hillside”,”Static” και “Next Illusion to Fade”.
Μόνο μια παρατήρηση θέλω να κάνω,εγώ προσωπικά θα προτιμούσα(βλέποντας σε τι μονοπάτια πάει η μπάντα) να έχει πιο δυνατο ήχο,αρκετά αλλά όχι υπερβολικά τα ηλεκτρονικά στοιχεία των κομματιών και τα απαλά τραγούδια να είναι ή στην αρχή ή στο τέλος του album,κατα τα άλλα είναι μια δουλειά γεμάτη αγάπη και μεράκι!!!!
ΥΓ1:Νομίζω πως τα παιδιά έχουν αδικηθεί που δεν γεννήθηκαν στην Αγγλία ή την Αμερική.
ΥΓ2:ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ
(88/100)

Δεν υπάρχουν σχόλια: