Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ANTHRAX-KINGS AMONG SCOTLAND (Album Review)

 Δύο χρόνια μετά την τελευταία, πολυαναμενόμενη κυκλοφορία των Anthrax, το ανανεωμένο thrash metal group, έπειτα από την επιτυχημενη περιοδεία των Big 4 και την κυκλοφορία του "For All Kings", επιστρέφει με νέο live album, επηρρεασμένο από τη μεγάλη αγάπη του Scott Ian για τους Kiss, και φέρει τον τίτλο "Kings Among Scotland".
Αποτέλεσμα εικόνας για anthrax kings among scotland review


Με τα χειροκροτήματα των Σαξόνων fans να κατακλείζουν τη Γλασκώβη, οι Αμερικανοί θρύλοι βγαίνουν θριαμβευτικά και δυναμικά με το "AIR", από το προσωπικό μου αγαπημένο "Spreading The Disease". H ενέργεια της πεντάδας δείχνει πόσο αγέραστη είναι, ενώ η συνέχεια έρχεται με το "Madhouse" που δε σε αφήνει να ηρεμήσεις, ενώ όσο το ακούς διακρίνεις έναν συνδυασμό σύγχρονης "oldschoolιας".

Οι Anthrax την περίοδο που ηχογραφήθηκε το συγκεκριμένο live περιόδευαν για το "For All Kings", από το οποίο ακούμε δυστυχώς μόλις λίγα κομμάτια, το "Evil Twin", "Blood Eagle Wings'' και "Breathing Lightning", τα οποία με τον τρόπο τους δίνουν άλλο χρώμα στο κατά τα άλλα all time classic setlist τους.
Όλο αυτό φυσικά είναι το μόνο πραγματικά κακό σημείο του δίσκου, αφού στο σύνολο του φαίνεται η χημεία, το πάθος και το μεράκι που έχουν, και αυτό επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα με hits όπως "I Am The Law", "Caught In The Mosh", "Skeleton In The Closet", με το πιο κρυφό διαμάντι "One World" και φυσικά με την τριάδα φωτιά "Indians", "Imitation Of Life" και "Antisocial", όπου ο Charlie Benante δίνει τον ρυθμό ακολουθώντας ο Frank Bello από πίσω και ο Joey Beladonna να ακούγεται σε πολλά σημεία σαν να παίζει η original ηχογράφηση, παρόλη την κούραση του που κατά διαστήματα φαίνεται, ενώ τέλος ο Scott Ian με τον σχετικά νεοσύστατο Jonathans Donais αποτελούν ένα ταιριαστό δίδυμο.

To "Κings Among Scotland" δε θα μπορούσα να τη θεωρήσω ως την επιτομή των live albums, αλλά σίγουρα θα πω πως αναδεικνύει το ταλέντο των Anthrax, το οποίο δυστυχώς, τουλάχιστον στη χώρα μας είναι αρκετά υποτιμημένο. Εκτός όλων αυτών βέβαια, το συγκεκριμένο DVD/album δείχνει πόσο καλά βαστάει ακόμα μια μπάντα που έχιε μεγαλώσει γεννιές thrashάδων εδώ και 30+ χρόνια.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: