Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

SPIRITUAL BEGGARS-FULL HOUSE B.C-6FOR9-DRUNK MOTHERFUCKERS @Κύτταρο Live(Athens-11/10/2013)



Το live των Spiritual Beggars,ίσως να ήταν το live που περίμενα όσο τίποτα άλλο αυτό το φθινόπωρο,και όχι άδικα,μιας και έγινε ένας κυριολεκτικός χαμός και το Παρασκευόβραδό μας γέμισε με ένταση και πάθος..

 
Οι πόρτες άνοιξαν γύρω στις 19:10,και μετά από μια ώρα περίπου ανέβηκαν στο σανίδι οι stoner-άδες Drunk Motherfuckers,πέρα από τον λίγο κόσμο,που έμπαινε σιγά σιγά στο Κύτταρο,η μπάντα μας χάρισε ένα πολύ καλό 40λεπτο γεμαάτο από δικά της τραγούδια σε ένα αμερικάνικο stoner/southern ύφος,επηρεασμένο από Kyuss και Clutch..ίσως αν δεν ήταν λίγο αγχωμένοι θα απέδιδαν καλύτερα,αλλά και πάλι συγχαρητήρια για το πολύ καλό ζέσταμα τους...

(7,5/10)


Δεύτεροι πάνω στην σκηνή,οι alternative/prog metallers,SixforNine,οι οποίοι έπαιξαν για πρώτη φορά πάνω στην σκηνή,αλλά ο εναλλακτικός τους ήχος μαζί με την υπέροχη και φορτσάτη φωνή του Foti Benardo(Septicflesh,Chaostar),έβγαλαν έναν πολύ επαγγελματικό αέρα  και ζέσταναν ακόμη περισσότερο το συνεχώς αυξανόμενο κοινό που έμπαινε μέσα... μια μπάντα γεμάτη ταλέντο και όρεξη για πειραματισμό που αξίζει την προσοχή μας!!!

(8,5/10)


Σειρά είχαν οι Full House Brew Brew,πιο έμπειροι στον χώρο και γεμάτοι heavy/groove επιρροές  από BLS,Pantera και Down,οι οποίοι   με τους έντονους και παθιασμένους ρυθμούς τους και την πολλή καλή φωνή του Van Ace,όπου σε συνδιασμό με τα καλοδουλεμένα solos και τα δυνατά μπάσα  ανέβασαν το live και πήραμε φωτιά στο bass intro του NIB,καθώς και στο εξαιρετικό “Legal Crime”,καθώς και στο  hit-άκι “ τους “Νο Retreat”.

(8,5/10)



Και η στιγμή που περιμέναμε εκείνη την βραδιά μόλις έφτασε...Mε λιτό χαιρετισμό και full σε όρεξη,μας ανάβουν την φωτιά με τα παλιά και κλασσικά τους “Τhrowing Your Life Away” και “Left Brain Ambassadors”.Σιγά σιγά η φωτιά φουντώνει για τα καλά και με καινούρια κομμάτια όπως “Turn The Tide”,”One Man's Curse”(το μεγάλο jamming), “Kingmaker” καθώς και με τα προσωπικά αγαπημένα  Hello Sorrow” και “Dreamer”.Επίσης δεν έλειψαν και τα κλασσικά αγαπημένα  “Υοung Man,Old Soul”,”Beneath The Skin”,”Magic Spell”,”Wonderful World” ,το “χορευτικό” “Οne Man Army”,όπως επίσης και τα μεγάλα highlights προς το τέλος... “Mantra”,μεγάλη λατρεία!!!, “Blind Mountain” και το καταπληκτικό “Euphoria” στο τέλος...

Ένα live που ειλικρινά,σε όσους βρίσκονταν εκείνη τηην νύχτα στο Κύτταρο θα τους μείνει αξέχαστο,τα μέλη χωρίς ποζεριές και καραγκιοζιλίκια κέρδισαν τον σεβασμό και την αγάπη του κοινού,η εξαιρετική 70s φωνή του Apollo,τα heavy solos του ταλαντούχου Amott καθώς και τα πλήκτρα του Per Wiberg,οι groove-ιες του Sharlee και τα τύμπανα του Ludwig,έφτιαξαν μια κατάλληλη psychedelic rock ατμόσφαιρα επηρεασμένη από μπάντες τις εποχής των 60s-70s!!!!


(10/10)


Για το Metal View Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: