Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

WITHERFALL-SOUNDS OF THE FORGOTTEN (Album Review)

Οι Witherfall αποτελούν μια ιδιαίτερη και πολύ εκλεπτυσμένη μπάντα, που ενώνει πολλά ύφη και τα μπολιάζει γύρω από το progressive ιδίωμα. Αν κι ακόμα χωμένη στο underground, η μπάντα από το Λος Άντζελες, έχει δείξει τα καλύτερα δείγματα, για να ανέβει ψηλά, δίνοντας έμφαση τόσο στον δυναμισμό όσο και στο συναίσθημα. Αυτό έχει γίνει παράδοση, και συνεχίζει, σε ένα πιο συννεφιασμένο μοτίβο, με το τέταρτο άλμπουμ, "Sounds Of The Forgotten".

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

WHITE STONES-MEMORIA VIVA (Album Review)

Σε παλιότερη συνέντευξη με τον Martin Mendez σχετικά με τους White Stones, αν συνεχίζουν την ακραία λογική που άφησαν πίσω τους οι Opeth, μου αρνήθηκε λέγοντας πως η κληρονομιά της βασικής του μπάντας είναι πάντα εκεί. Εγώ από την άλλη ακόμα πιστεύω πως θέλει με το προσωπικό του έργο να βάλει αυτά τα στοιχεία στα δικά του κατατόπια. Αφήνοντας στην άκρη όμως αυτές τις θεωρίες, πρέπει να εστιάσουμε στο "Memoria Viva". Αυτό είναι το τρίτο πόνημα του project που έχει ο πολυπράγμων μπασίστας, και μέλος των σπουδαίων Σουηδών, δημιουργώντας κάτι τώρα πιο κοντά στη λαογραφία, την κουλτούρα και τη μητρική γλώσσα του.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Witherfall στο Metal View: Υπάρχει ομορφιά στο σκοτάδι

Πρόοδος και μαυρίλα. Με αυτά τα βασικά συστατικά, φτιάχνεται η συνταγή για τη μουσική των Witherfall. Το αμερικάνικο metal συγκρότημα, που κατατρέχεται από μια δική του, προσωπική κατάρα, ξορκίζει το κακό, με περισσότερο κακό, περισσότερο σκοτάδι, και αυτό είναι το γόητρο του. Με βάση την κυκλοφορία του νέου, τέταρτου άλμπουμ Sounds Of The Forgotten, οι σκιώδεις progsters συνεχίζουν το έργο τους, και ο κιθαρίστας και πρώην μέλος των Iced Earth, Jake Dreyer μιλάει στο Metal View.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Χρυσόστομος Τσαπραΐλης: Ιστορίες τρόμου, μυστήριο και black metal

Ο Χρυσόστομος Τσαπραΐλης είναι από τους συγγραφείς, που χαίρουν άκρας εκτίμησης στο metal κοινό. Το folk horror που τον έχουμε γνωρίσει έχει αποτελέσει κίνητρο για αυτή την αγάπη, με σαφείς αναφορές στον ακραίο ήχο, αν και τώρα, με τη νέα του συλλογή διηγημάτων, επισφραγίζεται επίσημα. Το "De Mysteriis" είναι το τρίτο βιβλίο του Έλληνα διηγηματογράφου, όπου όλες οι ιστορίες, αγνού Βαλκανικού, σύγχρονου αστικού και ταυτοχρόνως απόκοσμου τρόμου, συνδυάζονται με την αγωνιώδη αύρα του (σχεδόν) ομώνυμου άλμπουμ των Mayhem. Το κρύο του μακρινού Βορρά ενώνεται με γνώριμες πτυχές, κι ο ίδιος μιλάει στο Metal View, για το νέο του έργο, τονίζοντας φυσικά και τις black metal μουσικές που ταιριάζουν αλλά και άλλους αγαπημένους λογοτέχνες φαντασίας και τρόμου. 

                                             

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

CARNIVORA'S FEAST-TEUFEL (Album Review)

Οι Carnivora's Feast έρχονται από την ελληνική μας γειτονιά, και από ένα studio project, ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά το 2022. Φέτος, η παρέα των Γιάννη Σεβίλογλου στα φωνητικά, Ζήση Σαπνάρα και Γιάννη Πούλκαρη στις κιθάρες, Λάζαρη Πάικου στο μπάσο, αλλά και ενός συνήθη υπόπτου στο black metal της νέας γενιάς, Άγη Τζουκόπουλου στα τύμπανα, δείχνουν το πρόσωπο της δουλειάς τους, με τον τίτλο "Teufel". Ο γερμανικός διάβολος ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις 21 Ιουνίου, και τα περίεργα μυστικά του φανερώνονται παρακάτω.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

DARKENED-DEFILERS OF THE LIGHT (Album Review)

Μέσα στο κατακαλόκαιρο χρειάζεται λίγη ψύχρα. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έξω το θερμόμετρο δείχνει κοντά στους 41 βαθμούς. Ευτυχώς η σκιερή υπόσταση των Darkened μας ηρεμεί, ενώ το ψύχος τους, βοηθάει να πέσει κι άλλο η θερμοκρασία, μέσα και έξω. Δύο χρόνια μετά την προηγούμενη κυκλοφορία τους, οι Καναδοσουηδοί metallers, κυκλοφορούν το τρίτο πόνημά τους, "Defilers Of The Light", μπας και ο ήλιος μετατραπεί σε απόλυτο σκότος. 

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Evergrey στο Metal View: Από το κενό προκύπτουν τα πάντα και στο κενό επιστρέφουν

Evergrey, μια μπάντα που άλλαξε με τον δικό της τρόπο τον ήχο του Γκέτεμποργκ, μακριά από μελοντεθιές, αλλά με τεχνική και προοδευτική κατεύθυνση, δημιουργώντας και μια ξεχωριστή ταυτότητα. Φέτος, στο κατώφλι των 30 χρόνων τους,  επιστρέφουν πιο δυναμικοί, μα πάντα στην εποχή τους, με το 14ο πόνημά τους, "Theories Of Emptiness". Για αυτό δίνει τις απαντήσεις του, στο Metal View και ο μπασίστας της μπάντας, Johan Niemann, βάζοντας μας ουσιωδώς στο κλίμα της μουσικής του.


Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

EVERGREY-THEORIES OF EMPTINESS (Album Review)

Αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό, και άκρως εμπνευσμένοι, οι Εvergrey επιστρέφουν με μια ολοκαίνουρια κυκλοφορία. Ολοκαίνουρια τόσο στη μουσική όσοκαι τη ψυχολογία, κι άκρως σκεπτικιστική. Το "Theories Of Emptiness" είναι η τρίτη δουλειά της πεντάδας από το Γκέτεμποργκ, μέσα σε τρία χρόνια, και η 14η της συνολικά. Βετεράνοι πλέον στον ήχο τους, συνεχίζουν με κάτι πολύ δυναμικό μα κυρίως φορτισμένο, σε μια δουλειά γεμάτη εντάσεις, λίγους μήνες πριν την εμφάνισή τους στη χώρα μας, και το Rethymno Rocks στις 31 Αυγούστου.


Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Nightrage στο Metal View: Mέσα από την καταγραφή όσων ζούμε, ψάχνουμε και την ελπίδα μας

Σχεδόν 25 χρόνια πορείας σημειώνουν οι Nightrage και είναι από τους τελευταίους πραγματικά ρομαντικούς στο μελωδικό death metal. Με μια ανακατάταξη στις δυνάμεις τους, κυκλοφόρησαν φέτος το δέκατο τους άλμπουμ, "Remains Of A Dead World", αλλάζοντας σε έναν βαθμό κάποια από τα δεδομένα τους. Ο Μάριος Ηλιόπουλος, κιθαρίστας και βασικός εγκέφαλος της Ελληνο-σουηδικής αρμάδας, μαζί με τον νεοφερμένο τραγουδιστή Κωνσταντίνο Τόγκα, μιλούν στο Metal View, για όσα αφορούν το παρόν στο στρατόπεδό τους, αλλά αναφέρονται και σε μια ακόμη προσθήκη.