Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ SPIRITUAL BEGGARS ΣΤΟ METAL VIEW



Oι Spiritual Beggars,είναι ένα από τα συγκροτήματα που καθιέρωσαν τον hard rock ήχο των 90s και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα με το εξαιρετικό “Earth Blues”,έτσι το Metal View είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον ιθύνων νου της μπάντας,και κιθαρίστα των Arch Enemy,Michael Amott,για τον νέο δίσκο,την πορεία της μπάντας καθώς και για τις εμφανίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα!!!


-Γεια σου Michael,πώς είσαι αυτές τις μέρες?

Είμαι καλά,ευχαριστώ!


-Πώς αισθάνεσαι για το τελικό αποτέλεσμα του “Earth Blues”?Ποια είναι η ανταπόκριση των fans?

Απ'ότι έχω ακούσει και δει η ανταπόκριση των fans είναι πολλή καλή και δυνατή,και έχω να πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι με το πως έχουν πάρει το “Earth Blues”


-Ποιο είναι το νόημα του τίτλου “Earth Blues”,και ποιος ο συμβολισμός του εξώφυλλου?

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να αποδώσεις το νόημα του τίτλου και του εξώφυλλου,ο ένας είναι ότι η μουσική που παίζουμε είναι hard rock η οποία έχει ρίζες από blues,και ότι σε αυτό το album,ο ήχος μας είναι πιο οργανικός και “γήινος”.Το άλλο νόημα είναι πιο μελαγχολικό σχετικά  με εμάς,το ανθρώπινο γένος,και το πως αντιμετωπίζουμε τον πλανήτη.Αν η Γη μπορούσε να τραγουδήσει σχετικά με τα συναισθήματα της τώρα,είμαι σίγουρος ότι θα ήταν κάτι blues,και δεν θα ήταν καθόλου χαρούμενο.

-Πες μας κάτι για τις ηχογραφήσεις του δίσκου..

Ο τρόπος που ηχογραφήσαμε το album,έγινε ενοικιάζοντας ένα σπίτι στην βόρεια Σουηδία όπου για 8 μέρες γράφαμε και μέναμε παράλληλα.Είχαμε το ίδιο line-up με τον προηγούμενο δίσκο και αυτό μας ώθησε να επιταγχύνουμε την διαδικασία μιας και ήμασταν όλοι έτοιμοι από την αρχή.


-Σε αυτόν τον δίσκο βλέπω ότι η φωνή του Apollo,του τραγουδιστή σας,είναι πιο συγκεντρωμένη με την μπάντα σε σχέση με το “Return To Zero”,και τα φωνητικά έχουν μια 70s hard rock  ατμόσφαιρα και αισθητική,ποια είναι η αποψή σου?

Ναι,συμφωνώ μαζί σου,ο Apollo ακούγεται υπέροχα στο “Εarth Blues”.Μια από τις μεγαλύτερες διαφορές σε αυτό το album είναι ότι  γράψαμε την μουσική  έχοντας στον νου μας την φωνή του...στο προηγούμενο album “Return To Zero”,o Apollo,ήταν τελείως καινούριος και πολύ υλικό είχε γραφτεί πριν μπει και ο ίδιος στην μπάντα.Από τότε επίσης,παίζαμε live μαζί του και ύπάρχει το συναίσθημα σταθέρης μπαντας πια και  όλα  πλέον έχουν “κάτσει”.


-Η μπάντα φέτος γιορτάζει και τα 20 χρόνια της,πώς αισθάνεσαι για αυτο?

Τι να πρωτοπώ?Είναι πολύ ωραίο,ποτέ μου δνε περίμενα ότι θα κρατούσα την μπάντα για δύο δεκαετίες,αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που την έχουμε ακόμα..

-Ένα πολύ καλό κομμάτι του δίσκου είναι το “Dreamer”,όπου είναι τέλειο με τα ψυχεδελικά και stoner στοιχεία,πώς αποφασίσατε να βάλετε αυτό για cover στο album σας?

Ευχαριστώ,είμαι ειλικρινά πολύ χαρούμενος  και έγω,για το πως ακούγεται στον δίσκο.Αν και το είχαμ παίξει στο tour έχω να πω ότι ακούγεται πολύ πιο δύνατο και καλύτερο στα live παρά στον δίσκο και αυτό είναι πολύ cool.Όλοι αγαπάμε  την original μορφή  του Bobby Bland και είχαμε την ιδέα να το κάνουμε ένα τυπικό Spiritual Beggars κομμάτι!!

-Ποια άλλα κομμάτια σας αρέσει να παίζετε live?

Μου αρέσει να παίζουμε live όλο το νέο μας υλικό,που ακούγεται τόσο φρέσκο και ενδιαφέρον σε εμάς. Τα νέα τραγούδια φαίνονται πολύ καλά και στους fans μας και αυτό είναι πολύ ενθαρυντικό.Ειδικά τα “Turn The Tide” και “Κingmaker” τα φτιάξαμε για αν τα παίζουμε live στις συναυλίες..επίσης κομμάτια που μας αρέσουν για live είναι το  Wise As A Serpent” όπως επίσης και το “One Man's Curse”,το οποίο το γυρνάμε σε ένα μεγάλο jamming το οποίο έχει πολύ πλάκα οn stage!!!

-Αυτή την εβδομάδα παίζετε σε Αθήνα και Θεσσαλονική,θα θέλες να μας δώσεις κάποιες λεπτομέρειες για τα live σας εδώ στην Ελλάδα?

Λοιπόν,δεν θα ήθελα να αποκαλύψω setlist ή κάτι τέτοιο,αλλά πιστέυω ότι θα κάνουμε ένα εκπληκτικό show και η μπάντα ακούγεται τέλεια!!..It's time to rock!

-Ποια είναι η γνώμη σου για τους Έλληνες οπαδούς,και γενικά για την Ελλάδα?

Ειλικρινά λατρεύω να παίζω live στην Ελλάδα,οι οπαδοί εκεί είναι πάντα ενθουσιασμένοι και γνώστες της μουσικής που αγαπούν..Επίσης η Ελλάδα,γενικά είναι μια  όμορφη χώρα  και είναι πολύ θλιβερό να ακούς στις εισήσεις για την οικονομική της κρίση..

-Έχουμε νέα από τους Arch Enemy?

Έχουμε γράψει ήδη υλικό για τον επόμενο δίσκο,το οποίο θα ξεκινήσουμε να το ηχογραφούμε στο τέλος του 2013 και στις αρχές του '14,με στόχο να το κυκλοφορήσουμε στις αρχές του καλοκαιριού του 2014.

-Άλλα πλάνα για το μέλλον?

Με τους Spiritual Beggars θα επανακυκλοφορήσουμε το “Demons” του 2005,για πρώτη φορά όμως σε βινύλιο,επίσης κάναμε remastered στο ντεμπούτο album μας,και θα το κυκλοφορήσουμε μέσω της Century Media ,με νέο artwork και με bonus υλικό άνω των 70 λεπτών.Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ
-Ευχαριστούμε πολύ για αυτή την συνέντευξη Michael,καλή επιτυχία με τους Spiritual Beggars και με τους  Arch Enemy,στείλε ένα μήνυμα στους Έλληνες fans..

Ευχαριστώ για αυτή την συνέντευξη και για το ενδιαφέρον στους Spiritual Beggars,το εκτιμάμε πολύ.Στους Έλληνες fans:Σας είμαστε πάντα ευγνώμωνες για την υποστήριξη σας και ανυπομονούμε να παίξουμε σε αυτά τα shows!!

Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: