Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

RAPTURE-GUN METAL(EP Review)

Οι Rapture,είναι ένα από τα ανερχόμενα Αθηναϊκά thrash metal συγκροτήματα,και φέτος κυκλοφόρησαν το πρώτο EP τους,με τον τίλτο “Gun Metal”. 

To ΕΡ τους αποτελείται από 4 κομμάτια,ένα εκ των οποίων είναι instrumental...και ξεκινάμε με το πρώτο κομμάτι με τίτλο “Killing Desire”,όπου το old school μεγαλείο φωτίζει και την μουσική και τα φωνητικά,μια απόλυτη βρωμιά γεμάτη επιρροές από Τευτονικό thrash metal,kαθώς και με στοιχεία από NWOBHM. 

Το δεύτερο κομμάτι, “Rise Of Corruption”,ξεκινάει με ένα πολύ καλό bass intro,και συνεχίζει με κοφτερά riffs γερμανικών και αμερικανικών επιρροών,αλλά εδώ τα φωνητικά “χάνουν” λίγο,κάτι το οποίο με λίγη δουλειά θα φτιάξει. 

Τρίτο το “Roots Of Evil”,όπου μυρίζει λίγο Sodom-ίλα,καθώς και το πιο μοντέρνο ύφος των Suicidal Angels.Το old-school-ίκι συνεχίζεται και πάει πολύ καλά!!!...και καθώς φτάνουμε στο τέλος έρχεται το instrumental “Rapture”,όπου εδώ τα παιδιά ειλικρινά κάνουν μια πολλή καλή προσπάθεια μιας και όλες οι μελωδίες και τα riffs,μένουν για καλά μέσα στο μυαλό μας...επίσης έχω να πω ότι τα riffs μου θυμίζουν έντονα συνδιασμό old-school με crossover και λίγο Amon Amarth!!?!!.. 

Μια αξιοπρεπέστατη και πολλή καλή πρώτη δουλειά,όπου αν τα παιδιά κάνουν πιο σταθερή την φωνή και βάλουν και το δικό τους στοιχείο μέσα θα πάνε πάρα πολύ μπροστά!!! 

(8/10) 

Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: