Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

AUTOMATON-ECHOES OF MOUNT IDA (EP Review)



Οι Automaton,είναι μια από τις λίγες και ανερχόμενες doom/stoner/heavy metal μπάντες της χώρας μας,και φέτος κυκλοφορούν το ντεμπούτο EP τους με τίτλο “Εchoes Of Mount Ida”...

To album τους αποτελείται μονο από τρία κομμάτια (!!!) ,το 11λεπτο “Going Down”,το “Beast Of War” και το πιο heavy/groov-άτο “Breath In Stone”.

H μπάντα γενικά, επiρρεασμένη από τα “χρυσοσκότεινα” 70s, τους Black Sabbath και τους Hawkwind μαζί με το light ύφος των Blue Oyster Cult φτιάχνουν μια απόλυτη fuzz και ψυχεδελική ατμόσφαιρα στις συνθέσεις τους και μαζί  με την φωνή του frontman τους ,που μου θυμίζει λίγο μελωδικό death metal και τα ύστερα των Darkthrone καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια από τις πιο καλοδουλεμένες,μαστούρικες και φευγάτες κυκλοφορίες του είδους τους στην χώρα μας.

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας στην μουσική τους είναι το απλό και μινιμαλιστικό ΄υφος τους  ,οι σχετικά μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις τους,και το μεθυστικό στυλάκι τους!!!


Mια πολλή καλή κυκλοφορία γεμάτη δυναμισμό,ένταση και πάθος,αν και βέβαια σε πολλα σημεία τα τύμπανα χάνονταν ηχητικά από τις κιθάρες και τα μπάσα,κάτι που ελπίζουμε θα φτιαχτεί στην πορεία,όσο για το ύφος τους,είναι πάρα πάρα πολύ καλό με διάσπαρτες προσωπικές τους πινελιές!!!! καλή συνέχεια..

(8/10)

Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: