Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ FIREWIND ΣΤΟ METAL VIEW

Firewind...μια μπάντα που έχει τιμήσει το ελληνικό metal,και μετά από 10 χρόνια πορείας κυκλοφορόυν το 2ο επετειακό live album τους με τίτλο “Apotheosis-Live 2012”,και είχα την χαρά να επικοινωνήσω για άλλη μια φορά με τον ιθύνων νου της μπάντας και δεξί χέρι του Ozzy Osbourne,τον Gus G.



-Γεια σου Κώστα,χαίρομαι που επικοινωνώ πάλι μαζί σου,καταρχάς συγχαρητήρια για την νέα δουλειά,όλα καλά?
Ευχαριστώ! Ναι,όλα μια χαρά,μόλις κυκλοφορήσαμε το 2ο live album μας,"Apotheosis - Live 2012".


-Όσο άκουγα το "Apotheosis" μου έρχονταν αναμνήσεις από το διήμερο στο Κύτταρο,είναι μια πολύ καλοδουλεμένη κυκλοφορία,και νομίζω πως είναι καλύτερη ηχητικά από το "Live Premonition",εσύ πως το βλέπεις?

Συμφωνώ μαζί σου,ο ήχος και η παραγωγή είναι κλάσεις ανώτερη του “Live Premonition”,πέρασαν και 5 χρόνια από τότε,η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και έχουμε και πιο μεγάλη εμεπειρία πλέον.Συν ότι αυτή την φορά είχαμε να διαλέξουμε υλικό από 25 shows και όχι μόνο από ένα όπως είχε γίνει στο “Live Premonition”.

-Τι εντυπώσεις και αναμνήσεις έχεις από τα επετειακά σας live εδώ στην Ελλάδα?

Ήταν πολύ ξεχωριστές στιγμές για εμάς.Δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση,και τα 4 shows ήταν sold out και ο κόσμος τραγουδούσε σχεδόν σε κάθε κομμάτι.Οι Έλληνες fans μας,μας στηρίζουν και είναι “ταγμένοι” στους Firewind,δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό!

-Αυτό το album σίγουρα είναι μια απόδειξη της δουλειάς που κάνετε όλα αυτά τα χρόνια από τότε που ξεκίνησες μόνος σου,μέχρι τώρα,αλήθεια είναι μια "εορταστική" κυκλοφορία για τα 10 χρόνια από το ντεμπούτο σας?

Ναι,το όλο concept αυτής της κυκλοφορίας ήταν να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια των Firewind στην δισκογραφία,ταυτόχρονα όμως έτυχε να παραιτηθεί και ο Apollo από την μπάντα οπότε αυτές είναι και οι τελευταίες ηχογραφήσεις μαζί του.Οπότε αυτό το album σηματοδοτεί και ένα τέλος εποχής ,το κλείσιμο ενός κεφαλαίου στην καριέρα μας,και το άνοιγμα ενός καινούργιου.Πολύ συμβολικό αυτό το album για εμάς.


-Είμαι σίγουρος πως σε όλη σας την περιοδεία του 2012 αποθεωθήκατε και αυτό το νιώσαμε και οι fans σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,νομίζω πως ο τίτλος που βάλατε είναι πραγματικά πολύ εύστοχος,πως και αποφασίσατε να βάλετε αυτόν,ίσως επειδή είναι και ελληνικός?

Ναι έψαχνα να βρω μια ελληνική λέξη,αλλά και ταυτόχρονα θέλαμε να δείξουμε στους οπαδούς μας,πως μας έκαναν να νιώσουμε σε αυτά τα shows. Σε αυτόυς χρωστάμε την καριέρα μας!!!

-Ποια είναι τα τραγούδια που απολαμβάνεις περισσότερο στα live?

Μου αρέσει πολύ να παίζω το “Destination Forever”, “Few Against Many” και το “SKG” ιδιαιτερα,αν θα έπρεπε να ξχωρίσω κάποια...


-Το album αυτό,είναι το τελευταίο που ακούγεται η φωνή του Apollo, όπως είπες και ο ίδιος πιο πριν, θα ήθελες να μας επισημάνεις τους λόγους που έφυγε,και ο τωρινός σας τραγουδιστής,o Kelly S.Carpenter,θα γίνει μόνιμο μέλος στο συγκρότημα?


Ο Apollo πάντα είχε πρόβλημα με το βαρύ συναυλιακό πρόγραμμα που είχαμε.Πάντα έπρεπε να χάσει ή να ακυρώσει κάποια tours και αυτό επειδή ήθελε να κρατήσει και την “κανονική” του δουλειά στην Σουηδία.Οπότε αποφάσισε να σταματήσει,να είναι αυτός η αιτία που δεν μπορούσαμε να κάνουμε όσα tours θέλαμε και έφυγε από το group.Χαίρομαι που πήρε αυτή την απόφαση,είμαι σίγουρος πως ανακουφίστηκε και αυτός αλλά και εμείς.
Όσο για τον Sundown,τα πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής,ακόμα γνωριζόμαστε και περνάμε καλά στα festivals που παίζουμε..όλα είναι πιθανά για το μέλλον!!

-Τις προάλλες έκανες μια guest εμφάνιση με τους Paradise Lost στο επετειακό live για τα 25 χρόνια τους παίζοντας το Into The Void,πως σου έγινε αυτή η πρόταση και πως αισθάνθηκες που έπαιξες με μια από τις πιο μεγάλες μπάντες του χώρου?


Η πρόταση ήρθε μέσω της Century Media καθότι είμαστε labelmates με τους Paradise Lost.Το θεώρησα καλή ιδέα να jam-άρουμε,ήταν απλή η όλη διαδικασία.Να σου πω την αλήθεια δεν τους είχα δει live ποτέ,θυμάμαι είχαν ένα φοβερό album το “Draconian Times” στα 90s και ξέρω ότι είναι από τις πρωτοποριακές μπάντες στο είδος τους.Χαίρομαι πολύ που οι Black Sabbath μας έφεραν κοντά!!


-Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για το solo album που ετοιμάζεις,τι ύφος θα έχει,θα είναι αποκλειστικά instrumental ή θα υπάρχουν και φωνητικά?Επίσης να περιμένουμε κάτι νέο με τον Οzzy?


Ακόμα γράφω για το solo album μου,θα έχιε και instrumental κομμάτια μέσα και με φωνητικά,θα έχει διάφορους guest μουσικούς και η μουσική δεν θα είναι τόσο heavy.Θα έχει αρκετές ακουστικές κιθάρες αλλά και πιο Classic Rock vibes. Εννοείται ότι θα έχει και πολύ κιθάρα!!
Όσο για τον Ozzy,μόλις ξεκίνησε μια μεγάλη περιοδεία με τους Sabbath,ελπίζω να βρεθούμε πάλι μόλις τελειώσει το tour τοθ και να κάνουμε ένα νέο album,θα δούμε.

-Ευχαριστούμε για την συνέντευξη Κώστα,καλή συνέχεια,ο επίλογος είναι δικός σου...

Και εγώ ευχαριστώ!!..


Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: