Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ LUCIFER'S CHILD ΣΤΟ METAL VIEW

Οι Lucifer's Child, με το ντεμπούτο τους "The Wiccan" δίνουν μια νέα νότα στα black metal μονοπάτια της Ελλάδας, φέροντας έτσι το απόλυτο σκοτάδι στο προσκήνιο. Ο βασικός εγκέφαλος, Γιώργος Εμμανουήλ (Rotting Christ) μίλησε στον Γιάννη Χαρτζανιώτη για την δημιουργία album τους καθώς και για ότι σχεδιάζει με τους Lucifer's Child αλλά και τους Rotting Christ.



 
-Υπάρχετε σαν συγκρότημα περίπου δύο χρόνια, ποιο ήταν το έναυσμα για να δημιουργηθούν οι Lucifer's Child ;  
 
Ουσιαστικά ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου λόγω της μεγάλης μου αγάπης για να γράφω μουσική. Το πρώτο υλικό της μπάντας ξεκίνησα να το συνθέτω ήδη από τον πρώτο καιρό που μπήκα στους Rotting Christ, μιας και εκεί την κύρια καθοδήγηση την δίνει ο Σάκης. Έτσι μέσω των Lucifer's Child μπορώ να εκφράζω τις δικές μου μουσικές ιδέες.


-Πώς σκεφτήκατε το όνομα του συγκροτήματος;

Μέσω του ονόματος θέλουμε να προσδιορίσουμε την γέννηση του κακού. Θέλουμε να βάλουμε τον ακροατή σε έναν σκοτεινό μυστικιστικό κόσμο, αυτό που πάνω κάτω δηλαδή αποτελεί και τη θεματολογία μας.

-Θα έδινες στο στυλ των Lucifer's Child τον χαρακτηρισμό του "black n roll" ; 

Κοιτά, έτσι μας βγήκε. Έχουμε mid tempos στην μουσική μας, και όλο αυτό το groove στοιχείο μας οδήγησε προς αυτό το αποτέλεσμα. Φυσικά ο καθένας έχει το στυλ του, όπως εμένα οι Celtic Frost, οι Βathory και το πρώιμο υλικό των Satyricon αποτελούν προσωπική επιρροή!

-Οι μουσικές που επηρέασαν την μπάντα κυρίως ποιες είναι;

Eίναι οι Bathory, Celtic Frost, King Diamond/Mercyful Fate, δηλαδή πιο 80s μονοπάτια, αν και συνεχώς θέλουμε ο ήχος μας να έχει εξέλιξη, να βάζουμε ένα λιθαράκι παραπάνω σε αυτό. 

-Η συνεργασία σου με τους Rotting Christ σε έχει επηρεάσει στους Lucifer's Child ; 

Ασφαλώς, από τότε που μπήκα στους Rotting Christ έχω αποκτήσει τεράστια εμπειρία σε οπιαδήποτε πτυχή της ζωής μου, όχι μόνο της μουσικής. Σαν καλλιτέχνη και σαν άνθρωπο η συνεργασία αυτή έχει αλλάξει την ζωή μου, δεν μιλώ για ροκσταριλίκι, αλλά για τον τρόπο αντίληψη κάποιων πραγμάτων γύρω από το black metal.       

-Αφού μίλησες για rock star, πιστεύεις ότι το metal στην Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο ;

Απαγορεύεται ! Αυτό πιστεύω, γιατί κυρίως το black metal, που η Ελλάδα έχει μια ιστορία, ξεκίνησε και συνεχίζει γύρω από το underground, από άτομα που δεν ασχολούνταν με την έννοια του rockstar και της γκλαμουριάς, και ότι έκαναν το έκαναν από την αγάπη τους για την μουσική και μόνο. 



-Τι σε εμπνέει όταν θες να γράψεις μουσική;

Μια βασική πηγή έμπνευσης είναι τα βιώματα. Από εκεί και πέρα προσωπικά προσπαθώ να απομονώνομαι από κάθε τι κοινωνικό και να ακολουθώ μόνο κάποια ιδέα που έχω ώστε να γράψω την θεματική μου και την μουσική.

-Ουσιαστικά θες να ξεφέυγεις από την πραγματικότητα;

Τελείως, προσπαθώ να αλλάξω mood και να εμβαθύνω στις σκέψεις μου. Δεν μπορώ να σκέφτομαι την εφορία και τον Σατανά μαζί, χαχα. 

-Σε λίγες μέρες κυκλοφορείτε και το πρώτο σας album, "The Wiccan". Αποτελεί κάποιο concept o δίσκος;

Ναι, όλα τα κομμάτια κάνουν αναφορά στην τελετη και στην μύηση. Σε κάθε τραγούδι γίνεται αναφορά σε ξεχωριστό τρόπο τελετής, παίρνοντας σαν παράδειγμα λαούς όπως την Βραζιλία ή την αρχαία Ελλάδα και φυσικά υμνώντας τον Σατανά και έχοντας βάση αρχαία έγγραφα και ιστορικές αναφορές γύρω από μυσταγωγίες και τελετουργίες.

-Αν και αρκετά νωρίς, έχετε πλάνα για την επόμενη σας δουλειά; 

Να σου πω την αλήθεια, υπήρξε μια περίοδος αδράνειας ως προς τις συνθέσεις μιας και ψάχναμε εταιρεία. Πλέον ήρθε η ανάγκη να γράψουμε κάτι, δουλεύουμε πάνω σε αυτό αλλά όχι συστηματικά ακόμα.

-Μετά την κυκλοφορία του album να περιμένουμε κάποια live ;

Ναι ήδη διοργανώνεται μια περιοδεία για το "The Wiccan" αλλά όχι άμεσα. Θέλουμε πρώτα να κάνουμε κάποια live στο εξωτερικό και μετά την περιοδεία στην χώρα μας.

-Το πρώτο σας live ήταν στην Βουλγαρία. Ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου σε μια μπάντα που έκανε την παρθενική της εμφάνιση; 

Έπαθα πλάκα, είχαμε όλοι μας τρομερό άγχος και τελικά το κοινό μας αγκάλιασε. Τα παιδιά ήταν ψαγμένα , αισθάνθηκα δηλαδή σαν να παίζω στην πατρίδα μου, και σίγουρα η Βουλγαρία θα αποτελέσει ξανά προορισμό μας.

-Μιας και οι Lucifer's Child ξεφεύγουν από τα κλασσικά black metal μονοπάτια, ποια θεωρείς πως θα είναι η ανταπόκριση και του ελληνικού κοινού ; 

Πιστεύω πως ο κόσμος δεν έχει παρωπίδες και ήδη τα σχόλια και όλο το feedback είναι θετικά. Το κοινό στην Ελλάδα είναι ενημερωμένο και δεν ασχολείται μόνο για τα συγκροτήματα του είδους στο εξωτερικό. Χαιρόμαστε πολύ για αυτό γιατί το είδος μας μπορεί να φέρνει κάτι πιο "Βόρειο" αλλά στο εξωτερικό βλέπουν πως έχουμε στοιχεία από το ελληνικό black metal και αυτό με ικανοποιεί και σαν έναν άνθρωπο που μεγάλωσε και ζει σε αυτή την χώρα αλλά και επειδή η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο σχολείο στο είδος.
 
 
-Θα ήθελα να πάμε λίγο στους Rotting Christ και στο live δίσκο σας "Lucifer Over Athens", πως αισθάνθηκες που η συναυλία που έχει ηχογραφηθεί ήταν η πρώτη σου headline στην Ελλάδα μαζί τους; 

Σαν τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο, μπορεί να υπερβάλλω με αυτό που λέω, αλλά ήταν τόσο δυνατό το συναίσθημα που δεν πρόκειται να ξεχάσω εκείνες τις δύο νύχτες! Ήταν μια μαγική εμπειρία που έχει σφραγιστεί στην καρδιά μου. Ο κόσμος από κάτω ήταν ενθουσιασμένος και τον ίδιο ενθουσιασμό θέλαμε να περάσουμε και στον δίσκο.

-Θα κάνετε κάποια περιοδεία για το "Lucifer Over Athens" ;

Όχι γιατί ούτως ή άλλως η κυκλοφορία αυτή έχει περισσότερο έναν best of χαρακτήρα και όχι να προβάλλουμε κάτι νέο. Θα παίξουμε όσες έχουν κανονιστεί από πριν.

-Τι νέο να περιμένουμε από τους Rotting Christ ;

Ετοιμάζουμε το νέο μας album το οποίο ελπίζουμε να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016. Θα είναι ακόμα πιο βαρύ και σκοτεινό από το "Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού" και θα έχει έναν πιο τελετουργικό χαρακτήρα με πολλές soundtrack-ικές θα έλεγα στιγμές. 

-Επιστρέφοντας στους Lucifer's Child, που θα ήθελες να ταξιδέψει τον ακροατή, το "The Wiccan" ;

Θα ήθελα να ξεφύγει από την πραγματικότητα, και να οδηγηθεί σε ένα σκοτεινό μέρος, σε έναν χώρο μιας τελετής, της δικής του μύησης.

-Ποια είναι τα επόμενα σχέδια των Lucifer's Child;

Να προωθήσουμε το ντεμπούτο μας εδώ και έξω και να αρχίσουμε να υλοποιούμε τις ιδέες που έχουμε. 

Γιάννης Χαρτζανιώτης                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: