Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Symforia - Nocturnal Symfonies Of The Unholy (EP Review)

Οι Symforia είναι ένα ελληνικό symphonic occult metal συγκρότημα με αρκετά καλές προδιαγραφές για εξέλιξη στη metal σκηνή. Τα μέλη τους; Η Luna Mordant στα φωνητικά μαζί με τον ντράμερ Lord Belial, οι Pagan και Celestial στην κιθάρα και ο Inhellius στο μπάσο.


Ενόψει της κυκλοφορίας του debut album τους "Remainder", σας δίνουμε μια ιδέα σχετικά με τη μουσική του συγκροτήματος από το EP τους "Nocturnal Symfonies Of The Unholy", το οποίο μας φέρνει στο μυαλό τους Cradle of Filth, με μία όμως πιο συμφωνική προσέγγιση χάρη στα γυναικεία φωνητικά και με κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που εντείνουν το ενδιαφέρον του ακροατή. 

Το EP ξεκινά δυναμικά με το "Leper's Arrival", ένα ορχηστρικό κομμάτι με κύρια χαρακτηριστικά το background της βροχής και το πιάνο, ένα αρκετά καλό προοίμιο για το τι θα ακολουθήσει. Με τον ίδιο ρυθμό εισέρχεται το δεύτερο κομμάτι "The Nun of Gehenna" με μόνη διαφορά κάποια φωνητικά που θυμίζουν χορωδία και την εισαγωγή της κιθάρας, των ντραμς και των φωνητικών της Luna και του Lord Belial. Τόσο σε αυτό όσο και στα επόμενα κομμάτια "Realm of the Departed" και "A Lullaby For Mina", η φωνή της Luna μας θυμίζει σειρήνα, ενώ ο Lord Belial φροντίζει να τη συνοδεύει σωστά. Ωστόσο δεν πρέπει να αδικήσουμε και το υπόλοιπο συγκρότημα, καθώς η μουσική υπόκρουση είναι αρκετά μελωδική και σκοτεινή ταυτόχρονα, προσελκύοντας τους λάτρες του συγκεκριμένου είδους της μέταλ μουσικής. Το φινάλε του EP είναι το "Nocturnal Symfonies" που απαρτίζεται από 5 μέρη και αφήνει σε όποιον το ακούει μία πολύ καλή εικόνα για το συγκρότημα. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για επαλήθευση των λεγομένων μου θα παρότρυνα τους αναγνώστες του συγκεκριμένου review να ακούσουν το EP και είμαι σίγουρη πως δεν θα το μετανιώσουν, όπως δεν το μετάνιωσα και εγώ.

Για το Metal View
Χριστίνα Τσακίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: