Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

FIREWIND-APOTHEOSIS LIVE 2012(Album Review)


Εντάξει ειλικρινά δεν νομίζω πως οι Firewind θέλουν ιδιαίτερες συστάσεις,οπότε πάμε στο “ψητό”.....

Δώδεκα χρόνια πέρασαν από τότε που ο Κώστας Καραμητρούδης,φοιτητής στο Berklee College της Βοστώνης ίδρυσε τους Firewind και μετά από 2 χρόνια κυκλοφόρησε τον πρώτο δίσκο “Between Heaven And Hell”.Δέκα χρόνια λοιπόν μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους,ο Κώστας Καραμητρούδης από την Θεσσαλονίκη έχει γίνει ο guitar hero Gus G,έχοντας ήδη με τους Firewind 7 studio albums,καθώς και διάφορες συμμετοχές σε πολλές μπάντες όπως επίσης και την αρχή μιας λαμπρής καριέρας με τον Ozzy Osbourne!!!

Έτσι,ως έναν φόρο τιμής σε αυτά τα 10 χρόνια οι Firewind,ηχογράφησαν τέσσερα live shows στην Ελλάδα(1 σε Θεσσαλονίκη και 2 σε Αθήνα) όπως επίσης και πολλά shows στην Ευρώπη,και τα κυκλοφόρησαν σε ένα επετειακό live album με τον γεμάτο και ευστοχότατο τίτλο “Apotheosis-Live 2012”.
Και μόλις βάζουμε το CD να παίξει ακούμε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα(πιθανόν από Θεσσαλονίκη) και ένα mini σολιστικό από τον Gus,και στο καπάκι το Head Up High. Kαι συνεχίζουμε με διάφορες ακόμα κομματάρες,από τα πιο κλασσικά και ελαχίστως παιγμένα όπως το Allegiance και το Βetween Heaven And Hell,μέχρι τα πιο παιγμένα και αγαπημένα όπως επίσης και αρκετά από το τελευταίο album τους “Few Against Many”. Mια μπάντα δεμμένη και ταλαντούχα και το “τρίδυμο” Gus,Bob,Apollo να δίνει ρέστα,μια metal μπάντα που πετάει φωτιά και τα δίνει όλα πάνω στην σκηνή!!!!

Πραγματικά ένα φάσμα πολύ καλών εμφανίσεων με ένα πολύ καλό setlist,που σίγουρα χόρτασε το διψασμένο κοινό(ειδικά σε Head Up High,Few Against Many,Heading For The Dawn,Losing My Mind,στο συγκινητικότατο Edge Of A Dream,Between Heaven And Hell,και φυσικά στο Falling To Pieces έγινε ο κακός χαμός!!).Bέβαια έλαμψαν δια της απουσίας τους κομμάτια όπως το “ I am The Anger,”Fire And The Fury” και “Angels Forgive Me”...αλλά είναι το τελευταίο που μας απασχολεί σε μια τέτοια κυκλοφορία!!

Επίσης,να επισημάνω και άλλο ένα σημαντικό,αναπάντεχο και για πολλούς δυσσάρεστο γεγονός,που δίνει ακόμα ένα επετειακό χαρακτήρα στο album,είναι η αποχώρηση του Apollo Papathanasio από το συγκρότημα,και εδώ μπορούμε να ακούσουμε,ίσως,τον καλύτερο του εαυτό στις τελευταίες του εμφανίσεις με τους Firewind.

Ένα live album που πέρα από την τεχνική ικανότητα του συγκροτήματος ακούμε πολύ δυνατά και τις φωνές των fans,ένα live album που επιβεβαιώνει ότι αυτό το συγκρότημα είναι από τα πιο δυνατά στον χώρο και πως ο κόσμος το αγαπάει.
ΑΠΛΑ ΑΠΟΘΕΩΣΤΕ ΤΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ!!!!

(9,5/10)

Για Το Metal View: Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: