Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

VARATHRON - Untrodden Corridors of Hades(Album Review)

Οι ζωντανοί θρύλοι του ελληνικού και παγκόσμιου black metal Varathron επιστρέφουν μετά από 5 χρόνια αποχής με το "Untrodden Corridors of Hades" για να δικαιώσουν τους οπαδούς του είδους και να δώσουν το παρόν σε μια εποχή όπου λίγα συγκροτήματα δεν έχουν εμπορευματοποιήσει τη μουσική τους.

Όλοι γνωρίζουμε την "κατάρα" που περιτριγύριζε τους Varathron από τις απαρχές της δημιουργίας τους το 1988: πολλαπλές αλλαγές στο line-up και αστάθεια σε δισκογραφικές εταιρείες ήταν τα δύο βασικά εμπόδια που τους κράτησαν πίσω. Εκείνοι όμως δεν το έβαλαν κάτω με αποτέλεσμα να έχουμε το 2014 στα χέρια μας το αριστούργημα "Untrodden Corridors of Hades", για το οποίο πραγματικά άξιζε η αναμονή. 

Το ξεκίνημα είναι επικό με το "Kabalistic Invocatiοn of Solomon". Τους εκκλησιαστικούς ψαλμούς, και όλο το μυστικισμό που αυτοί βγάζουν, διαδέχονται αργές, σκοτεινές και αισθαντικές black metal μελωδίες, συνθέτοντας ένα άσμα! Απλά ο καθένας θα ευχόταν αυτό το τραγούδι να μην τέλειωνε ποτέ! Επόμενο είναι το "Realm to Obscure", δείγμα κλασσικού black metal, σίγουρη νοσταλγία για τους "παλιούς" και μάθημα για τους νεότερους!

Η συνέχεια του άλμπουμ είναι το "Arcane Cοnjuring", αργό και επιβλητικό, όπως αρμόζει στους Varathron. Τα ερεβώδη φωνητικά και τα προσεγμένα riffs δημιουργούν μια βαριά ατμόσφαιρα που κάνει τα πατώματα να τρίζουν! Συνιστάται να το ακούσετε με τέρμα τα ηχεία για να νιώσετε αυτό που λέω! Ύστερα περνάμε στο "Leprocious Lord", με το μοτίβο ένταση-παύση-ένταση! Ναι ακριβώς αυτό! Τα ερεβώδη φωνητικά και riffs παύουν παραπλανητικά και ξαναορμούν! Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι προς το τέλος η κιθάρα γίνεται μελωδική όσο δεν πάει. Με μία λέξη; ΕΠΟΣ!

Τη σκυτάλη παίρνει το "The Bright Trapezium", με διαφορετική και ξεσηκωτική εισαγωγή, που σε προετοιμάζει για κάτι σπουδαίο και εκστασιακό! Ό,τι και να πω είναι λίγο. Η τελειότητα του κομματιού πιάνει ταβάνι και σε προκαλεί να μην σταματάς να πατάς το replay! Και κάπου στο επόμενο, οι Varathron δίνουν πόνο. Ο λόγος για το "Death Chant", ένα διαβολικό έπος με υπέροχα, μακρόσυρτα φωνητικά που σε καθηλώνουν.. Και δυστυχώς ο δίσκος κλείνει στο έβδομο κομμάτι με το "Delve Into The Past", για μένα ένα από τα πιο badass ακούσματα αυτής της black metal πανδαισίας. Blast beats, γυναικείες προκλητικές φωνές, απόκοσμα φωνητικά και άλλες σαγηνευτικές λεπτομέρειες που σου φέρνουν μια εικόνα από κόλαση στο μυαλό!

Ωστόσο και όλα αυτά που ειπώθηκαν θεωρούνται μικρά απέναντι στο τι θα ακούσει κανείς. Ευχαριστούμε τους Varathron που συνεχίζουν να προσφέρουν στην black metal σκηνή με τα ακούσματά τους και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι. Το "Untrodden Corridors of Hades" είναι ένας δίσκος που όλοι θα έπρεπε να έχουν στη συλλογή τους αναμφισβήτητα και αναμένεται να είναι ένα από τα καλύτερα που θα κυκλοφορήσουν φέτος.

Θέλετε και βαθμό; Χα! Δεν είναι λίγο αυτονόητο;
10/10

Για το Metal View,
Χριστίνα Τσακίρη


Δεν υπάρχουν σχόλια: