Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ROTTING CHRIST-LUCIFER OVER ATHENS (Album Review)


Έχει τύχει να δω αρκετές φορές live των Rotting Christ, και από κοντά και σε βίντεο και αυτό που έλεγα πάντοτε ήταν ότι αυτό το συγκρότημα είναι γεννημένο για να πατάει το πόδι της στο σανίδι, είτε παίζει σε festival είτε σε κλαμπάκι. Είναι από τις λίγες black metal μπάντες που είναι ζωντανή και δραστήρια πάνω στην σκηνή και δεν φοβάται καθόλου να πειραματίζεται.



Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μια live κυκλοφορία που συνδυάζει όλα αυτά που ανέφερα πιο πάνω, συν ότι έχουμε και ένα best off από όλη την δισκογραφία των συμπατριωτών μας.

Ο δίσκος ξεκινάει με το "ΧΞΣ" και ήδη από τις φωνές του κοινού ο καθένας μπορεί να βάλει στο νου του τι μπορεί να ακολουθήσει, κυρίως άμα είχε βρεθεί σε εκείνο το live.

Oι καλύτερες στιγμές είναι σε κομμάτια που σπάνια παίζουν live, και η αξία τους είναι ανεκτίμητη. Από το "Εnuma Elish", το "After Dark I Feel" και το "Among Two Storms" μέχρι τα "Quintessence" και το "Call Of Aethyrs" του παρεξηγημένου και πειραματικού "Genesis" αλλά και το demo υλικό τους από το "Satanas Tedeum" που έδωσε μια πιο old-school γεύση στην ατμόσφαιρα.

Προφανώς δε λείπουν και κλασσικά αγαπημένα όπως το "Non Serviam" ή το "Athanati Este" τα οποία κλέβουν την παράσταση.

Όλος ο δίσκος είναι ένα διαμάντι που οι fans όλων των περιόδων των Rotting Christ θα λατρέψουν. Τα δύο νεότερα μέλη φαίνεται πως έχουν ενσωματωθεί για τα καλά στο πλευρό του Σάκη και του Θέμη, κάνοντας ένα κουαρτέτο που θερίζει.

Τέλος μια φράση που μπορεί να χαρακτηρίσει αυτό το δίωρο ακρόασης αλλά και εκείνες τις χειμωνιάτικες νύχτες του 2013 είναι το "Χάος εγένετο".

(9/10)
Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: