Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

MAHAKALA-DEVIL'S MUSIC(Album Review)

Η ελληνική σκηνή βράζει και το ξέρουμε όλοι αυτό,επίσης βράζει τα τελευταία χρόνια το doom/occult rock-metal,με μπάντες όπως οι Ghost και οι Year Of The Goat.
Αυτή η σκηνή χτύπησε και την πόρτα μας και βγήκε το πρώτο πόνημα των σκοτεινών Mahakala με τίτλο Devil's Music...σατανικό,σκοτεινό και μεγαλειώδες έργο σαν τον ίδιο τον Διάβολο,με πολλές επιρροές από Black Sabbath,Candlemass,Mercyful Fate και Blue Oyster Cult!!!


Και ξεκινάμε....Mε λίγο κόκκινο κρασί το βραδάκι,ξεκινάμε να ακούμε το album και μπαίνει η μελωδική εισαγωγή του δίσκου “Come Rise” και μετά το Sabbath meets Maiden κομμάτι “Evil Man”,όπου ξεκινάει για τα καλά το κοπάνημα και το λιώσιμο και σε κάνει να ανυπομονείς για την συνέχεια.
Σιγά-σιγά βλέπουμε τις λάμψεις από τις φωτιές της Κόλασης και μας υποδέχεται το “Pact With The Devil”,ένα βαρύ και αργό κομμάτι που είναι σύμφωνο με τα πρότυπα του παλιού doom metal,έχοντας ένα πολύ βαρύ(και ασήκωτο) μπάσο με την συνοδεία των drums και την μελωδική φωνή να υμνεί τον Εξαποδώ με διάφορα doom/heavy και stoner περάσματα!!

Μετά από το Prelude του Promised Land μπαίνουμε στο κύριο μέρος που οι ίδιοι το έχουν ονομάσει ptII:Salvation,ένα κομμάτι που μέσα στην σκοτεινιά και τους αργούς ρυθμούς ξεκινάνε groove-αρίσματα και ψιλοthrash-ιλίκια(ειδικά ένα μέρος μοιάζει με το intro του Raining Blood).
Και οι groove/stoner-ιές συνεχίζουν και στο ΓΑΜΑΤΟ “Modern Saints” και μετά στα πιο “μαστούρικα” Sabbath/Nightstalker κομμάτια “By My Hand”, “Murder In Neverland” και στο εκπληκτικό “Lust For Your Blood”.

H εισαγωγή του προτελευταίου κομματιού “σπάει κόκκαλα” και όλοι μαζί φωνάζουμε “The King Is Dead”!!!!
Και τελευταίο κομμάτι επίσης σε heavy-doom και groove ρυθμούς είναι το “Devil's Song”,με ένα καταπληκτικό main riff και την φωνή του Jim να συνδιάζει το σκοτεινό occult ύφος με μια απόκοσμη χαρούμενη χροιά...τι να πεις,απλά υπέροχο!!!!


Ειλικρινά δε ξέρω τι να πω για αυτόν τον δίσκο,είναι πραγματικά από τις καλύτερες και πιο επαγγελματικές δουλειές που έχω ακούσει,και το σημαντικότερο έχουν βρει τον δικό τους ήχο,με βάση τις επιρροές τους,ήδη από το ντεμπούτο τους!!
Ένας δίσκος που θα λατρέψουν οι φίλοι του doom,occult και κλασσικού heavy ήχου!!!

(88/100)

Για το Metal View:Γιάννης Χ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: