Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

DESERT NEAR THE END- THEATER OF WAR (Album Review)


  Oι συμπατριώτες μας Desert Near The End, με το πάντρεμα του power και του thrash στα αυτιά μου, έρχονται με την πιο ατμοσφαιρική, επική και ακραία τους δημιουργία που φέρει τον τίτλο "Theater Of War" και κλείνει μια τριλογία που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια.

Ο δίσκος ανοίγει με το άγριο καλωσόρισμα του "Ashed Descent", γεμάτο blastbeats και καλοδουλεμένα riffs που φτιάχνουν μια Αμερικανομεταλική ατμόσφαιρα και με ένα άρτιο κιθαριστικό σόλο στη μέση. Το "Faces In The Dark", χωρίς να ξεφεύγει από το ίδιο ύφος γίνεται πιο επικό μουσικά αλλά πιο βίαιο και βάρβαρο στη γεμάτη μίσος και σκότος φωνή!

Ένα όργιο επιθετικών συνθέσεων  σκιαγραφείται στο πιο Sepultur-ικό "Point Of No Return" και στο "Under Blackened Skies" με τις πολύ extreme επιρροές, ενώ το πιο ατμοσφαιρικό "Α Μartyr's Birth", αποτελεί με τα ελαφρώς πιο αργά tempos ένα highlight. Παρόμοιο δρόμο ακολουθεί και το "Season Of The Sun", που σπάει την μονοτονία με το δυναμικό παίξιμο και τα ακουστικά περάσματα. Εδώ μπορώ να πω πως όσο πολύ μ'αρέσουν τα βαριά φωνητικά τους, τα καθαρά με τρελαίνουν!

Ακραίο και επικό, αλλά κυρίως σκοτεινό, έρχεται το ομώνυμο του δίσκου, και αυτα τα 7:30 λεπτά πριν το τέλος, μας παίρνουν το μυαλό με το διπέταλο, τα blasts και τις classic metal μελωδίες, ενώ τα φωνητικά νομίζω πως χρωματίζουν πιο πολύ την ατμόσφαιρα του κομματιού. Επίσης ένα δυνατό χαρτί μέσα στο album.

Τέλος, το κλείσιμο έρχεται ακουστικό, με μορφή μπαλάντας και με πολλά ξεσπάσμαστα, φέροντας το όνομα "Αt The Shores".

Ο ήχος, πιο δεμένος και ολοκληρωμένος, δημιουργεί μια αληθινή πολεμική ατμόσφαιρα με τους εκρηκτικούς και ακραίους ρυθμούς του, ενώ οι Αμερικάνικες επιρροές, δείχνει να ταιριάζουν με αυτό που οι Desert Near The End θέλουν να περάσουν. To εν λόγω άλμπουμ είναι μάλλον ο μόνος πόλεμος που πραγματικά θέλουμε να παρακολουθούμε!

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: