Τρίτη 10 Απριλίου 2018

MYSTIC RITES-THREADS (EP Review)

 Έξι χρόνια μετά τη γέννηση των Mystic Rites από την Πολωνία, έρχεται το νέο τους ΕΡ. Μέσα σε όλη αυτή την πορεία με ήδη αρκετές κυκλοφορίες αλλά καμία ολοκληρωμένη δουλειά μέχρι στιγμής, το συγκεκριμένο  black metal συγκρότημα, φαίνεται πως μπορεί να κάνει το βήμα της χελώνας, αλλά πάντα θα βγαίνει κάτι ποιοτικό. Για όσους δεν εχουν ασχοληθεί μαζί τους, το νέο "Threads" μπορεί να γίνει η αφορμή.
 Αποτέλεσμα εικόνας για mystic rites threads


Η εισαγωγή του ομώνυμου πρώτου κομματιού, μπορεί να μη φέρνει κάτι νέο στον ήχο των Mystic Rites, αλλά τα ψυχρά κοφτά του riffs και οι μελωδίες που δίνονται με το σταγονόμετρο αρκούν για να δημιουργήσουν χαοτικές φαντασιώσεις. Μέσα στα επτά ολόκληρα λεπτά που διαρκεί το κομμμάτι ξετυλίγονται αλλόκοτοι ρυθμοί, φωνητικά που ετοιμάζονται να καταπιούν φωτιές και να τις ξεράσουν πάνω μας, ενώ προς το τέλος συναντάμε κάποια death metal στοιχεία που βγάζουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα στη μουσική των Πολωνών.
Από την άλλη, το δεύτερο και τελευταίο κομμάτι του εν λόγω ΕΡ, "And So The Silence Died", μετά την υποχθόνια και απόκρυφη εισαγωγή του βγάζει προς τα έξω στοιχεία που συνάδουν περισσότερο με τον ακραίο ήχο της χώρας τους, εναρμονίζοντας το όμως με το παλιομοδίτικο blackened death στυλ της αρχής κυρίως σ εκάποια γρήγορα σολιστικά

Οι Mystic Rites, όπως προείπα μπορεί να προχωρούν αργά, αλλά κάθε τι που κάνουν προσθέτει νέα στοιχεία και ιδέες που συναρμολογούν το παζλ ενός concept. Έτσι εδώ με το "Threads" το ντουέτο από την Πολωνία ανοίγοντας δρόμους λίγο διαφορετικούς από τον παραδοσιακό μαύρο ήχο, σκοτεινιάζουν και άλλο το μονοπάτι της καριέρας τους, ελπίζοντας πως επιτέλους θα κυκλοφορήσει και το ολοκληρωμένο τους ντεμπούτο..

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: