Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Cannibal Corpse - "Torture" review


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα γινόταν εάν έπαιρνε κάποιος ένα μεγάλο τσουκάλι, έβαζε μέσα αρκετή δόση old school death metal, πρόσθετε μία αξιοσέβαστη δόση νεότερου death metal και για κερασάκι τοποθετούσε λίγο thrash τύπου Kreator;

Κάτι τέτοια κάνει συνήθως ένα νέο συγκρότημα που θέλει να διαφοροποιηθεί από την μάζα… Εδώ όμως δεν μιλάμε για κανένα νέο συγκρότημα, αλλά για τους μέγιστους Cannibal Corpse οι οποίοι προσπαθούν να παρουσιάσουν κάτι πιο φρέσκο μετά το “Kill”, κάτι που δεν είχαν καταφέρει σε ικανοποιητικό βαθμό με το “Evisceration Plague”.

Σε μία χρονιά όπου του death metal φαίνεται να είναι στα πάνω του, τελικά έρχονται και οι Cannibal Corpse για να προσθέσουν και αυτή το δικό τους λιθαράκι (ογκόλιθο πιο σωστά) με το “Torture” το οποίο μέσα από 12 κομμάτια και σχεδόν 44 λεπτά σου παίρνει σβάρνα το κεφάλι!

Με ένα εξώφυλλο που συνεχίζει την θεματολογία των Cannibal Corpse δημιουργημένο από τον Brian Ames, στίχους που κινούνται από στα κλασσικά, αλλά μπαίνοντας και σε πιο κοινωνικοπολιτικά θέματα, με τον George “Corpsegrinder” Fisher να “ωριμάζει” όλο και περισσότερο (αν και έχει αποφύγει τις ψηλές κραυγές σε αυτό το album), απογειώνοντας την μουσική των Cannibal Corpse αφού από τότε που μπήκε στο δυναμικό τους, δίνουν έμφαση και σε τεχνικά μέρη και όχι μόνο στην ταχύτητα και στον όγκο, τον Paul Mazurkiewicz να δίνει τον καλύτερο εαυτό του, και μαζί με τον Alex Webster να φτιάχνουν ένα ογκώδες rhythm section όπως τους έχουμε συνηθίσει, ενώ ο O’Brien στις κιθάρες με τον “νέο” Rob Barrett έχουν τρομερές εμπνεύσεις!

Αν ψάχνετε για highlights σε αυτό το album, δύσκολα θα βρείτε. Ακούγεται άνετα ολόκληρο. Φυσικά έχει κομμάτια που θα παιχτούν λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα στους σταθμούς και στα clubs (όσα clubs βάζουν Cannibal Corpse τέλοσπαντων…). Αυτά είναι τα “As Deep as the Knife Will Go”, “The Strangulation Chair” και “Rabid”.

Οι Cannibal Copse δήλωσαν περίτρανα ότι είναι εδώ! Όσοι είχαν και την παραμικρή αμφιβολία ότι οι αμερικανοί δεν μπορούσαν να βγάλουν κάτι αντάξιο της ιστορίας τους, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το επόμενο album τους με την ελπίδα ότι θα τους ξανακράξουν άνετα…
Βαθμολογία: 90/100

Tracklist:

1.
Demented Aggression
2.
Sarcophagic Frenzy
3.
Scourge of Iron
4.
Encased in Concrete
5.
As Deep As the Knife Will Go
6.
Intestinal Crank
7.
Followed Home then Killed
8.
The Strangulation Chair
9.
Caged… Contorted
10.
Crucifier Avenged
11.
Rabid
12.
Torn Through

Δεν υπάρχουν σχόλια: