Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

NIGHT DEMON-DARKNESS REMAINS "Expanded Edition" (Album Review)

 Xωρίς να έχει συμπληρώσει έναν χρόνο το "Darkness Remains", στα μέσα του Ιανουαρίου επανακυκλοφορεί πιο ενισχυμένο. Οι Αμερικάνοι metallers, Νight Demon, με τις γρήγορες και κλασικές τους προτιμήσεις, ανάβουν ξανά φωτιά μέσα στη νύχτα δείχνοντας ξανά τη δύναμη του δεύτερου τους δίσκου.

Night Demon_Darkness Remains_Extpanded Edition_...


Όσοι έχετε ακούσει το "Darkness Remains" ξέρετε πως πρόκειται για ένα έπος. Όσοι, από την άλλη, δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάω, πάρτε χαρτί και μολύβι...

Το τελευταίο άλμπουμ των Night Demon, αποτελεί ένα σκοτεινό και ακραίο δημιούργημα βγαλμένο από τις τελευταίες στάχτες της αγαπημένης δεκαετίας όλων μας.
Με κομμάτια όπως το "Welcome To The Night", "Hallowed Ground", "Life On The Run" και "Black Widow", θα καταλάβουμε πως παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους, καθώς και την καταγωγή τους, οι Αμερικάνοι heavy/speed metallers αγαπούν τον NWOBHM, το σκληρό rock n roll των Motorhead και γενικά ότι έχει σχέση με την Βρετανική σκηνή του 80'.
Στο "Dawn Rider" βέβαια  που η φωνή θυμίζει λίγο τον David Coverdale, συνδυάζονται τα προαναφερθέντα είδη με πολλές  cheesy hard rock επιρροές, ενώ το instrumental, "Flight Of The Manticore" έχει δυναμική αλλά και ατμόσφαιρα, έχει  τεχνικά solos αλλά και παλιομοδίτικη στακάτη riffoλογία, παίζοντας με τις αντιθέσεις. Το εν λόγω instrumental, στην παρούσα έκδοση θα το συναντήσουμε και σε demo μορφή, όπως και το "Life On The Run".

Επίσης η "Expanded Edition" αυτού του δίσκου περιέχει όλα τα κομμάτια με διαφορετική μίξη με το ομώνυμο "Darkness Remains" μάλιστα να είναι ακόμα πιο μελαγχολικό και σκοτεινό στην αρχή του, απ'ότι στο πρωτότυπο. Εκτός αυτών βέβαια υπάρχουν μέσα σχολιασμοί της μπάντας για το άλμουμ αλλά και δύο διασκευές.
Η μία είναι το "Turn Up The Night" των Black Sabbath, το οποίο βασίζεται στο αυθεντικό κομμάτι του "Mob Rules", αλλά με περισσότερα γκάζια. Σε αντίθεση βέβαια με την έταιρη διασκευή, στο "We Will Rock You" των Queen, το οποίο το κάνουν αποκλειστικά δικό τους, "αλλάζοντας του τα πέταλα"!

Oι κύριοι από την Καλιφόρνια, μολονότι επανακυκλοφορούν το τελευταίο τους άλμπουμ, που είναι μόλις το δεύτερο, παρατηρούμε ότι αυτα τα 6 χρόνια ζωής τους κάνουν πραγματικά μια πολύ καλή δουλειά. Η προσπάθεια τους αποφέρει καρπούς δίνοντας πολλά στο παλιομοδίτικο heavy metal ήχο, και όντας υποσχόμενοι για πολλά ακόμα στην ηχητική τους κατεύθυνση. Η αγάπη τους για τα ακούσματα των 80s, δεν τους κάνει να βαλτώνουν εκεί, καθώς προοδεύουν τη μουσική τους, βασιζόμενοι απλώς σε μπάντες όπως οι Maiden, Accept, Deep Purple, Ostrogoth και Riot. Οι εν Ελλάδι fans βέβαια αναμένουμε διακαώς την εμφάνιση τους πλάι στους Cirith Ungol.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: