Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ MAHAKALA ΣΤΟ METAL VIEW



To Metal View επικοινώνησε με τους σκοτεινούς rock-metallers Mahakala,και o Δημήτρης(μπάσο-φωνή) μας έδωσε απαντήσεις σχετικά με την όλη ιστορία του συγκροτήματος καθώς και για το ντεμπούτο τους “Devil's Music”...
Γεια σας παιδιά, καλώς ορίσατε στο Metal View και συγχαρητήρια για τον δίσκο σας.
Καλώς σε βρήκαμε Γιάννη και ευχαριστούμε για την πρόσκληση! Να είσαι καλά.
Καταρχάς δώστε μας ένα σύντομο βιογραφικό της μπάντας

Η μπάντα υπάρχει από το 2005 με πάμπολλες αλλαγές στην σύνθεσή της και με κάποια μικρά διαλείμματα στα οποία μας ανάγκασε η ξεροκεφαλιά μας και κάποιες εσωτερικές φαγωμάρες. Έχουμε δισκογραφήσει τα “Mahakala EP” (Parade Records, 2007), “Pact With The Devil EP” (self-financed, 2009) και φυσικά το φετινό “Devil's Music” (Supreme Music Creations, 2013) με το οποίο ουσιαστικά και επανήλθαμε στο προσκήνιο. Έχουμε παίξει ένα τσούρμο live, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζω σίγουρα τα opening acts σε Grand Magus, The Devil's Blood κι εκείνο το θρυλικό packed gig με τους Septic Flesh στην Λευκωσία και βέβαια προβάρουμε και συνθέτουμε ασταμάτητα με σκοπό να σας απασχολήσουμε ακόμη περισσότερο στο εγγύς μέλλον.
Τι σημαίνει ακριβώς Mahakala;

Mahakala σημαίνει “Το απέραντο μαύρο” στα σανσκριτικά, μία έννοια που μας διέπει ως μουσικές -και μη- οντότητες και με τον τρόπο της, καρμικά, σηματοδοτεί διαρκώς την μέχρι τώρα πορεία μας από την υποχθόνια σαπίλα του πρώτου EP, μέχρι και την μαύρη μαυρίλα του “Devil's Music”. Το όνομα το χρωστάμε στον Jim από τους Lord 13. Cheers, νονέ!

Ουσιαστικά η μουσική σας θεωρείται occult rock, πιστεύεις ότι η σκηνή αυτή ξεκινάει και αναγεννάται πάλι με μπάντες όπως οι Ghost B.C., Year Of The Goat και λίγο παλιότερα με τους The Devil's Blood;

Occult rock; Γιατί, τι σου έκανα; Χαχαχα! Θα με συγχωρέσεις αλλά διαφωνώ κάθετα με αυτό τον χαρακτηρισμό. Είμαστε όσο occult είναι οι Black Sabbath, οι Blue Oyster Cult και οι Led Zeppelin. Χρησιμοποιούμε την σκοτεινή θεματολογία αλληγορικά και θεωρώ οτι δεν έχουμε καμία σχέση με το κίνημα που προανέφερες. Γουστάρω πολύ τους Ghost B.C., τους Year Of The Goat (με τους οποίους παίζουμε τον προσεχή Νοέμβριο) και τους The Devil's Blood (με τους οποίους παίξαμε κάποια στιγμή πέρσι αν δεν απατώμαι και θα κάναμε κάτι μαζί και φέτος αν δεν διαλύονταν) αλλά η μοναδική μας σχέση εντοπίζεται στις επιρροές μας. Ίσως είμαστε ότι πιο κοντά στο occult rock έχει η Ελλάδα αυτήν την στιγμή, αλλά δεν νομίζω πως αυτό από μόνο του λέει κάτι.
Τι ακριβώς κρύβεται πίσω από τον τίτλο “Devil's Music”;

Η pop είναι η μουσική του διαβόλου. Χαλιναγωγεί συνειδήσεις, επηρεάζει τις μάζες και χειραγωγεί την κριτική σκέψη. Είναι εύκολη, έυπεπτη και απροβλημάτιστη. Αδίκως έβγαιναν διάφοροι τόσα χρόνια και έλεγαν πως το metal είναι η μουσική του διαβόλου. Το metal σαν κίνημα δεν αξίζει κάτι τέτοιο. Σε αυτό αναφέρεται ο τίτλος ειρωνικά. Όσον αφορά στην δική μας μουσική, με τις πεντατονικές και τις κιθαριστικές μας αρμονίες κάνουμε σίγουρα τον ακροατή να θέλει να κάνει “κακά πράγματα”. Να πιει, να ξενυχτήσει, να γλεντήσει και να κάνει σεξ. Κατά μία έννοια είμαστε ο ίδιος ο διάβολος και αυτή είναι η μουσική μας.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές?

Οι Black Sabbath, οι Blue Oyster Cult, οι The Who και οι Led Zeppelin είναι οι δικές μου. Ο Νίκος (κιθάρα) γουστάρει πολύ το Venom-styled πρωτόγονο black metal και ο Κώστας (drums) είναι κολλημένος κάπου στα '80s στα οποία και μεγάλωσε ενώ έχει μία ιδιαίτερα ένοχη μουσική απόλαυση που είναι οι Rammstein. O Γιώργος (κιθάρα) ως πιο νέοεισαχθής στο σχήμα δεν μας έχει δώσει ιδιαίτερα δείγματα γραφής και κάποιος μου ψιθύρισε ο,τι ακούει μέχρι και Madonna. Αλλά έννοια σου και θα κοπούν αυτά! Χαχαχα!
Στιχουργικά τι θέματα πιάνετε κυρίως;

Μας αρέσει η σκοτεινή μυθολογία του H.P. Lovecraft και του Neil Gaiman από τους οποίους και αντλούμε μεγάλο μέρος της έμπνευσής μας, αλλά συνήθως αυτοσχεδιάζουμε. Το “Devil's Music” που -σε περίπτωση που δεν το ξέρεις- είναι concept album, διηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που πούλησε την ψυχή του στον διάβολο και το μετάνιωσε πικρά. Έζησε όμως κάποια πράγματα κι αυτό δεν είναι λίγο. Αυτό που στην πραγματικότητα κάνουμε είναι να μετατρέπουμε τις προσωπικές μας εμπειρίες σε αλληγορικές ιστορίες με την βοήθεια εικόνων από την σκοτεινή μυθολογία, τον horror κινηματογράφο και από κάθε μορφή τέχνης που διεγείρει το μυαλό μας.

Το σκοτάδι και η όλη μαυρίλα, είναι κάτι που συνδέεται και με την καθημερινότητα σας;
Φυσικά και συνδέεται. Όπως λέει κι ο Lon Milo Duquette, κάποιοι άνθρωποι είναι μαγικοί. Μην το σκέφτεσαι στο μυαλό σου σαν να πρέπει να ασκήσουμε συγκεκριμένες και τυποποιημένες τεχνικές ψυχαναγκασμού όπως αποκρυφιστικές τελετές κ.α για να εξωτερικεύσουμε αυτήν την μαυρίλα. Μην μας φανταστείς ως αντικοινωνικούς και υπανθρώπους. Φαντάσου μας σαν μακρινούς απογόνους του Εωσφόρου που κρατάνε χαμηλά τους τόνους για να αφομοιωθούν από το σύνολο. Σαν σκοτεινούς πολεμιστές που ενώ είναι πάντα έτοιμοι για την μάχη, ποτέ δεν την επιδιώκουν.
Σκέφτεστε για αυτόν τον δίσκο να γυρίσετε κάποιο video clip και αν ναι σε ποιο κομμάτι;
Σκεφτόμαστε πολλά αλλά προς το παρόν οι δαπάνες και οι προσπάθειές μας έχουν στραφεί στο touring, το οποίο και θεωρούμε κομβικό για την προώθηση της μουσικής μας, αλλά και το οποίο είναι ο λόγος για τον οποίον παίξαμε μουσική εξ' αρχής. Αν υπάρξουν τα χρήματα, ο χρόνος και τα ανάλογα καλλιτεχνικά ερεθίσματα ώστε να κάνουμε ένα video που ποιοτικά θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος ότι άλλου παράγουμε καλλιτεχνικά, τότε ναι, θα το συζητήσουμε. Θα μου άρεσε πολύ να κάνουμε το “Promised Land pt II: Salvation” και σε αυτό προσανατολιστήκαμε όταν κάναμε τελευταία φορά αυτήν την συζήτηση. Ενώ δεν είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια του δίσκου, λατρεύω να το παίζω live και θα μου άρεσε ακόμα περισσότερο να το δω επενδυμένο με video.
Πως βλέπετε γενικά την ελληνική metal σκηνή;

Η Ελληνική σκηνή είναι στα πάνω της. Όλο και περισσότερες μπάντες γράφουν καλούς δίσκους, με καλές παραγωγές, κάνουν καλό promotion και περιοδεύουν εκτός Ελλάδος. Η σκηνή όχι μόνο είναι στα πάνω της, αλλά όπως φαίνεται πάει να σπάσει και τα σύνορα! Καιρός ήταν.

Τα επόμενα σχέδια της μπάντας, κάποιες ζωντανές εμφανίσεις που σκοπεύετε να κάνετε;
Παίζουμε ένα headline show στο Six D.O.G.S. στις 29 Ιουνίου, στις 9 Ιουλίου παίζουμε στο Rockwave Festival και από την νέα season ακολουθούν εμφανίσεις με Witchcraft, Year Of The Goat, Rotting Christ, ενώ στα σκαριά έχουμε και ένα Ευρωπαϊκό tour, χωρίς τίποτα ακόμη να είναι σίγουρο. Στα υπόλοιπα σχέδιά μας είναι να παραμείνουμε ενεργοί δισκογραφικά, ετοιμάζοντας άμεσα τον διάδοχο του “Devil's Music” (για την ακρίβεια έχουμε ξεκινήσει ήδη). Όπως και το “Devil's Music” θα είναι concept album και θα εξυμνεί... μαντέψτε-ποιον.
Αυτά από εμάς,ο επίλογος δικός σας.
Συνεχίστε να στηρίζετε εμάς και τις υπόλοιπες Ελληνικές μπάντες τώρα που καταβάλουμε την υπερπροσπάθειά μας να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Η αγάπη που δεχτήκαμε φέτος σε όλη την επικράτεια από τον κόσμο ήταν απίστευτη και σας υποσχόμαστε από την μεριά μας πως θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την φλόγα αναμμένη. Μην μασάτε στις δυσκολίες, υπάρχουν και χειρότερα. Μην χάνετε το χαμόγελό σας και παραμείνετε αληθινοί στον εαυτό σας και στους ανθρώπους που έχετε γύρω σας. Destroy everything. Live forever.
Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: