Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ROSS THE BOSS-BY BLOOD SWORN (Album Review)

Σχεδόν μια δεκαετία πέρασε από το "Hailstrom", και επιτέλους ο θρυλικός Ross The Boss βγάζει  στη δημοσιότητα τον διάδοχο του. Ο πρώην κιθαρίστας των Manowar έπειτα από ακριβώς οχτώ χρόνια, μαζί με τον Mike LePond, Marc Lopes και Steve Bolognese, κυκλοφορεί το τρίτο του πόνημα, με τίτλο "By Blood Sworn".
 Αποτέλεσμα εικόνας για ross the boss by blood sworn


Οι πρώτες νότες του ομώνυμου του δίσκου μας βάζει στο κλίμα της μπάντας που τον έκανε γνωστό πριν 30+ χρόνια, ενώ η πορεία του ανοίγεται σε πιο σύγχρονους κλασσικούς heavy metal δρόμους, που με την ένταση που δίνει το εν λόγω κομμάτι θυμίζει σε κάποια σημεία την παρόυσα φάση των Accept.

Aπό την άλλη, το "Among The Bones" που λαμβάνει τη σκυτάλη, ακολουθεί παλιομοδίτικους catchy hard rock δρομους της Αμερικάικης σχολής, οι οποίοι θα μας απασχολήσουν και στο πιο δυναμικό "Devil's Day", στο ξεσηκωτικό και γρήγορο "Circle Of Damnation" αλλά και στο "We Are The Night" που μου θύμισε λίγο Dio σε μια ένωση πέτρας και μετάλλου!

Επιστρέφοντας στην πιο άγρια πλευρά του πάλαι ποτέ κιθαρίστα των Manowar, το "This Is Vengeance" παίρνει τα ηνία και γίνεται το πιο δυνατό κομμάτι του δίσκου με τις επικές power φόρμες του και τις τσιρίδες του Marc Lopes. Βέβαια μέσα σε όλη αυτή την επίδειξη δύναμης, το "Faith Of The Fallen" ηρεμεί την κατάσταση με μια ατμοσφαιρική μπαλάντα και το όμορφο πάντρεμα των ακουστικών και των ηλεκτρισμένων μελωδιών πλάι στα έντονα ξεσπάσματα από το rhythm section των Αμερικάνων.

Στη συνέχεια, με το μπάσο του LePond να προϋπαντεί τον έρχομο της Lilith, το ομώνυμο κομμάτι  εκφράζει τη σκοτεινή πλευρά της μπάντας, ενώ το "Among The Godz'' συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν δείχνοντας πως θα μπορύσαν ενδεχομένως να ακούγονται οι Manowar εν έτει 2018. Ο δίσκος κλείνει με το "Fistful Of Hate", σε επίσης δυνατούς και heavy ρυθμούς!

Αυτό που βλέπω από τον ιθύνων νου Ross Friedman, είναι πως οι ιδέες του πάνω στον ατόφιο μεταλλικό ήχο δεν έχουν τέλος. Η πολύχορνη καθυστέρηση για ένα νέο άλμπουμ εν τέλει απέδωσε καρπούς, ενώ αυτό που ο καθένας θα παρατηρήσει μόλις ακούσει το "By Blood Sworn", είναι πως η νέα του μπάντα ξέρει να αποδίδει τέλεια αγνό και κλασσικό epic/power metal.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: