Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ BIOTOXIC WARFARE ΣΤΟ METAL VIEW



Άλλη μια Ελληνική μπάντα ξεκινάει και ταράζει τα εγχώεια thrash metal νερά,συγκεκριμένα,τα κοπέλια από την Κρήτη,οι Biotoxic Warfare,όπου ήδη έχουν κάνει αρκετές εμφανίσεις και ένα μεγάλο support στους Suicidal Angels,μας μιλούν για τον εαυτό τους,το EP τους και το Tribute Compilation στους Death,και για πολλά ακόμη...
 -Καλώς ήρθατε.Αρχικά θα ήθελα να μας κάνετε ένα βιογραφικό της μπάντας ,και ποια είναι τα μέλη



Καλησπέρα,είμαστε οι  Βiotoxic Warfare,μια thrash metal μπάντα από το Ηράκλειο Κρήτης.Η μπάντα αποτελείται από τους:

Mike - Vocals

George - Lead Guitars/Backing Vocals

Αντώνης - Rhythm Guitars

Μανόλης - Bass

Ορέστης - Drums

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον OΟκτώβρη του 2012  από μια παρέα , ουσιαστικά , με κοινό όραμα να παίξουμε την μουσική που γουστάρουμε και να το "κυνηγήσουμε"  αρκετά.

Αρχικά, τον ρόλο του main vocalist κατείχε ο Ερμής,ο οποίος όμως αποχώρησε έναν μήνα αργότερα,δίνοντας την θέση του στον Mike.Από τότε αρχίσαμε τις live εμφανίσεις,τόσο σε Κρήτη,όσο και σε Αθήνα και ξεκινήσαμε να συνθέτουμε και να ηχογραφούμε κομμάτια για το πρώτο μας E.P "Baptized In Blood And Greed" που κυκλοφόρησε λίγους μήνες αργότερα.



-Ποιες είναι οι κυριότερες μουσικές σας επιρροές? 



Οι επιρροές μας σαν μπάντα βρίσκονται τόσο στην thrash  (Αμερικάνικη και Γερμανική) όσο και στην old school death σκηνή.

Ονομαστικά,μπάντες που έχουν επηρεάσει κρίσιμα τον ήχο μας είναι οι εξής:

Slayer,Sodom,Kreator,Exodus,Early Sepultura,Obituary,Morbid Angel,Death



-Πρόσφατα βγήκε στο youtube το ΕΡ σας “Baptized In Blood And Greed” ,σκοπεύετε,πέρα από την ψηφιακή μορφή,να το κυκλοφορήσετε σε κάποιο CD? 



Τον περασμένο Απρίλιο ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις,καθώς και το mixing/mastering του EP μας.Δυστυχώς,λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε στην κοπή του και το κυκλοφορήσαμε μόνο σε ψηφιακή μορφή,κάτι το οποίο ήταν μια προσωρινή λύση.'Ετσι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αρχίζουν να δρομολογούνται οι διαδικασίες κοπής του cd,ώστε να γίνει διαθέσιμο και σε physical form.



-Ποιος ασχολείται με την σύνθεση της μουσικής και ποιος με τους στίχους? Απότι βλέπω γενικά στιχουργικά ασχολείστε με την κοινωνία και την θρησκεία,πέρα από αυτά καταπιάνετε και άλλα θέματα?



Συνθετικά,συμβάλλουμε όλοι,στο σημείο που μπορεί ο καθενας. Στιχουργικά,ασχολούνται ο Mike και ο George.Οι κύριες κατευθύνσεις των στίχων  μας αφορούν κυρίως κοινωνικά και πολιτικα θέματα,δηλώνοντας ξεκάθαρα την αποστροφή μας για την οργανωμένη θρησκεια που μαστίζει την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες,τρομοκρατώντας και βάζοντας παρωπίδες στους ανθρώπους,εμποδίζοντας τους να ελευθερώσουν το μυαλό τους.Εκτός απο αυτά όμως,ασχολούμαστε και με αλλα θέματα οπως π.χ το μυστήριο του θανάτου και γενικά ο,τι μας απασχολεί και μας κεντριζει το ενδιαφέρον.



-Πείτε μας λίγα λόγια πως αποφασίσατε να βάλετε την διασκευή του 'Evil Dead” των Death μέσα. 



Η ιδέα ήρθε όταν οι πολύ καλοί μας φίλοι Rapture μας ρώτησαν αν ψηνόμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα Death Tribute Compilation διάφορων ελληνικών μπαντών. Χωρίς  δεύτερη σκέψη δεχτήκαμε την προταση,καθως οι Death αποτελούν όχι μονo επιρροή της μπαντας αλλά και καθενός μας ξεχωριστα.Eπιλεξαμε το Evil Dead γιατι εκτος του ότι είναι ενα κομμάτι που εχει αφησει ιστορια,ειναι βαρυ,εχει γρηγορους ρυθμους και ταιριαζει απόλυτα με το στυλ μας.Το αποτελεσμα ηταν πολυ ικανοποιητικο γι αυτο και αποφασισαμε να το βαλουμε και σαν bonus track στο ΕP μας εκτος του compilation Only Death Is Real - A Hellenic Tribute to DEATH (οποιος επιθυμει να το αποκτήσει μπορείνα στείλει μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook ή στο  biotoxicwarfare@gmail.com)



-Πριν κάποιο καιρό ήσασταν support μπάντα στο live των Suicidal Angels στην Κρήτη,ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας και με ποιες άλλες μπάντες θα θέλατε να μοιραστείτε την σκηνή? 



Οι Suicidal Angels είναι μια μπάντα που όλοι μας θαυμάζουμε.Μπορούμε να πούμε ακόμη οτι έχουν επηρρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον ήχο μας.Φανταστείτε,λοιπόν,την χαρά μας,όταν μας δώθηκε η ευκαιρία να παίξουμε μαζί τους τον Φλεβάρη στο Ρέθυμνο!Το live ήταν άρτια οργανωμένο και τόσο οι Suicidal Angels όσο και οι W.E.B έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.Για μας ήταν μια μοναδική εμπειρία,καθώς πρώτη φορά παίζαμε σε μια διοργάνωση με τόσο προσεγμένο ήχο και τόσο μεγάλη διέλευση κοινού.Θα θέλαμε να μοιραστούμε την σκηνή με κάθε underground Ελληνική και μη μπάντα διότι πιστεύουμε οτι κάθε μπάντα μπορεί να σου μαθει κάτι πανω στην σκηνη,το μεγαλο μας ονειρο ομως που ελπιζουμε να εκπληρωσουμε καποια μερα,ειναι να παιξουμε μαζί με τις μπάντεςμε τις οποιες μεγαλωσαμε και επηρέασαν τοσο την μουσική μας όσο και την ζωή μας.



-Τι άλλα live να περιμένουμε από εσάς? 



Από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη,ξεκινάμε ξανά τις live εμφανίσεις.Εχουμε αρκετα προγραμματισμενα lives (καποια μαλιστα αρκετα μεγαλα) τα οποια ομως επειδη δεν εχουν   κλεισει 100% δεν μπορουμε να αναφερουμε.

Το μονo σίγουρο είναι ότι η νέα σεζόν θα ειναι αρκετά γεμάτη για εμάς καθώς εκτός των  lives αρχίζουν και οι προετοιμασιες του πρώτου μας Full lenght.



-Την ελληνική thrash metal σκηνή πως την βλέπετε,και ποιες είναι οι μπάντες που σας κεντρίζουν περισσότερο το εδιαφέρον? 



Εδώ και λίγα χρόνια έχει γίνει αισθητή η αναβίωση του thrash όχι μόνο σε παγκόσμιο αλλά και σε εθνικό επίπεδο!Εκτός απο τις ηδη μεγαλες ανερχόμενες ελληνικές thrash δυνάμεις που εχουν αρχισει να βρίσκουν τον δρόμο τους προς την καταξιωση,καθημερινά ξεπεταγονται νέες μπαντες πολύ καλου επιπεδου μαλιστα απο νεα παιδια με ορεξη!Χαρακτηριστικα παραδειγματα:Rapture,Exordial,Benefactor Decease,οι συμπατριώτες μας Menace,Demon Prayers,Graverush,Acid-Fury και τόσες ακόμη..



Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ενότητα και αλληλουποστηριξη και η Ελλάδα θα έχει σίγουρα μια απο τις πιο υποσχόμενες thrash σκηνές στο μέλλον και ισως επιτευχθεί και η εδραίωση της στο παγκόσμιο μεταλ στερέωμα.





-Έχετε προβλήματα που είστε μια μπάντα από επαρχία? 



Σίγουρα,τα προβλήματα υπάρχουν και γίνονται ιδιαίτερα αισθητα.Θα ήταν πολύ πιο εύκολο για μας να βρισκόμασταν στην πρωτεύουσα η έστω στην Στερεά Ελλάδα,όπου οι αποστάσεις είναι και γενικά το μεταλ ανθίζει περισσοτερο.Επισης κάποια στερεότυπα που θέλουν την επαρχία ως μια ασήμαντη δύναμη  είναι σοβαρό εμποδιο.Ομως,ολα αυτα τα μειονεκτιματα λειτουργούν προς όφελος μας καθώς μας κάνουν να δουλεύουμε πιο σκληρά και με περισσότερη αποφασιστηκοτητα.



-Ευχαριστούμε πολύ,ο επίλογος σας ανήκει.. 



Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας να στηρίζετε το Ελληνικό μεταλ.



Στηρίξτε τις ανερχόμενες ελληνικές μπάντες,το έχουν αναγκη.Να πίνετε πολλές ρακες και να ακουτε θρας!



Stay True \m/





Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: