Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ CHRONOSPHERE ΣΤΟ METAL VIEW



Οι Chronosphere,είναι μια από τις πιο δραστήριες και ευδιάθετες thrash metal μπάντες της χώρας μας,και έτσι,το Metal View μίλησε με τον  Κώστα(μπάσο) και τον Πάνο(κιθάρα),για το ντεμπούτο τους,για την συμμετοχή τους στο Wacken και το Metal Days,και για πολλά ακόμα...

 -Καλησπέρα παιδιά, όλα καλά?



Πάνος : Γεια σου Γιάννη, πρώτα απ’όλα, ευχαριστούμε για την συνέντευξη!!Όλα καλά.

Κώστας : Καλησπέρες. όλα κομπλέ!

-Καταρχάς για όσους δεν σας γνωρίζουν, κάντε ένα μικρό βιογραφικό της μπάντας...



 Κώστας : Η μπάντα ξεκίνησε το 2009 από τον Σπύρο(guitar, vocals),εμένα(bass) και άλλα 2 μέλη με το όνομα HOMO SAPIENS. Τότε είχαμε έναν πιο old school thrash χαρακτήρα.  Αργότερα η μπάντα άλλαξε το όνομα της σε CHRONOSPHERE και έβαλε και κάποια πιο μοντέρνα στοιχεία στον ήχο της και την μουσική της κρατώντας φυσικά τον thrash χαρακτήρα της. Τώρα η μπάντα αποτελείται από τον Σπύρο, τον Πάνο(lead guitar),τον Θάνο(drums) και εμένα που επέστρεψα μετά από απουσία δυόμιση χρόνων.

-Πέρσι κυκλοφορήσατε το πρώτο full-length album σας, το “Envirusment”, ποια είναι η ανταπόκριση του δίσκου μέχρι στιγμής?



 Πάνος : Η ανταπόκριση του κόσμου είναι αρκετά καλή. Πολλοί δείχνουν να γουστάρουν το υλικό μας και αυτό το νιώθουμε κυρίως με την συμπεριφορά του κοινού στα  live και μας χαροποιεί πολύ .Γι αυτό τον λόγο πέρυσι την άνοιξη βγήκαμε και εκτός Αθηνών ώστε να προωθήσουμε το ENVIRUSMENT όπου όλα πήγαν πολύ καλά.

-Τι θα θέλατε να δηλώσετε με τον τίτλο “Envirusment”, και με τι θέματα καταπιάνεστε στιχουργικά?



Πάνος : Γενικά οι στίχοι μας έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο και με το πως συμπεριφέρεται στο περιβάλλον και στους ανθρώπους τριγύρω του. Πιο συγκεκριμένα για την διαφθορά στην πολιτική, στην κοινωνία, στην θρησκεία μέχρι και στην επιστήμη. Με τον τίτλο ENVIRUSMENT εστιάζουμε κυρίως στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

-Σας βλέπω πολύ ενεργούς στα live, και έχετε γυρίσει όλη την επαρχία,τι εντυπώσεις έχετε από το “greek tour” όπου ήσασταν support στους Suicidal Αngels, ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου?



 Πάνος : Όπως είπα και πριν μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από τα live στην επαρχία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους SUICIDAL ANGELS που μας έδωσαν την ευκαιρία να ακουστούμε στο κοινό τους ,τις μπάντες που μοιραστήκαμε την σκηνή μαζί τους αλλά και τον ίδιο τον κόσμο για την θερμή του υποδοχή. Μας αρέσει πολύ να παίζουμε live και όταν ο κόσμος από κάτω ανταποκρίνεται αναλόγως μας δίνει ένα λόγο παραπάνω να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να περάσουμε ακόμα καλύτερα!

-Επίσης δύο πολύ σημαντικά live στην ,εώς τώρα,καριέρα σας ήταν η συμμετοχή σας στο Wacken και στο Metal Days, πείτε μας τις εντυπώσεις σας από αυτά τα shows, πως ανταποκρίθηκε ο ξένος κόσμος?



 Κώστας : Αυτά τα 2 live ήταν ίσως τα πιο σημαντικά της μπάντας. Ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε σε τόσο μεγάλα φεστιβάλ και μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό. Ήτανε πραγματικά ένας μέταλ παράδεισος! Η αντιμετώπιση του κόσμου ήταν παραπάνω από ικανοποιητική. Κερδίσαμε πολλούς οπαδούς, γνωρίσαμε πολλές μπάντες στην φάση μας, ανταλλάξαμε υλικό και πάνω από όλα περάσαμε πάρα πολύ καλά σαν metal  οπαδοί. Προσωπικά ήταν το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής μου!

-Τον Γενάρη που μας πέρασε στο live σας με Sarcastic Obedience και Black Path,παίξατε και ένα ακυκλοφόρητο instrumental κομμάτι σας,όπως και πιο μετά ένα ακόμη ακυκλοφόρητο κομμάτι,να περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή το νέο σας πόνημα?Θα θέλατε να μας δώσετε κάποιες λεπτομέρειες?



 Πάνος : Ναι, το instrumental λέγεται The Redemption και το άλλο Killing my Sins τα οποία θα βρίσκονται στην επόμενη μας κυκλοφορία.



Κώστας : Ο επόμενος δίσκος είναι στα σκαριά. Έχουν τελειώσει οι ηχογραφήσεις και βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της μίξης. Θα περιέχει 10 κομμάτια και η θεματολογία του έχει να κάνει με το πως καταστρέφεται το ανθρώπινο είδος εξ αιτίας των ιδίων του των πράξεων. Είμαστε άπειρα ευχαριστημένοι από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα και ελπίζουμε να αρέσει και στον κόσμο εξίσου.

-Πως βλέπετε την thrash και γενικότερα την metal σκηνή στην Ελλάδα,θα θέλατε να μας πείτε κάποια ονόματα?



Κώστας : Πιστεύω ότι έχουμε μια από τις καλύτερες σκηνές όσο αφορά το thrash παγκοσμίως. Γενικά η μεταλ σκηνή στην Ελλάδα έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια. Πέρα από τα μεγάλα ονόματα όπως ROTTING CHRIST,SUICIDAL ANGELS υπάρχουν αρκετά δραστήριες μπάντες όπως ΕΧΑRSIS,BIO-CANCER,FADOM,NEVER-TRUST,DEMOLITION TRAIN,NUCLEAR TERROR κ.α.

- Τι να περιμένουμε σε 2 εβδομάδες στην εμφάνιση σας με Evile και Suicidal Angels?



 Πάνος : To setlist μας θα περιέχει τα περισσότερα κομμάτια του πρώτου δίσκου και 4 καινούρια. Έχουμε να παίξουμε από τον Μάιο στην Αθήνα οπότε στοχεύουμε σε ένα δυνατό comeback. Be there!

-Ευχαριστούμε πολύ, καλή συνέχεια στην μπάντα, ο επίλογος δικός σας..



 Kώστας : Ευχαριστούμε κ εμείς. Πάνω από όλα ευχαριστούμε όλους τους οπαδούς μας για την μέχρι τώρα υποστήριξη. Metal , ποτά και μπάχαλα. Αυτό μόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: