Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ROCK WOLVES-ROCK WOLVES (Album Review)


Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός power τριο που θα αποτελούταν από τον Michael Voss (Mad Max, Csanova, Michael Schenker), τον Stephan Hinz (H-Blockx) και τον θρυλικό Herman Rarebell των Scorpions πίσω από το drumkit. Oι Rock Wolves λοιπόν, δείχνουν τα νύχια τους, και λίγο καιρό μετά την δημιουργία τους, κυκλοφορούν το πρώτο ομώνυμο δίσκο.



Tο εναρκτήριο "Rock For The Nations",γεμάτο μελωδίες και φωνητικά βγαλμένα από τα 80s, έχει τα πάντα που μπορούν να το κάνουν ένα rock hit, αλλά δυστυχώς χάνει απο δυναμισμό, και το αποτελεσμά βγαίνει πολύ ρηχό.

Από την άλλη το "Surrounded By Fool", που όλοι κάπου θα θέλαμε να το αφιερώσουμε, συνεχίζει το χιτάδικο στυλ, θυμίζoντας το hard rock των Bonfire και των Whitesnake και μοιάζει σαν να είναι φτιαγμένο για μεγάλες σκηνές. Πιο μοντέρνο και φρέσκο έρχεται το "Οut Of Time", στο οποίο το rhythm section και ειδικά το μπάσο ξεχωρίζει.
Το "The Blame Game", πιάνει λίγο πτυχές νεο-αμερικάνικου rock, και στο μυαλό μου ακούγεται περισσότερο σαν soundtrack νεανικής ταινίας, παρά σαν ένα τρίο θρύλων.

Βέβαια κομμάτια σαν το "Nothing's Gonna Bring Me Down", με τον παλιομοδίτικο χαρακτήρα του, που προσωπικά μου θυμίζει λίγο Beatles  ή το πιο bluesy "Ι Νeed Your Love", σώζουν αρκετά την κατάσταση, όπως επίσης και η διασκευή των Heart  στο "What About Love".

Πολύ δυνατά σημεία του άλμπουμ επίσης είναι και τα πιο Scorpion-ίστικα "Riding Shotgun" και το "Τhe Lion Is Loose" , μα και ο εκπληκτικός επίλογος με την μπαλάντα "Lay With Me".Θεωρώ πως εδώ ο Michael Voss βγάζει τον καλύτερο του εαυτό, αφήνοντας όλο το γρέζι και το πάθος για το τέλος.

Προσωπικά νομίζω πως πέρα των ονομάτων που βρίσκονται πίσω από τους Rock Wolves, το ντεμπούτο τους υστερούσε  λίγο από έμπνευση, αν kαι παιχτικά διατηρούσε όλα τα κλασικά trademarks του rock. Ίσως με το επόμενο τους άλμπουμ κάποια πράγματα να φτιάξουν, αλλά στο εν λόγω άλμπουμ προσωπικά θεωρώ λίγα τα highlights.

(7/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: