Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

CARPATHIAN FOREST-LIKEIM (EP Review)

 Πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία κυκλοφορία των θρυλικών Carpathian Forest. Το "Fuck You All" ήταν μια αμφιλεγόμενη δουλειά που δίχασε αρκετούς οπαδούς, αφού υπήρχαν πολλοί που συμπάθησαν την black n roll αλλαγη τους, ενώ μερικοί άλλοι επέμειναν στο πρωταρχικό τους ήχο. Οι γνωστοί Νορβηγοί λοιπόν, σπάνε τη σιωπή τους και λίγους μήνες πριν την ολοκληρωμένη τους επιστροφή, μας παρουσιάζουν το 7'' ΕΡ δύο κομματιών, "Likeim".
 CF_Likeim_2000X2000.jpg


Αν νομίζετε όμως πως οι Νορβηγοί επιστρέφουν στις True Norwegian Black Metal ρίζες τους, να είστε σίγουροι ότι πλανάσθε πλάνην οικτρά. 
Συνδυάζοντας το punk/black n roll ύφος του τελευταίου τους full length με κάποια πιο ακραία και βρώμικα στοιχεία, το "Likeim" μας δίνει λογικά μια γεύση για το επικείμενο νέο τους δίσκο που θα ονομάζεται "LIKSKUE - Dødens Arkitekur".

 Όλο το single έχει διάρκεια περίπου 5 λεπτών, και το ομώνυμο "Likeim" μέσα σε λίγο περισσότερο από δυόμιση λεπτάβγάζει την μαύρη ατμόσφαιρα των αρχών τους, αλλά παρ'όλη την ένταση που δημιουργεί μέσα από το ύφος που προανέφερα, είναι αρκετά μονότονο, αν και μπορώ να προσθέσω σαν θετικό τους Νορβηγικούς στίχους που δίνουν μια old school γεύση, προσπαθώντας μάλλον και οι ίδιοι να σώσουν το τελικό αποτέλεσμα. 
Το B side, περιέχει μια διασκευή στο "All My Friends Are Dead", των συμπατριωτών τους Turbonegro, όπου προσωπικά λατρεύω, και οι ίδιοι οι Carpathian Forest, ομολογώ πως το σεβάστηκαν, προσθέτοντας μόνο λίγη ψύχρα παραπάνω και αρκετά πονεμένα και βασανισμένα φωνητικά γεμάτα μίσος, τα οποία με άγγιξαν.

Έχω ακούσει πολλάκις το promo για τη συγκεκριμένη δουλειά, και ακόμα δεν έχει καταφέρει να με ενθουσιάσει στο βαθμό που ήθελα. Ίσως φταίει που τη διασκευή δεν τη μετράω ως κομμάτι των Νορβηγών black metallers, ενώ το νέο κομμάτι μέσα σε τόσο μικρή διάρκεια  δε μου έδωσε στοιχεία που να με κάνουν να ελπίζω ή να απογοητεύομαι. Ο γράφων παρόλα αυτά, σίγουρα θα ήθελε μια επιστροφή στις ρίζες τους, αλλά με βάση αυτό που κατάλαβα μέσω του ακούσματος του "Likeim" αυτό αποτελεί κομμάτι φαντασίας.
 Όλα θα αποκαλυφθούν με την κυκλοφορία του νέου τους album, και όσοι είστε περίεργοι για το πόσο βελτιώθηκαν ή άλλαξαν μέσα σε αυτό το πολύχρονο διάστημα ρίξτε μια ματιά στο 7''.

(7/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: