Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

AMKEN - Adrenaline Shot (EP Review)

Όλοι λίγο πολύ έχουμε παρατηρήσει μία άνοδο της ελληνικής thrash, με πολλά νέα συγκροτήματα να κάνουν την εμφάνισή τους με γερές βάσεις και προδιαγραφές. Ένα από αυτά τα συγκροτήματα είναι οι Amken, ένα thrash metal συγκρότημα από την Αθήνα με πολλές live εμφανίσεις που βγάζει το πρώτο του EP "Adrenaline Shot" στις 30 Νοεμβρίου και αναμένεται να λάβει πολύ καλές κριτικές. Απαρτίζεται από τους Βάνια Αποστολόπουλο σε κιθάρα και φωνητικά, Γιάννη Καρακούλια επίσης σε κιθάρα, τον μπασίστα Κώστα Τριανταφύλλου και τον ντράμερ Σωκράτη Μπέμπη. Κλείνοντας στην εισαγωγή, σας προετοιμάζω ότι αυτό που ακολουθεί είναι πολύ καλό old-school thrash metal! Get prepared for something awesome!


Το EP κάνει ένα άριστο ξεκίνημα με το ομώνυμο κομμάτι "Adrenaline Shot", το οποίο μας δίνει μια πολύ καλή ιδέα για το τι θα ακολουθήσει με τα δυναμικά και καλά εκτελεσμένα riffs και φωνητικά.. Αναμφίβολα το "Adrenaline Shot" θα είναι το κομμάτι που θα σας κάνει να "κολλήσετε" και να ακούσετε το υπόλοιπο EP σίγουρα παραπάνω από μία φορές! 

Συνεχίζουμε με το "Zombie Pets", για το οποίο υπάρχει και video clip στο Youtube, για όσους θέλουν να δουν και οπτικά τους δημιουργούς αυτού του καλοφτιαγμένου EP και την τρέλα που κουβαλάνε, η οποία λειτουργεί θετικότατα καθ' όλη τη διάρκεια των κομματιών. Κατά τη γνώμη μου, αν στο "Adrenaline Shot" νιώσατε μια μικρή αλλά αυξανόμενη ανάγκη για headbanging, από το "Zombie Pets" και μετά αυτό θα σας βγει φυσικά και μέχρι και το τέλος του EP θα έχετε μείνει σίγουρα χωρίς αυχένα!

Από ένα δυναμικό κομμάτι προχωρούμε σε ένα δυναμικότερο: το "Nightmares". Μην σας ξεγελάσει η ήρεμη εισαγωγή με το μωρουδιακό κλάμα και το απαλό νανούρισμα! Δεν αργούν να επανέλθουν οι δύο κιθάρες, τα ντραμς και τα φωνητικά μέχρι το κλείσιμο του κομματιού με τον ήρεμο ήχο της κιθάρας, που προσδίδει μια λίγο πιο σκοτεινή χροιά, ανάλογη της εισαγωγής. Μην ξεχάσω φυσικά να αναφέρω ένα ΤΕΛΕΙΟ σόλο στην κιθάρα κάπου στο ενδιάμεσο!

Τελευταίο (και καλύτερο για εμένα) είναι το "God's Asleep", ένα μεγαλύτερο σε διάρκεια τραγούδι, λίγο πιο επικό και ξεχωριστό από τα υπόλοιπα. Ό,τι και να σχολιάσω από αυτό, το θεωρώ λίγο,οπότε σας προτείνω απλά να το ακούσετε. Συμπερασματικά, θα βαθμολογούσα το ΕΡ με ενα 8/10!



Κλείνοντας, προσθέτω ότι live δεν αποκλίνουν σχεδόν καθόλου από ότι στο studio και τα Χριστούγεννα (28/12 πιο συγκεκριμένα) είναι μια καλή ευκαιρία να το διαπιστώσετε οι ίδιοι σε ένα thrash metal event στο An Club. Παράλληλα, θα παίξουν με τους Six Feet Under σε ένα live στη Γερμανία, διαδίδοντας το ελληνικό thrash. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με όσους έχουν αμφιβολία για τους Αmken, αλλά και για όλους τους φίλους του thrash, ένα έχω να πω: απλά αγοράστε το EP και ακούστε τα τραγούδια! 

Για το Metal View, 
Χριστίνα Τσακίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: